Home Veiligheid

Veiligheid

Doordat uw beleggingen in een apart bewaarbedrijf zijn ondergebracht zijn uw beleggingen veilig. De enige taak van dit bewaarbedrijf is het administreren en bewaren van uw beleggingen. Het voert geen andere activiteiten uit. Dit mag juridisch ook niet. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met DEGIRO dan vallen uw beleggingen niet in de failliete boedel, maar blijven zij in het vermogen van het bewaarbedrijf. U kunt hier meer lezen over veilig beleggen bij DEGIRO.

DEGIRO is een beleggingsonderneming en staat als zodanig onder gedragstoezicht van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en prudentieel toezicht van de DNB (De Nederlandsche Bank). U kunt hier meer lezen over veilig beleggen bij DEGIRO.

Bij DEGIRO worden al uw beleggingen (inclusief derivaten) apart bewaard, dit is wel zo veilig. DEGIRO gaat echter een stap verder. Om er voor te zorgen dat ook uw geld bij DEGIRO veilig is, brengt DEGIRO uw geld kosteloos onder in een apart fonds (een FundShare Cash Fund). Dit fonds belegt uw geld zo veilig mogelijk. DEGIRO verzorgt dit geheel automatisch, hier merkt u verder niks van. Op deze manier is uw geld afgescheiden van DEGIRO en van derden. Uitsluitend wanneer u bij DEGIRO belegt in Derivaten of met Debet Geld of Debet Effecten kan DEGIRO uw geld ook onderbrengen in een Margin Cash Fund. De beleggingen in een Margin Cash Fund kunnen worden gebruikt als zekerheid voor de posities die Beleggersgiro voor klanten aangaat bij derden. Zie voor een korte toelichting het document 'Beleggingsdiensten' in de Nadere Informatie Beleggingsdiensten. Ook kunt u hier meer lezen over veilig beleggen bij DEGIRO.