Home Beleggingsaccount

Beleggingsaccount

Unfortunately, we do not offer any different languages of our Webtrader and app to Dutch clients. We do however offer our services to clients from 18 European countries: www.degiro.eu.

In each of these countries we offer the Webtrader and the app in the local language. Please note that the fees and available services might differ between countries. 

Per Persoonlijke Pagina kunt u aangeven volgens welk beleggingsprofiel u wilt beleggen. In WebTrader kunt u kiezen uit drie Profielen: Basic, Active en Trader. Door te kiezen voor een van deze Profielen geeft u aan wat het doel is dat u met de Persoonlijke Pagina voor ogen heeft. De verschillen tussen deze Profielen zijn als volgt:

Basic 
Met Basic heeft u toegang tot alle op DEGIRO beschikbare producten, behalve Derivaten, Debet Geld en Debet Effecten. DEGIRO opent standaard voor u een Basic Persoonlijke pagina.

Active 
Met Active krijgt u na ondertekening van de benodigde documenten toegang tot alle op DEGIRO beschikbare producten, waarbij u tot een waarde ter hoogte van 33% over uw aandelen, beleggingsfondsen en obligaties binnen het Giraal Tegoed gebruik kunt maken van de dienst Debet Geld. Hiermee financiert DEGIRO tot een maximum van 50% over de eigen inleg bij de aankoop van effecten. De klant kan gebruik maken van Debet Effecten tot maximaal 50% van de Netto liquiditeitswaarde.

Trader 
Met Trader krijgt u na ondertekening van de benodigde documenten toegang tot alle op DEGIRO beschikbare producten, waarbij u tot een waarde ter hoogte van 70% over uw aandelen en beleggingsfondsen plus 80% van de waarde van de obligaties binnen het Giraal Tegoed gebruik kunt maken van de dienst Debet Geld. Voor Debet Effecten geldt bij het Trader Profiel geen apart Limiet. Debet Effecten wordt bij dit Profiel beperkt door de algemene eis dat Netto liquiditeitswaarde altijd hoger dient te zijn dan Risico.

Day-Trader
Het Profiel Day Trader is een opwaardering van Profiel Trader waarbij overdag, op het moment dat markten en DEGIRO open zijn, actiever kan worden gehandeld. Bij het Profiel Day Trader gelden daarvoor overdag tussen 8:00 en 21:30 afwijkende normen en Limieten. Indien u een Day-Trader profiel wenst aan te houden willen wij u verzoeken om contact op te nemen met de helpdesk. 

De beleggingsrisico’s die gelopen kunnen worden zijn het laagst in Basic en het hoogst in Day-Trader. U kunt immers door te handelen in Derivaten en met Debet Geld en Debet Effecten, niet alleen uw hele Giraal Tegoed verliezen, maar daarbij in theorie eindigen met een restschuld. Meer informatie over de verschillende profielen vindt u hier.

Indien u uw wachtwoord bent vergeten, dan kunt u uw wachtwoord resetten door naar inloggevens vergeten te gaan.

Wanneer u uw gebruikersnaam bent vergeten dan kunt u contact opnemen met Service & Orderdesk van DEGIRO. U kunt onze servicedesk en orderdesk bereiken op werkdagen tussen 08:00 en 17:30 via 020 535 34 96 (Nederlands, lokaal tarief)en tussen 17:30 en 22:00 via +45 89 88 62 81 (momenteel Engelstalig).

Naast het feit dat de effecten niet langer kunnen worden uitgeleend bij het aanhouden van een Custody Profiel, kent dit type account ook nog een aantal andere verschillen ten opzichte van de reguliere account types. Zo is de handel in derivaten met dit accounttype niet langer mogelijk, en zijn een aantal tarieven aangepast. U blijft echter wel gewoon profiteren van onze zeer lage tarieven en bent nog steeds veel goedkoper uit met het handelen via DEGIRO. Het is niet mogelijk om tussen deze twee profieltypes te wisselen wanneer uw account is geactiveerd.

 

Standaard Profiel

Custody Profiel

Ongekend lage transactiekosten

Ongekend lage transactiekosten

Aandelen, Obligaties, Trackers en Fondsen

Aandelen, Obligaties, Trackers en Fondsen

Short gaan

x

Debet geld mogelijk

Debet geld mogelijk (nog niet beschikbaar)

Handel in Turbo’s, Speeders en Sprinter

x

Gratis realtime koersen

Gratis realtime koersen

Handel in derivaten

x

 

Nee, u bent geheel vrij om zelf te bepalen hoeveel transacties u verricht bij DEGIRO. U betaalt pas kosten bij DEGIRO zodra u een transactie heeft verricht

Indien u uw account wenst op te heffen kunt u een email sturen aan de Servicedesk (klanten@degiro.nl) met daarin het verzoek om het account te sluiten. Om onze dienstverlening te verbeteren horen wij graag wat de reden van opheffing is. Wanneer wij uw e-mail hebben ontvangen, zullen wij het account opheffen en de tegoeden terugstorten naar de vaste tegenrekening.

Voor het overboeken van uw portefeuille dient u slechts dit ingevulde formulier (en een actueel overzicht van uw portefeuille) naar ons toe te sturen. Na ontvangst van het ingevulde formulier neemt DEGIRO contact op met uw bank en draagt volledig zorg voor het overboeken van uw portefeuille. DEGIRO vergoedt de kosten die uw bank in rekening brengt voor het overboeken van uw portefeuille niet. De kosten voor het overboeken van uw portefeuille kunt u terugvinden in het tarievenverzicht.

U kunt zelf volledig online de vaste tegenrekening wijzigen of een extra tegenrekening koppelen vanuit uw account via “Gekoppelde bankrekeningen” in uw profiel. Vervolgens dient u ook een verificatiestorting uit te voeren vanaf de nieuwe tegenrekening. Dit kan zowel via de DEGIRO app als de desktopversie van het platform.

Let op, de tenaamstelling van de bankrekening moet overeenkomen met de tenaamstelling van uw DEGIRO account. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om een zakelijke bankrekening te koppelen aan een prive DEGIRO account.

Wanneer de nieuwe tegenrekening een en/of rekening is, dan verzoeken wij u om een kopie bankafschrift te e-mailen naar klanten@degiro.nl met als onderwerp “Storting”. Op deze manier kunnen wij de volledige tenaamstelling verifiëren en de nieuwe tegenrekening voor u goedkeuren.

Bij DEGIRO kunt u via allocatie gebruik maken van bestedingsruimte tegen een ongekend lage rente over uw debet geld.

Een allocatie is nodig om het bedrag vast te stellen dat wij zelf extern moeten alloceren. De kosten die u over het gealloceerde bedrag betaalt zijn:

DEBET RENTE

 

Tarief

Debet rente (EUR)

EONIA (minimum van 0) + 1,25%

Debet rente (USD)

USD LIBOR (minimum van 0) + 1,25%

Debet rente (GBP)

LIBOR (minimum van 0) + 1,25%

Debet rente (SEK)

STIBOR (minimum van 0) + 1,55%

Debet rente (DKK)

DKK Tomorrow/Next (minimum van 0) + 1,75%

Debet rente (NOK)

NOWA (minimum van 0) + 1,50%

Debet rente (HUF)

BUBOR (minimum van 0) + 2,50%

Hoe geeft u uw allocatie op in de Webtrader?

Stel u heeft nog geen allocaties en wilt €10.000 alloceren voor de volgende maand.

- U klikt links bovenin de Webtrader op de blauwe knop ‘’aanpassen’’.

- Vervolgens kiest u het tabblad ‘’instellingen’’.

- Vervolgens kiest u het tabblad ‘’allocatie’’.

- Kies de optie ‘’Voeg nieuwe allocatie toe’’ kies valuta EUR.

- Vul 10000 in en druk op het groene vinkje.

 De allocatie staat nu vermeld bij "nieuwe allocatie". Deze zal ingaan vanaf de eerste van de volgende maand. Vanaf dat moment komt deze bij "huidige allocatie" te staan. Gedurende de maand kunt u onbeperkt uw ‘’nieuwe allocatie’’ aanpassen. De laatst doorgegeven allocatie zal na 23:59 uur op de laatste dag van de maand uw ‘’huidige allocatie’’ worden. Indien u uw allocatie wenst te beëindigen, dan alloceert u nul met de daarbij behorende valuta. Dit doet u door op het prullenbakje te drukken. U ziet vervolgens de "nieuwe allocatie" naar 0 veranderen.

Het voordeel van alloceren is dat u effectenkrediet tegen ongekend lage tarieven krijgt. Houdt u er wel rekening mee dat over het gehele gealloceerde bedrag het geldende percentage in rekening wordt gebracht, ook voor het deel dat u niet gebruikt. Over niet gealloceerde debet standen wordt een rente van 4% op jaarbasis in rekening gebracht. Rentekosten worden maandelijks afgerekend.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.