image_award_gold_left

100

Internationale
Broker Awards

image_award_gold_right

ESG-beleggen bij DEGIRO

Op ons platform bieden wij gratis zogehete Environmental, Social, and Governance (ESG) scores aan. Deze productscores kunnen u helpen bij het kiezen van bedrijven die passen bij uw waarden.

Open een rekening

Impactbeleggen met ESG-scores

Beleggen gaat niet alleen om geld; u kunt ook beleggen om een betere wereld te helpen creëren. Bij DEGIRO bieden we gratis duurzaamheidsbeoordelingen aan die u kunnen helpen bij het kiezen van bedrijven die bij uw waarden passen. Zogenaamde ‘ESG-scores’ laten u zien hoe bedrijven of beleggingen scoren op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur. Deze scores helpen u de risico's - en kansen - te beoordelen van de prestaties van bedrijven op cruciale gebieden zoals klimaatverandering, beloning van bestuurders en diversiteit & exclusiviteit.

Open een rekening
What is a stock

Wat is ESG beleggen?

ESG-beleggen is een beleggingsstrategie die naast financiële factoren, ook de mate waarin een bedrijf rekening houdt met milieu-, sociale- en bestuursfactoren in overweging neemt. Het valt onder de paraplu van 'duurzaam beleggen'. Onderstaand geven we een overzicht van factoren die verband houden met de impact van een bedrijf op het milieu, de maatschappij en de manier waarop een bedrijf wordt bestuurd:

 • Milieu (Environmental): klimaatverandering, broeikasgasemissies, recycling, watergebruik, gebruik van hernieuwbare energie, inkoop van grondstoffen, et cetera
 • Sociaal (Social): gezondheid en veiligheid van werknemers, eerlijk loonsysteem, opleiding en ontwikkeling van werknemers, ethische toeleveringsketen, privacy en gegevensbeveiliging, et cetera.
 • Bestuur (Governance): bestuursdiversiteit, beloning van bestuurders, bedrijfsethiek, transparantie, politieke bijdragen, et cetera.
ESG
LSEG Data & Analytics

ESG-scores van LSEG Data & Analytics

Een ESG-score is een maatstaf voor de beoordeling van een bedrijf op basis van een groot aantal ESG-criteria. Deze scores worden door verschillende bureaus gegeven. Bij DEGIRO bieden we ESG-scores aan van LSEG Data & Analytics. LSEG Data & Analytics is een onderdeel van de London Stock Exchange Group (LSEG) en is één van de grootste leveranciers van financiële data en infrastructuur. Het heeft meer dan 40.000 klanten en 400.000 eindgebruikers in 190 landen.

De ESG-database van LSEG Data & Analytics dekt 70% van de wereldwijde marktkapitalisatie, verdeeld over 450+ ESG-criteria. LSEG Data & Analytics verzamelt gegevens en geeft bedrijven op basis daarvan een score, die zich vertaalt in een aanduiding, waarbij A+ het hoogst mogelijke en D- het laagst mogelijke is.

Open een rekening

De methodologie van LSEG Data & Analytics

LSEG Data & Analytics beschikt over een team van ruim 150 analisten die handmatig ESG-gegevens verzamelen voor elk bedrijf in hun ESG-universum, dat ongeveer 9.000 bedrijven telt. De gegevens worden voortdurend geactualiseerd en wekelijks ververst op productniveau. Het model van LSEG Data & Analytics is opgebouwd uit twee scores:

ESG-score:

meet de ESG-prestaties van een bedrijf op basis van verifieerbare gerapporteerde gegevens.

ESGC-score:

meet de ESG-prestaties van een bedrijf rekening houdend met ESG-controverses.

 • ESG-score:

  meet de ESG-prestaties van een bedrijf op basis van verifieerbare gerapporteerde gegevens.

 • ESGC-score:

  meet de ESG-prestaties van een bedrijf rekening houdend met ESG-controverses.

Op ons platform kunt u de ESG-score van een bedrijf, de ESGC-score en de ESG-controversescore los bekijken. U kunt ook de maatstaven die deze scores helpen samenstellen bekijken in een gedetailleerde lijst onder het overzicht. Voor meer details over de volledige methodologie van LSEG Data & Analytics kunt u terecht op hun website.

Meer informatie voor u

Wij streven er voortdurend naar om ons platform te verbeteren en beleggen zo makkelijk mogelijk te laten verlopen. Tegelijkertijd willen we u van informatie voorzien om u te helpen zo goed mogelijk geïnformeerde beleggingsbeslissingen te nemen.

De ESG Risico Ratings op ons platform worden u aangeboden door LSEG Data & Analytics, evenals andere informatie op ons platform, zoals analistenvisies, financiën, bedrijfsprofielen en nog veel meer. Deze informatie is voor uw persoonlijk gebruik en voordeel en vormt in geen opzicht een aanbeveling door flatexDEGIRO.

Meer dan 100 internationale prijzen

We zijn erkend als één van de beste brokers in Europa dankzij onze lage tarieven, klantenservice, innovatieve platform en app.

Cashcow publieksprijs 2023 Netherlands

Beste aanbieder beleggingsproducten

Cash Cow 2023

UK-award United Kingdom

Beste Goedkope Broker

FT & IC 2022

PT-award Portugal

Beste broker in aandelen

Rankia 2022

DE-award Germany

Eerlijkste online broker

NTV 2020

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 juli 2024 jouw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing voor een geldige deelname aan deze actie:

 • De actieperiode geldt t/m 30 juni 2024.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 juli 2024.
 • Kosten voor valuta afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze promotie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin augustus 2024 teruggestort op jouw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Zodra je de Cliënt Overeenkomst hebt ondertekend, wordt je account geactiveerd en begint de actieperiode.
 • Om het transactietegoed van €100 te gebruiken moet de nieuwe klant eerst een storting doen (minimaal €0,01).
 • Nieuwe klanten die hun registratie zijn begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.
 • Nederlandse wetgeving is van toepassing op deze actie.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie op elk moment voor de genoemde vervaldatum beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de site.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 juni 2024 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close