Home Webtrader

Webtrader

Wij hebben onze webtrader ontwikkeld voor de laatste versies van verschillende browsers (o.a. Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox en Safari). Over het algemeen werkt de webtrader bij de meeste browsers uitstekend. Echter kunnen verouderde browsers voor problemen zorgen. Wij adviseren u voor alle browsers de laatste versie te gebruiken. U bent dan verzekerd van beveiligingsupdates en zogenoemde 'servicepacks' van de leverancier.

In de rechter bovenhoek van de website vindt u de zoekfunctie onder -> Zoek een product. Deze functie ondersteunt u bij vinden van specifieke aandelen of andere financiële instrumenten. U kunt het fonds opzoeken door middel van de fondsnaam of ISIN code in het zoekvenster in te vullen. Wanneer u over een ISIN-code beschikt kunt u deze ook gebruiken om het bewuste instrument te vinden. ISIN staat voor International Securities Identification Number en identificeert verhandelbare producten met een uniek nummer. Het is veruit de veiligste manier van zoeken naar producten. De kans dat u per ongeluk een verkeerde product koopt wordt zo veel kleiner.

Met de functie Favorieten kunt u koersinformatie van specifieke instrumenten eenvoudig raadplegen. U kunt de favorietenlijst samenstellen door op dit * icoontje te klikken. Zodra het icoontje zwart kleurt is het betreffende instrument opgenomen in uw favorietenlijst. U vindt Favorieten onder Overzichten in het hoofdmenu.

Bij DEGIRO kunt u op twee manieren omgaan met vreemde valuta.

Met AutoFX wordt alle vreemde valuta automatisch voor u aangekocht en wordt alle vreemde valuta die vrijkomen uit verkoop van Financiële Instrumenten of anderszins automatisch binnen 24 uur teruggezet naar de basis valuta Euro. Wanneer AutoFX ingeschakeld is heeft u enkel een vrije ruimte in Euro. Een eventuele kas positie in een vreemde valuta wordt niet meegenomen in de vrije ruimte.

Met Handmatig heeft u de mogelijkheid om handmatig vreemde valuta aan te kopen. Wanneer Handmatig ingeschakeld is voor de betreffende valuta wordt deze valuta op de kas rekening aangehouden als zijnde deze vreemde valuta. Wanneer u Handmatig ingeschakeld heeft voor de betreffende valuta heeft u een vrije ruimte ter hoogte van deze vreemde valuta. Ter illustratie: Wanneer u een kas saldo in Dollars heeft van $5,000 en daarnaast in Euro’s van €5.000 en u tracht een order te plaatsen voor $6,000 dan zal deze niet geaccepteerd worden, omdat hier enkel naar het Dollar saldo gekeken wordt.

Bij DEGIRO maakt u standaard gebruik van AutoFX. Echter wanneer u veelvuldig gebruik maakt van buitenlandse valuta’s, dan kan Handmatig goedkoper zijn dan de AutoFX functionaliteit. De verschillen in kosten vindt u hier.

Het is mogelijk om producten te vinden doormiddel van de Ticker-code indien de Ticker-code minimaal drie tekens bevat. Op termijn verwachten wij ook de overige Ticker-codes beschikbaar te maken.

AirFrance KLM heeft haar hoofdnotering in Parijs. Vandaar dat dit aandeel aan de Euronext Parijs is genoteerd.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.