Aalberts aandelen

Bekijk hieronder de aandelenkoers van Aalberts en kom meer te weten over dit aandeel.

Koers Aalberts

 (
Datum
Tijd

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

+/- +/-%
YTD

1D

1W

1M

3M

6M

1Y

3Y

5Y

Naam Laatst Verschil Valuta

Het verhaal van Aalberts

In 1975 besloot Jan Aalberts om een aluminium precisie-extrusiebedrijf op te richten: Mifa. Dit was het begin van een lang ondernemersverhaal met de ‘klassieke’ industrieel Jan Aalberts in de hoofdrol. In het eerste jaar draaide de onderneming 600.000 gulden omzet, inmiddels is de omzet meer dan 2,4 miljard euro per jaar.

The ‘Aalberts’ Way

Het bedrijf is niet vanzelf groot geworden. Jan Aalberts liet zijn bedrijf groeien met toewijding, innovatie en veel verschillende overnames. Al deze overnames leidden tot een bedrijf met meer dan 16.000 werknemers, zeventig bedrijfslocaties en tachtig servicelocaties met activiteiten in meer dan vijftig landen. Ondanks deze brede en internationale activiteiten, wil het bedrijf een eenheid vormen, onder andere met het motto ‘The Aalberts Way’. Dit motto wordt uitgevoerd met drie woorden: winnen met mensen.

Aalberts vrijgesproken van kartelboete

In 2006 deelde de Europese Commissie een boete van € 100 miljoen uit aan Aalberts vanwege deelname aan het ‘koperen fittingen kartel’. De boete van Aalberts was een stuk hoger dan die van de andere karteldeelnemers. Volgens de Europese Commissie was dat omdat Aalberts ook nog doorging met de illegale activiteiten nadat er al een inspectie was geweest. Jan Aalberts zelf noemde dit ‘te belachelijk voor woorden’.

Aalberts ontkende de deelname aan het kartel en werd vervolgens ook in hoger beroep vrijgesproken door het Europese Hof. De Europese Commissie tekende hier op haar beurt echter bezwaar tegen aan. In 2013 werd Aalberts echter voor de tweede keer, en nu definitief, vrijgesproken.

De vier onderdelen van Aalberts

Door de enorme groei en uitbreiding door verschillende overnames, zijn de activiteiten van Aalberts ondergebracht in vier verschillende business units. Iedere unit heeft een eigen specialisme dat perfect aansluit bij de andere units. Op deze manier kan Aalberts haar producten over de volle breedte aanbieden aan alle sectoren, van woningbouw tot en met de ruimtevaart.

Aalberts Installation Technology

Dit onderdeel van het bedrijf ontwikkelt, ontwerpt en produceert leidingsystemen voor verschillende toepassingen. Aalberts Installation Technology verzorgt de regulering van water- of gasstromen in installaties en in milieuvriendelijke gebouwen.

Aalberts Material Technology

Hoewel Aalberts soms een wat ‘minder spannend’ imago lijkt te hebben, laat deze business unit zien dat het wel degelijk een belangrijke rol speelt in innovatieve industrieën als de automotive en ruimtevaart. Bij de business unit Material Technology draait het namelijk om de combinatie van geavanceerde warmte- en oppervlaktebehandelingstechnologie. Hiervoor is een wereldwijd netwerk van servicelocaties opgesteld die elk gespecialiseerd zijn in de installaties van hun lokale klanten.

Aalberts Climate Technology

Dit is de divisie van Aalberts die de waterstromingen verzorgt voor koelsystemen en verwarmingen. Het idee is vooral dat de energie-efficiëntie hierdoor verhoogd wordt. Het doel is dat dit een significante besparing oplevert in energie en water.

Aalberts Industrial Technology

Voor industriële toepassingen is het belangrijk dat vloeistoffen onder zware en kritieke toepassingen door een systeem geleid kunnen worden. Aalberts maakt en ontwikkelt producten om dit te reguleren en te controleren. Deze divisie is ook verantwoordelijk voor speciale systemen zoals stadsverwarming en gasleidingen.

De beursgang van Aalberts

Het aandeel Aalberts Industries is sinds 1987 genoteerd aan de Amsterdamse beurs met het symbool AALB.

Bedrijfsstrategie en toekomst

De huidige strategie van Aalberts is om daar te zijn waar technologie nodig is. Aalberts wil met haar technologie bijdragen aan vooruitgang op menselijk, ecologisch én financieel vlak. Aalberts investeert in het versterken van de capaciteit in West- en Oost-Europa, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika.

Jaarcijfers Aalberts

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) over het eerste halfjaar van 2021 is gestegen met 86% ten opzichte van 2020 naar €226 miljoen euro. Aalberts blijft ambitieus en wil ook meer gaan investeren in uitbreidingsplannen en innovaties.

De jaarcijfers van 2020 lieten een omzet zien voor Aalberts van €2,61 miljard, dat is 7% minder dan het jaar daarvoor. De operationele winst (EBITA) daalde ook in 2020 ten opzichte van de €363 miljoen in 2019 naar €283 miljoen.

Aalberts werd in 2020 onder andere flink geraakt door de coronacrisis waardoor bijvoorbeeld de auto-industrie minder producten heeft afgenomen. In de eerste helft van 2021 zijn de resultaten echter al flink verbeterd.

Lees hier het volledige jaarverslag van 2020.

Dividend van Aalberts

Over 2020 keerde Aalberts €0,60 dividend uit per aandeel, in 2019 werd er €0,80 dividend per aandeel uitgekeerd.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Aalberts, Mifa, Cobouw, MT Sprout, Quote, Aandelencheck

 (
Datum
Tijd

Prestaties

Periode +/- +/-%
1W
1M
6M
YTD
1Y
5Y

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

Sector gerelateerde aandelen

Naam Laatst Valuta Verschil
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.