Herken officiële communicatie

Slachtoffer worden van cybercriminaliteit kan iedereen overkomen. Veel van deze cyberaanvallen zijn te vermijden door alert te blijven en extra veiligheidsmaatregelen te nemen. Met deze tips bescherm je jouw data en zet je online veiligheid voorop.

01

Websitegebruik

Controleer altijd de website-URL voordat je persoonlijke informatie deelt.

Voor al onze websites gebruiken wij alleen ‘DEGIRO’ volledig uitgeschreven in combinatie met het officiële domein van jouw land. Voor Nederland is dit: https://www.degiro.nl.

Naast het controleren van de website-URL, is het ook slim om te kijken of de URL een gesloten slot heeft. Deze staat in de zoekbalk, links van de URL. Onze officiële websites hebben een geldig certificaat op naam van DEGIRO, het gesloten slot is hier bewijs van. Je kunt het certificaat bekijken door op het slotje te klikken. Dat opent een menu. Klik op ‘Connection is secure’ en daarna op ‘Certificate is valid’ om de details te zien.

Bezoek geen websites met een DEGIRO-domein zonder gesloten slot, want die zijn niet van ons. Wij beheren deze websites niet.

02

DEGIRO E-mailcommunicatie

Als we contact met je opnemen, gebruiken we verschillende e-mailadressen. Welk e-mailadres is afhankelijk van het type communicatie. Als je een e-mail van ons krijgt, controleer dan altijd of het een officieel e-mailadres is.

 • Voor het versturen van nieuwsbrieven gebruiken we nieuwsbrief@degiro.nl
 • Service Desk gebruikt klanten@degiro.nl
 • Hoewel het eerste deel van het e-mailadres (voor de @) kan variëren, eindigen onze officiële DEGIRO e-mailadressen altijd op '@degiro.nl', '@account.degiro.com', '@mail.degiro.com' or '@degiro.com'.

03

Beleggingsplatform

Je kan op twee manieren inloggen op ons beleggingsplatform:

 • Direct in de mobiele app (Apple of Android)
 • Of via de knop in de rechter bovenhoek van onze officiële website.

04

Koppelingen naar bestanden

In onze communicatie verwijzen we soms naar bestanden. Hierin vind je specifieke informatie of worden bepaalde zaken beter uitgelegd. Net als bij onze website gebruiken deze links ‘DEGIRO’ volledig uitgeschreven in combinatie met het officiële domein van jouw land. Voor Nederland is dit '.nl’. Of in het geval van internationale bestanden ‘degiro.com'.

Bijvoorbeeld: In sommige e-mails, als je klikt op ‘voorwaarden’ land je op een PDF met de URL die lijkt op: ‘degiro.com/pdf/naam van de pdf’, of ‘degiro.nl/pdf/naam van de pdf’. DEGIRO is in ieder geval altijd onderdeel van de URL. Open nooit bestanden of links voordat je het e-mailadres hebt gecontroleerd.

05

Wij vragen je nooit naar je wachtwoord

Als we contact met je opnemen, vragen we nooit om je wachtwoord. Negeer e-mails, berichtjes, telefoontjes, websites, of mensen die naar je wachtwoord vragen. Klik niet op links en verwijder e-mails als er om persoonlijke informatie wordt gevraagd. Het is verstandig om dit daarna aan onze Service Desk door te geven. Goed om te weten is dat het zelfs verboden is om je wachtwoord te delen met een derde partij. Zie ook onze Cliënt Overeenkomst.

06

Controleer de IBAN wanneer je geld overmaakt

Soms kunnen wij je vragen om een tekort aan te vullen in jouw account. Dit vragen we via een margin call of een e-mail. We vragen dan of je geld over kan maken naar de IBAN-rekening in je account. Het IBAN in ons verzoek, moet hetzelfde zijn als het IBAN dat je ziet staan in jouw DEGIRO account (platform of app). Zijn ze niet gelijk? Ga dan niet in op het verzoek en laat het onze Service Desk weten.

07

Pas op voor login-verzoeken en ongevraagd financieel advies

Als execution-only broker geven we geen beleggingsadvies. Neemt een (vermeende) DEGIRO-medewerker contact met je op via telefoon, e-mail of op een andere manier, om je advies te geven en/of om jouw inloggegevens te vragen? Reageer alsjeblieft niet. Ook goed om te weten, is dat we nooit rechtstreeks naar de inlogpagina linken. Wat we wel doen is een link plaatsen naar onze officiële startpagina of een andere pagina waar je de login knop rechts bovenin kan vinden.

08

Preventie en extra beveiliging voor je DEGIRO account

Om je account beter te beveiligen kun je gebruikmaken van onze twee-stapsverificatie. Dit is een extra beveiligingsfunctie die je kan instellen als je bent ingelogd. Volg de stappen in onze FAQ om deze functie in 5 minuten in te schakelen. Hier zijn nog een paar manieren waarop je je account kunt beschermen:.

 • Deel nooit jouw wachtwoord
 • Het wordt aanbevolen om elke drie maanden je wachtwoord te wijzigen
 • Het wordt aanbevolen om een wachtwoord te gebruiken met meer dan 12 karakters, inclusief één symbool (bijv. !@*^&), één hoofdletter, en een cijfer
 • Probeer niet je wachtwoorden te bewaren op je telefoon of in een fysiek notitieblok, maar gebruik een wachtwoordmanager
 • Probeer niet de functie 'wachtwoord opslaan' op je telefoon of computer te gebruiken. Ondanks het gemak is het een veiligheidsrisico
 • Gebruik waar mogelijk twee-stapsverificatie voor optimale veiligheid
 • Vergrendel altijd je telefoon
 • Vergrendel je PC zodra je weggaat
 • Pas op met het gebruik van onbeveiligde internetverbindingen, zoals openbare wifi-hotspots
 • Scan jouw computer of telefoon regelmatig op virussen
 • Gebruik een VPN (Virtual Private Network) om een veilige netwerkverbinding te maken als je een openbare wifi-hotspot gebruikt
 • Zorg dat je beveiligde apparaten gebruikt als je inlogt op ons platform
 • Je moet verschillende wachtwoorden gebruiken voor al je accounts (niet alleen DEGIRO accounts)
 • Houd rekening met verschillende tijdzones en openingstijden van bepaalde beurzen, als je aan het beleggen bent
 • Als je door een technisch probleem niet in staat bent om een order te plaatsen via het platform. Kan je een order plaatsen via e-mail of telefoon. Zie onze FAQ hierover
 • Stuur geen e-mails van DEGIRO door naar anderen. Jouw e-mails kunnen gevoelige accountgegevens bevatten
 • In plaats van je telefoon aan te sluiten op een openbare oplaad-USB-poort, kun je bijvoorbeeld een stopcontact, een draagbare batterij of een gegevensblokker gebruiken
 • Update je app altijd naar de nieuwste versie.

Neem contact op

Als je denkt dat je slachtoffer bent geworden van een phishing e-mail of een andere online aanval meldt dit dan bij de politie en laat het ons weten op: accountsecurity@degiro.com.

Als je vermoedt je account is gehackt, of dat iemand anders ongeautoriseerde toegang heeft, dan kunnen wij je account tijdelijk blokkeren. Meer informatie hierover vind je in onze Cliënt Overeenkomst.

Bedankt voor het melden van spam. Als je slachtoffer bent geworden van cybercriminaliteit, neem dan contact op met de politie of de lokale autoriteiten, vooral als er schade is of mogelijk in de toekomst schade zal ontstaan.

Geef het ook aan ons door. Want als wij op de hoogte zijn van spam, phishing of andere online aanvallen helpt dit ons met het verbeteren van onze beveiligingsmaatregelen, voor jezelf en andere beleggers.

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 juni 2024 jouw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing voor een geldige deelname aan deze actie:

 • De actieperiode geldt t/m 31 mei 2024.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 30 juni 2024.
 • Kosten voor valuta afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze promotie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin juli 2024 teruggestort op jouw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Zodra je de Cliënt Overeenkomst hebt ondertekend, wordt je account geactiveerd en begint de actieperiode.
 • Om het transactietegoed van €100 te gebruiken moet de nieuwe klant eerst een storting doen (minimaal €0,01).
 • Nieuwe klanten die hun registratie zijn begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.
 • Nederlandse wetgeving is van toepassing op deze actie.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie op elk moment voor de genoemde vervaldatum beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de site.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 mei 2024 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close