Aandelen Ahold kopen

Bekijk hieronder de aandelenkoers van Ahold, kom meer te weten over dit aandeel of start direct met beleggen.

 (
Datum
Tijd

Open een gratis account en beleg met real-time koersen en aandelen gerelateerd nieuws.

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

+/- +/-%
YTD

1D

1W

1M

3M

6M

1Y

3Y

5Y

Naam Laatst Verschil Valuta

Geschiedenis Ahold

In 1887 neemt de heer Albert Heijn de kleine kruidenierswinkel in Oostzaan over van zijn vader. Slecht een aantal jaren later opent het eerste Albert Heijn filiaal in Purmerend. Het bedrijf blijft uitbreiden en deze groei leidde ertoe dat in 1948 Albert Heijn naar de beurs ging. In de daaropvolgende jaren doet het bedrijf enkele overnames en introduceert het onder andere zelfbediening in supermarkten. Hierbij gaan klanten zelf met een mandje langs de schappen in plaats van de ze hun bestelling doorgeven aan een medewerker, die vervolgens de boodschappen verzamelt. Albert Heijn blijft innoveren en weet klanten te trekken met nieuwe acties, zoals zegels sparen en het productaanbod.

Koninklijke Ahold

In 1973 richt het bedrijf Ahold NV op, waar Albert Heijn onderdeel van uit gaat maken. Met dit concern willen zij ook de buitenlandse markt betreden. Ook het in ditzelfde jaar overgenomen Etos komt onder dit concern te vallen.

In 1987 krijgt Ahold het predicaat ‘’Koninklijk’’, vanwege het 100-jarig bestaan van het bedrijf.

Delhaize group

Delhaize is in 1867 in Charleroi, België opgericht door de Delhaize broers. Zij kozen een leeuw, het teken van kracht, als symbool voor hun supermarkt. Innovatie heeft altijd deel uitgemaakt van de bedrijfsstrategie. Op dit vlak zagen zij later ook mogelijkheden voor een samenwerking met de Nederlandse supermarktketen Ahold.

Ahold Delhaize

In 2016 fuseren de twee supermarktgiganten Ahold en Delhaize groep. Samen gaan ze verder onder de naam Ahold Delhaize groep. Deze fusie bracht de Ahold Delhaize groep qua grootte op de vierde plek in Europa. Met het samengaan verwachtte de concerns veel geld te kunnen besparen op inkoop- en overheadkosten.

Strategie Ahold Delhaize

Ahold Delhaize probeert kostenbesparend voor haar klanten te werken. Hier wordt in de bedrijfsvoering rekening mee gehouden. De dienstverlening mag hier echter niet onder leiden. Een combinatie van lage kosten en goede dienstverlening moet voor een goede concurrentiepositie zorgen. Enkele voorbeelden hiervan zijn;

Klantenbinding

Ahold Delhaize kijkt naar manieren om een betere koopbeleving te creëren in haar supermarkten. Het doel hierbij is om loyaliteit bij klanten te krijgen. Dit doen zij door:

  • Verse en gezonde producten aan te bieden.
  • Het aanbieden van een goed huismerk met producten waarmee zij zich kunnen onderscheiden.
  • Persoonlijke aanbiedingen per klant te realiseren en het productaanbod af te stemmen op de locatie van het filiaal.
  • Duurzame processen te implementeren en transparant te zijn over de waardeketen.

Winkel alternatieven

Een supermarkt is inmiddels meer dan alleen een locatie waar men boodschappen doet. Het vak van slager en bakker zijn inmiddels in meerdere supermarkten al geïntegreerd. Ahold Delhaize kijkt naar de wensen binnen de markt en probeert daar haar dienstverlening op aan te passen.

  • AH to go filialen die vaak te vinden zijn op treinstations.
  • Het gebruik van E-commerce om het klanten makkelijker te maken om boodschappen te doen.
  • AH XL filialen met een extra breed assortiment.

Ahold Delhaize cijfers

De omzet in 2019 was €17.4 miljard, een stijging van 2,3%. Ook online zag het concern een stijging. Online verlopen stegen in het vierde kwartaal van 2019 met 30,1% en 28,6% op jaarbasis.

Frans Muller, bestuursvoorzitter en CEO van Ahold Delhaize, zei in het jaarverslag van 2019: 'We sloten het jaar goed af met sterke groepsresultaten in het vierde kwartaal. We overtroffen onze vooruitzichten voor het jaar 2019 voor de onderliggende winst per aandeel en voldeden aan onze vrije cashflow begeleiding we hebben een groei van 17,1% in de onderliggende winst per aandeel behaald uit voortgezette activiteiten in het vierde kwartaal, wat resulteerde in een stijging van 8,4% voor het volledige jaar, boven onze prognose voor het hele jaar van lage één-cijferige groei. We genereerden ook €1,8 miljard aan vrije cashflow in 2019, waarmee we onze vooruitzichten behaalden, ondanks een aanzienlijke verhoging van de kapitaalinvesteringen om de groei van ons bedrijf op lange termijn te stimuleren.’’

Over de cijfers van Nederland zei hij het volgende: ‘’In Nederland zagen we tijdens het kwartaal een sterke omzetgroei van 4,3%. Het marktaandeel van Albert Heijn steeg jaar op jaar aanzienlijk in het vierde kwartaal, een verbeterende trend ten opzichte van voorgaande kwartalen. De netto online verkoop van consumenten voor het segment steeg met 27,5%. Bij bol.com, ons online Retail platform in de Benelux, groeide de netto consumentenomzet met 28,7%. In België stegen de vergelijkbare verkopen exclusief kalenderimpact bescheiden en tijdens het kwartaal wonnen we marktaandeel. Ons segment in Midden- en Zuidoost-Europa zag een vergelijkbare omzetgroei van 3,6% exclusief benzine.’’

Dividenduitkering Ahold

Het beleid van Ahold Delhaize is om te streven naar een dividenduitkering van 40-50% van de onderliggende inkomsten uit voortgezette activiteiten. Als onderdeel van hun dividendbeleid passen zij inkomsten uit voortgezette bedrijfsactiviteiten aan voor bijzondere waardeverminderingen van vaste activa, winsten en verliezen op de verkoop van activa, herstructurerings- en gerelateerde kosten en andere ongebruikelijke posten.

Vanaf 2019 is Ahold Delhaize toegewijd aan halfjaarlijkse dividendbetalingen. Op de publicatiedatum van de kwartaalcijfers van het tweede kwartaal, kondigen zij telkens ook het interim-dividend per aandeel aan. Dit is gelijk aan 40% van de onderliggende inkomsten per aandeel uit voortgezette bedrijfsactiviteiten sinds het begin van het jaar. Ahold Delhaize heeft de ambitie om het dividend per aandeel over het hele jaar duurzaam te laten groeien.

De interim-dividenduitkering in het tweede kwartaal van 2020 was 67% hoger dan die over dezelfde periode in 2019. Na een verdubbeling van de winst in het tweede kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar verhoogt Ahold haar winstverwachting voor het hele jaar.

Als een product dat u bezit een dividend uitkeert en DEGIRO hiervan op de hoogte wordt gebracht, wordt het in uw portefeuille weergegeven onder het gedeelte 'Aankomende dividenden'. Nadat het is uitgekeerd, wordt de vermelding uit dat gedeelte verwijderd en in uw geldmarktfonds gestort. Dit kunt u vervolgens terugvinden in uw rekeningoverzicht. Zodra een dividend is uitgekeerd, kan het worden opgenomen, herbelegd of aangehouden in het geldmarktfonds. Houd er rekening mee dat wij geen automatische herbelegging van dividend aanbieden.

Ahold Delhaize aandelen kopen

Wilt u beleggen in Ahold Delhaize? Zou het toevoegen van aandelen Ahold Delhaize bijdragen aan de diversificatie van uw portfolio? Voor alle aandelen die op Euronext Amsterdam en Brussel worden verhandeld, rekenen wij de lage commissie van €2,00 per transactie. Houd daarnaast rekening met valutakosten, connectiveitskosten en €0,50 externe handlingskosten per transactie. Bekijk onze tarieven voor meer informatie.

Waarom beleggen in Ahold Delhaize bij DEGIRO?

Wij maken het u gemakkelijk met ons gebruiksvriendelijke platform. Met de ongelooflijk lage tarieven, blijft de impact van transactiekosten op uw rendement beperkt. Heeft u nog geen beleggingsrekening bij DEGIRO? Open dan gratis en volledig online een rekening.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: NOS, Albert Heijn, Ahold Delhaize

 (
Datum
Tijd

Open een gratis account en beleg met real-time koersen en aandelen gerelateerd nieuws.

Prestaties

Periode +/- +/-%
1W
1M
6M
YTD
1Y
5Y

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

Sector gerelateerde aandelen

Naam Laatst Valuta Verschil
backtotop

Begin vandaag nog met beleggen

Ontdek waarom meer dan 2 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Start met beleggen

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.