Bekijk op welke (feest)dagen de beurs gesloten is.

Laat je niet verrassen door gesloten beurzen. Bekijk hier de kalender van 2022 met sluitingsdagen van beurzen.

opening_clock

Gesloten beurzen - kalender 2022

Wordt uw order niet uitgevoerd? Of ziet u geen nieuwe updates van koersen voor uw aandelen voorbij komen? Misschien is de beurs vandaag gesloten. U kunt bijvoorbeeld te maken hebben met een beurs die op een (feest)dag gesloten is. Met de kalender op deze pagina komt u niet meer voor verrassingen te staan. Heeft u aandelen op de AEX, dan is het verstandig om van tevoren te weten wanneer de beurs in Amsterdam gesloten is.

Belegt u internationaal? Bekijk dan voor elke buitenlandse beurs, zoals CAC40, DAX, LSE, Nasdaq, NYSE, wanneer ze gesloten zijn. Europese beursdagen kunnen afwijken van bijvoorbeeld dagen waarop Wall Street gesloten is. Vaak zijn dan wel alle beurzen in dat land gesloten, zo zijn de NASDAQ en New York Stock Exchange veelal op dezelfde dagen gesloten.

Beurs gesloten: Januari

Datum Beurs Gelegenheid

Wanneer zijn Nederlandse beurzen zoals Euronext gesloten?

Beleggen tijdens Koningsdag? Geen probleem. Je zou het misschien niet verwachten, maar Euronext Amsterdam is open op Koningsdag. Terwijl Nederland de verjaardag van onze koning viert en het feest losbarst op de dam, staat Beursplein 5 gewoon in het teken van de aandelenhandel. Beleggen op 1 mei is daarentegen weer niet mogeiljk. Ondanks dat de Dag van de Arbeid (1 mei) in Nederland nooit een officiële feestdag is geweest, is de Euronext deze dag toch gesloten. Hoe kan het dat Euronext Amsterdam tijdens een volksfeest als Koningsdag wel open is en op een dag die in Nederland nooit een feestdag is geweest, gesloten is?

Deze discrepantie is ontstaan bij de uitbreiding van Euronext. In 2000 fuseerden de beurzen van Parijs, Brussel en Amsterdam. Later kwam Lissabon daar nog bij en weer later de beurs van Ierland. Dit bleek het juiste moment om de handelsdagen voor al deze beurzen gelijk te trekken. Hierbij moesten uiteraard concessies voor worden gedaan. De uiteindelijke consensus is bereikt bij het aanhouden van de dagen waarop het betalingsverkeer van de ECB stil ligt. Dat zijn tegenwoordig de dagen waarop alle Euronext beurzen gesloten zijn.

Zodoende kunt u tijdens Koningsdag naar hartenlust beleggen en heeft u een dag rust tijdens de Dag van de Arbeid. Om dezelfde reden kunt u op Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag gewoon beleggen. In Frankrijk betekende deze fusie dat men tegenwoordig kan beleggen tijdens zes nationale feestdagen. Daarentegen is de beurs van Parijs wel gesloten op Goede Vrijdag en Tweede Kerstdag. Ook onze zuiderburen in Brussel kunnen nu ook op zes extra nationale feestdagen beleggen en de Portugese beleggers hebben er vijf dagen bij gekregen.

Wanneer zijn buitenlandse beurzen gesloten?

Een DEGIRO account geeft u toegang tot meer dan 50 beurzen, verspreid over 30 landen. Beleg op bijvoorbeeld op de Hong Kong Stock Exchange, Xetra, NASDAQ of NYSE. Het zal u niet verbazen dat Aziatische beurzen op andere dagen gesloten zijn dan bijvoorbeeld Amerikaanse beurzen. Uiteraard zijn er een aantal dagen die wereldwijd gelijk zullen zijn, maar iedere beurs bepaalt haar eigen openingstijden. Bekijk bovenstaand schema om uit te vinden of een beurs open of gesloten is op een specifieke dag.

Openingstijden beurzen

Bent u op zoek naar de reguliere openingstijden van de beurzen waar u op handelt? Neem dan een kijkje in ons overzicht met openings- en sluitingstijden van de beurzen waarop u kunt beleggen via DEGIRO door op de onderstaande knop te klikken.

Beurs Openingstijden

Verkorte openingstijden

In sommige gevallen zijn beurzen op feestdagen niet de gehele dag open. Een voorbeeld hiervan is Thanksgiving in de Verenigde Staten. Tijdens Thanksgiving sloot de beurs de afgelopen jaren altijd om 13:00 uur (lokale tijd). Euronext sluit bijvoorbeeld haar deuren de middag voor kerstavond en oudjaarsdag.

Wanneer is DEGIRO gesloten?

U kunt op ieder moment inloggen in uw DEGIRO account. Ook op dagen waarop beurzen gesloten zijn. Heeft u een vraag, bel ons gerust op: 020 535 34 96. Onze servicedesk is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 22:00 uur. Met uitzondering van de dagen waarop Euronext Amsterdam als wel de Amerikaanse beurzen gesloten zijn. Voor 2022 zijn dit:

  • Vrijdag 15 april 2022 (Goede Vrijdag)
  • Maandag 26 december 2022 (Boxing Day)

Op de volgende dagen is Euronext Amsterdam gesloten, maar zijn de Amerikaanse beurzen wel open. Om u op deze dagen toch te woord te kunnen staan, is onze servicedesk bereikbaar op aangepaste tijden, van 15:30 uur tot 22:00 uur:

  • Maandag 18 april 2022 (2e Paasdag)

Ons archief met veel gestelde vragen is wel altijd beschikbaar. Hier vindt u direct antwoord op de meest gestelde vragen. U kunt uw vraag of opmerking ook 24 uur per dag, 7 dagen in de week naar ons versturen. Stuur hiervoor een e-mail naar: klanten@degiro.nl. Wij beantwoorden uw e-mail dan zo snel mogelijk.

DEGIRO doet zijn uiterste best om de sluitingsdagen van beurzen voor u op een rij te zetten en up to date te houden. Indien u 100% zeker wilt zijn, dan verzoeken wij u echter de website van de betreffende beurs te raadplegen.

Ruim 86 internationale awards

Kies voor de partij die is benoemd tot beste, eerlijkste en goedkoopste online broker.

UK-award
United Kingdom

Best beoordeelde beleggingsplatform

FT & IC 2020

ES-award
Spain

Beste Stockbroker

Rankia 2021

veiligheid
Netherlands

Beste online broker

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Meest eerlijke online broker

NTV 2020

UK-award
United Kingdom

Best beoordeelde beleggingsplatform

FT & IC 2020

ES-award
Spain

Beste Stockbroker

Rankia 2021

veiligheid
veiligheid

BESTE ONLINE BROKER

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Meest eerlijke online broker

NTV 2020

backtotop

Begin vandaag nog met beleggen

Ontdek waarom meer dan 2 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Start met beleggen

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.