image_award_gold_left

86

Internationale
Broker Awards

image_award_gold_right

ESG-beleggen bij DEGIRO

Op ons platform bieden wij gratis zogehete Environmental, Social, and Governance (ESG) scores aan. Deze productscores kunnen u helpen bij het kiezen van bedrijven die passen bij uw waarden.

Open een rekening

Impactbeleggen met ESG-scores

Beleggen gaat niet alleen om geld; u kunt ook beleggen om een betere wereld te helpen creëren. Bij DEGIRO bieden we gratis duurzaamheidsbeoordelingen aan die u kunnen helpen bij het kiezen van bedrijven die bij uw waarden passen. Zogenaamde ‘ESG-scores’ laten u zien hoe bedrijven of beleggingen scoren op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur. Deze scores helpen u de risico's - en kansen - te beoordelen van de prestaties van bedrijven op cruciale gebieden zoals klimaatverandering, beloning van bestuurders en diversiteit & exclusiviteit.

Open een rekening
What is a stock

Wat is ESG beleggen?

ESG-beleggen is een beleggingsstrategie die naast financiële factoren, ook de mate waarin een bedrijf rekening houdt met milieu-, sociale- en bestuursfactoren in overweging neemt. Het valt onder de paraplu van 'duurzaam beleggen'. Onderstaand geven we een overzicht van factoren die verband houden met de impact van een bedrijf op het milieu, de maatschappij en de manier waarop een bedrijf wordt bestuurd:

 • Milieu (Environmental): klimaatverandering, broeikasgasemissies, recycling, watergebruik, gebruik van hernieuwbare energie, inkoop van grondstoffen, et cetera
 • Sociaal (Social): gezondheid en veiligheid van werknemers, eerlijk loonsysteem, opleiding en ontwikkeling van werknemers, ethische toeleveringsketen, privacy en gegevensbeveiliging, et cetera.
 • Bestuur (Governance): bestuursdiversiteit, beloning van bestuurders, bedrijfsethiek, transparantie, politieke bijdragen, et cetera.
ESG
Refinitiv

ESG-scores van Refinitiv

Een ESG-score is een maatstaf voor de beoordeling van een bedrijf op basis van een groot aantal ESG-criteria. Deze scores worden door verschillende bureaus gegeven. Bij DEGIRO bieden we ESG-scores aan van Refinitiv. Refinitiv is een onderdeel van de London Stock Exchange Group (LSEG) en is één van de grootste leveranciers van financiële data en infrastructuur. Het heeft meer dan 40.000 klanten en 400.000 eindgebruikers in 190 landen.

De ESG-database van Refinitiv dekt 70% van de wereldwijde marktkapitalisatie, verdeeld over 450+ ESG-criteria. Refinitiv verzamelt gegevens en geeft bedrijven op basis daarvan een score, die zich vertaalt in een aanduiding, waarbij A+ het hoogst mogelijke en D- het laagst mogelijke is.

Open een rekening

De methodologie van Refinitiv

Refinitiv beschikt over een team van ruim 150 analisten die handmatig ESG-gegevens verzamelen voor elk bedrijf in hun ESG-universum, dat ongeveer 9.000 bedrijven telt. De gegevens worden voortdurend geactualiseerd en wekelijks ververst op productniveau. Het model van Refinitiv is opgebouwd uit twee scores:

ESG-score:

meet de ESG-prestaties van een bedrijf op basis van verifieerbare gerapporteerde gegevens.

ESGC-score:

meet de ESG-prestaties van een bedrijf rekening houdend met ESG-controverses.

 • ESG-score:

  meet de ESG-prestaties van een bedrijf op basis van verifieerbare gerapporteerde gegevens.

 • ESGC-score:

  meet de ESG-prestaties van een bedrijf rekening houdend met ESG-controverses.

Op ons platform kunt u de ESG-score van een bedrijf, de ESGC-score en de ESG-controversescore los bekijken. U kunt ook de maatstaven die deze scores helpen samenstellen bekijken in een gedetailleerde lijst onder het overzicht. Voor meer details over de volledige methodologie van Refinitiv kunt u terecht op hun website.

Meer informatie voor u

Wij streven er voortdurend naar om ons platform te verbeteren en beleggen zo makkelijk mogelijk te laten verlopen. Tegelijkertijd willen we u van informatie voorzien om u te helpen zo goed mogelijk geïnformeerde beleggingsbeslissingen te nemen.

De ESG Risico Ratings op ons platform worden u aangeboden door Refinitiv, evenals andere informatie op ons platform, zoals analistenvisies, financiën, bedrijfsprofielen en nog veel meer. Deze informatie is voor uw persoonlijk gebruik en voordeel en vormt in geen opzicht een aanbeveling door flatexDEGIRO.

Ruim 86 internationale awards

Kies voor de partij die is benoemd tot beste, eerlijkste en goedkoopste online broker.

UK-award
United Kingdom

Best beoordeelde beleggingsplatform

FT & IC 2020

ES-award
Spain

Beste Stockbroker

Rankia 2021

veiligheid
Netherlands

Beste online broker

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Meest eerlijke online broker

NTV 2020

UK-award
United Kingdom

Best beoordeelde beleggingsplatform

FT & IC 2020

ES-award
Spain

Beste Stockbroker

Rankia 2021

veiligheid
veiligheid

BESTE ONLINE BROKER

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Meest eerlijke online broker

NTV 2020

Begin vandaag nog met beleggen

Ontdek waarom meer dan 2 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Start met beleggen

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien u voor 1 november 2022 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

 • De actieperiode geldt t/m 31 oktober 2022.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 30 november 2022.
 • De door u gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin december teruggestort op uw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
 • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 oktober 2022 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close