Bekijk op welke (feest)dagen de beurs gesloten is.

Laat je niet verrassen door gesloten beurzen. Bekijk hier de kalender van 2024 met sluitingsdagen van beurzen.

opening_clock

Gesloten beurzen - kalender 2024

Wordt je order niet uitgevoerd, of zie je geen updates van koersen voor jouw aandelen? Dan is de beurs misschien gesloten. Sommige beurzen sluiten bijvoorbeeld op feestdagen. In de kalender hieronder zie je welke beurzen wanneer open zijn. Als je bijvoorbeeld aandelen uit de AEX hebt, kun je zien wanneer de Amsterdamse beurs open is.

Beleg je internationaal? Bekijk dan voor buitenlandse beurzen, zoals LSE, Nasdaq of de NYSE, wanneer ze gesloten zijn. Europese beursdagen kunnen afwijken van de Amerikaanse. Vaak zijn alle beurzen in in een land tegelijk dicht. Zo zijn de NASDAQ en New York Stock Exchange meestal op dezelfde dagen gesloten.

Beurs gesloten: Januari

Datum Beurs Gelegenheid

Wanneer zijn Nederlandse beurzen zoals Euronext gesloten?

Beleggen tijdens Koningsdag? Geen probleem. Je zou het misschien niet verwachten, maar Euronext Amsterdam is open op Koningsdag. Terwijl Nederland de verjaardag van onze koning viert en het feest losbarst op de dam, staat Beursplein 5 gewoon in het teken van de aandelenhandel. Beleggen op 1 mei is daarentegen weer niet mogeiljk. Ondanks dat de Dag van de Arbeid (1 mei) in Nederland nooit een officiële feestdag is geweest, is de Euronext deze dag toch gesloten. Hoe kan het dat Euronext Amsterdam tijdens een volksfeest als Koningsdag wel open is en op een dag die in Nederland nooit een feestdag is geweest, gesloten is?

Deze discrepantie is ontstaan bij de uitbreiding van Euronext. In 2000 fuseerden de beurzen van Parijs, Brussel en Amsterdam. Later kwam Lissabon daar nog bij en weer later de beurs van Ierland. Dit bleek het juiste moment om de handelsdagen voor al deze beurzen gelijk te trekken. Hierbij moesten uiteraard concessies voor worden gedaan. De uiteindelijke consensus is bereikt bij het aanhouden van de dagen waarop het betalingsverkeer van de ECB stil ligt. Dat zijn tegenwoordig de dagen waarop alle Euronext beurzen gesloten zijn.

Zodoende kunt u tijdens Koningsdag naar hartenlust beleggen en heeft u een dag rust tijdens de Dag van de Arbeid. Om dezelfde reden kunt u op Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag gewoon beleggen. In Frankrijk betekende deze fusie dat men tegenwoordig kan beleggen tijdens zes nationale feestdagen. Daarentegen is de beurs van Parijs wel gesloten op Goede Vrijdag en Tweede Kerstdag. Ook onze zuiderburen in Brussel kunnen nu ook op zes extra nationale feestdagen beleggen en de Portugese beleggers hebben er vijf dagen bij gekregen.

Wanneer zijn buitenlandse beurzen gesloten?

Een DEGIRO account geeft u toegang tot meer dan 50 beurzen, verspreid over 30 landen. Beleg op bijvoorbeeld op de Hong Kong Stock Exchange, Xetra, NASDAQ of NYSE. Het zal u niet verbazen dat Aziatische beurzen op andere dagen gesloten zijn dan bijvoorbeeld Amerikaanse beurzen. Uiteraard zijn er een aantal dagen die wereldwijd gelijk zullen zijn, maar iedere beurs bepaalt haar eigen openingstijden. Bekijk bovenstaand schema om uit te vinden of een beurs open of gesloten is op een specifieke dag.

Openingstijden beurzen

Bent u op zoek naar de reguliere openingstijden van de beurzen waar u op handelt? Neem dan een kijkje in ons overzicht met openings- en sluitingstijden van de beurzen waarop u kunt beleggen via DEGIRO door op de onderstaande knop te klikken.

Beurs Openingstijden

Verkorte openingstijden

In sommige gevallen zijn beurzen op feestdagen niet de gehele dag open. Een voorbeeld hiervan is Thanksgiving in de Verenigde Staten. Tijdens Thanksgiving sloot de beurs de afgelopen jaren altijd om 13:00 uur (lokale tijd). Euronext sluit bijvoorbeeld haar deuren de middag voor kerstavond en oudjaarsdag.

Wanneer is DEGIRO gesloten?

U kunt op ieder moment inloggen in uw DEGIRO account. Ook op dagen waarop beurzen gesloten zijn. Heeft u een vraag, bel ons gerust op: 020 535 34 96. Onze servicedesk is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 22:00 uur. Met uitzondering van de dagen waarop Euronext Amsterdam als wel de Amerikaanse beurzen gesloten zijn. Voor 2024 zijn dit:

  • Maandag 1 januari 2024 (Nieuwjaarsdag)
  • Vrijdag 29 maart 2024 (Goede Vrijdag)
  • Woensdag 25 december 2024 (Eerste Kerstdag)

Op de volgende dagen is Euronext Amsterdam gesloten, maar zijn de Amerikaanse beurzen wel open. Om u op deze dagen toch te woord te kunnen staan, is onze servicedesk bereikbaar op aangepaste tijden, van 15:30 uur tot 22:00 uur:

  • Maandag 1 april 2024 (Tweede Paasdag)
  • Woensdag 1 mei 2024 (Dag van de Arbeid)
  • Donderdag 26 december 2024 (Tweede Kerstdag)

Ons archief met veel gestelde vragen is wel altijd beschikbaar. Hier vindt u direct antwoord op de meest gestelde vragen. U kunt uw vraag of opmerking ook 24 uur per dag, 7 dagen in de week naar ons versturen. Stuur hiervoor een e-mail naar: klanten@degiro.nl. Wij beantwoorden uw e-mail dan zo snel mogelijk.

DEGIRO doet zijn uiterste best om de sluitingsdagen van beurzen voor u op een rij te zetten en up to date te houden. Indien u 100% zeker wilt zijn, dan verzoeken wij u echter de website van de betreffende beurs te raadplegen.

Meer dan 100 internationale prijzen

We zijn erkend als één van de beste brokers in Europa dankzij onze lage tarieven, klantenservice, innovatieve platform en app.

Cashcow publieksprijs 2023 Netherlands

Beste aanbieder beleggingsproducten

Cash Cow 2023

UK-award United Kingdom

Beste Goedkope Broker

FT & IC 2022

PT-award Portugal

Beste broker in aandelen

Rankia 2022

DE-award Germany

Eerlijkste online broker

NTV 2020

backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.