Home Geld overmaken

Geld overmaken

In 2020 zullen wij onze klanten een geldrekening aanbieden als nieuwe oplossing om niet-belegd geld op aan te houden. U zal bij flatex bank een unieke bankrekening (IBAN) kunnen openen. Bezoek deze pagina voor meer informatie.

U kunt alleen geld overmaken naar DEGIRO vanaf uw geregistreerde tegenrekening. Dit kan op twee manieren:

1) via iDEAL (u kunt vrijwel direct over dit geld beschikken)
Log in op de webtrader en klik op de 'Geld in- / uitboeken' button. Kies vervolgens voor de optie 'direct storten via iDeal'. Doorloop vervolgens de stappen en u kunt binnen een half uur over het geld beschikken in de webtrader. Bij de meeste banken is het mogelijk om maximaal voor EUR 50.000,- per keer over te maken.

2) handmatig overboeken
Indien u kiest voor een handmatige storting, dan kunt u alleen in uw eigen account via "Geld in-&uitboeken" het juiste rekeningnummer terugvinden. Een handmatige storting wordt binnen 1 of 2 werkdagen verwerkt. Mocht u handmatig geld overmaken naar de rekening van DEGIRO die alleen bestemd is voor iDEAL-stortingen, dan zal er een grotere vertraging ontstaan. .

Mocht u meerdere DEGIRO accounts hebben met dezelfde tegenrekening, dan verzoeken wij u om bij een handmatige storting de gebruikersnaam van het juiste account in de omschrijving te vermelden.

Let erop dat het niet mogelijk is om vanaf een zakelijke bankrekening over te boeken naar een privé rekening bij DEGIRO. Ook is het niet mogelijk om vanaf een privé bankrekening over te boeken naar een zakelijke DEGIRO rekening.

Bij DEGIRO heeft u niet de mogelijk om een spoedoverboeking te ontvangen of te versturen.

U kunt op twee manieren geld overboeken naar DEGIRO.

IDEAL
• Een storting vanaf een gekoppelde bankrekening wordt binnen 30 minuten bijgeschreven.

Handmatig
• Een storting vanaf een gekoppelde bankrekening wordt binnen 1 tot 2 werkdagen bijgeschreven.
• U heeft handmatig overgeboekt vanaf een tegenrekening die gekoppeld is aan meerdere accounts bij DEGIRO. Wanneer u de betreffende gebruikersnaam vermeld heeft in de omschrijving dan wordt de betaling automatisch correct ingeboekt. Wanneer u niet uw gebruikersnaam heeft vermeld dan verzoeken wij u in een e-mail via klanten@degiro.nl met het onderwerp “Storting” aan te geven welk bedrag u overgeboekt heeft en in welk account dit bedrag geboekt dient te worden.
• U heeft handmatig overgeboekt naar het rekeningnummer van DEGIRO dat alleen gebruikt kan worden voor iDEAL-stortingen. In dat geval wordt het bedrag na 5 werkdagen automatisch in uw account geboekt.

Indien u heeft gestort vanaf een niet-geregstreerde bankrekening, dan kunt u deze zelf koppelen vanuit uw account via “Gekoppelde bankrekeningen” in uw profiel. Dit kan zowel via de DEGIRO app als de desktopversie van het platform.

Let op, de tenaamstelling van de bankrekening moet overeenkomen met de tenaamstelling van uw DEGIRO account. Het is niet mogelijk om een zakelijke bankrekening te koppelen aan een prive DEGIRO account.

Om de posities van haar klanten zo goed mogelijk te beschermen werkt DEGIRO altijd met een vaste Tegenrekening. Deze vaste Tegenrekening dient een rekening te zijn bij een bank binnen de Europese Unie die op uw naam staat. Het is alleen mogelijk om geld vanaf deze vaste Tegenrekening naar DEGIRO en van DEGIRO naar deze vaste Tegenrekening te boeken.

In het menu van de webtrader treft u onder het kopje Orders 'Geld in- / uitboeken' aan. Vervolgens kies voor de optie 'Overboeking naar tegenrekening'. Geef aan hoeveel geld u wilt overboeken.

Nee, om de posities van haar klanten zo goed mogelijk te beschermen werkt DEGIRO altijd met één vaste Tegenrekening.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.