Alfen aandelen kopen

Alfen opereert in het centrum van de energietransitie. Het bedrijf maakt laadpalen voor elektrische auto’s, slimme batterijen en energiesystemen. Wilt u ook meeliften op de groene golf en aandelen Alfen kopen? Of hebt u ze al en wilt u ze verkopen? Bekijk de koers van het aandeel en ontdek onze lage kosten om te beleggen in Alfen aandelen.

Koers ALFEN


()

Tijd (15 min. vertraagd)

Bied

Laat

Laatst

Day +/-

Day +/-%

Volume

Open

Hoog

Laag

Slot

ISIN: NL0012817175

Symbool:

Sector:

Open een gratis account en beleg met real-time koersen en aandelen gerelateerd nieuws.

Kosten calculator

Transactie bedrag:

Transactiekosten:

€0.000

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina

Geschiedenis Alfen

Alfen is in 1937 opgericht in Hilversum als ‘J. van Alfen’s Hoog– en Laagspanningsapparaten’. In de beginjaren hield het bedrijf zich vooral bezig met de productie van schakelapparatuur. Vanaf 1968 kwam de focus te liggen op de bouw en levering van klantspecifieke transformatorstations. Alfen heeft in de loop der jaren tienduizenden stations in Nederland geleverd aan netbeheerders, industriële bedrijven en de tuinbouwsector.

De onderneming werd in 1971 ingelijfd door de Overzeese Gas- en Elektriciteitsmaatschappij (OGEM), die later verder ging onder de naam TBI Techniek. In 2014-2015 nam de Nederlandse investeringsmaatschappij Infestos alle aandelen Alfen over van TBI.

Onder de hoede van Infestos maakte Alfen een sterke groei door. De onderneming fabriceert laadpalen voor elektrische voertuigen, transformators en energieopslagsystemen. Daarmee staat Alfen in het hart van de energietransitie. Ook buiten Nederland is er veel vraag naar de oplossingen van Alfen. Het bedrijf heeft kantoren in dertien Europese landen en verkoopt zijn producten wereldwijd. Twee derde van de omzet komt ondertussen uit het buitenland.

Strategie Alfen

De markten waarin Alfen opereert maken, vanwege de energietransitie, een snelle groei door. Volgens consultancybureau Guidehouse stijgt het aantal laadpalen in Europa tussen 2019 en2025 met gemiddeld 25% per jaar, dankzij de toenemende populariteit van elektrische auto’s. In West-Europa groeit het aantal batterij-opslagsystemen, voor het stabiliseren van het elektriciteitsnet, in deze periode naar verwachting met 38% per jaar. Met marktleidende posities in de thuismarkt, en als ‘first mover’ in andere West-Europese landen, is Alfen naar eigen zeggen goed gepositioneerd om te profiteren wanneer deze verwachtingen uitkomen. Het bedrijf streeft op middellange termijn naar een jaarlijkse omzetgroei van meer dan 40% per jaar en een stijging van dewinstmarges. Een verdere internationalisering vormt een belangrijke pijler onder de groeistrategie.

Beursnotering Alfen

Alfen ging in maart 2018 naar de beurs van Amsterdam tegen een prijs van €10 per aandeel. Het belang van de verkopende aandeelhouder Infestos zakte na de beursgang van 100% naar circa 42,7%. In 2021 verkocht Infestos zijn laatste aandelen Alfen. Na een valse start heeft het aandeel zich vanaf 2019 ontpopt tot beurslieveling. Op 8 januari 2021 tikte Alfen zijn hoogste koers ooit aan: €94,70. Het aandeel (ISIN: NL0012817175) maakt deel uit van de Amsterdamse Midkap Index (AMX).

Dividend Alfen

Alfen keert geen dividend uit. Alle winst wordt toegevoegd aan de reserves, om te kunnen investeren in de verdere groei van de onderneming.

Kwartaalresultaat Alfen

In het eerste kwartaal van 2021 steeg de omzet van Alfen met 22% naar €53,8 miljoen, vooral dankzij energieopslagsystemen (+111%) en laadpalen (+46%). De aangepaste EBITDA kwam uit op €7,2 miljoen; een toename van 56% vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee is de EBITDA-marge gestegen van 10,4% naar 13,3%. Heel het jaar hield Alfen vast aan de omzetverwachting van €225-250 miljoen; een stijging van 20% tot 30%. De uitbraak en consequenties van COVID-19 zorgen echter voor een tijdelijke groeivertraging in diverse eindmarkten.

Ook in 2020 had Alfen last van de pandemie. Toch steeg de omzet met 32% naar €189 miljoen. Het jaar werd afgesloten met een nettowinst van €12,5 miljoen (+102%).

Lees hier het volledige jaarverslag van 2020.

Alfen aandelen kopen

Wilt u beleggen in Alfen? Zou het toevoegen van aandelen Alfen bijdragen aan de diversificatie van uw portfolio? Voor alle aandelen, die op Euronext Amsterdam worden verhandeld, vragen wij de lage vergoeding van €2,00 + 0,03% per aandeel. Kosten variëren voor alle andere beurzen. Bekijk onze tarievenpagina voor meer informatie.

Daarnaast bieden wij een groot aantal andere mogelijkheden om te beleggen op meer dan vijftig beurzen in dertig landen. Ga voor meer informatie naar de beurzenpagina op onze website.

Waarom beleggen in Alfen bij DEGIRO?

Wij maken het u gemakkelijk met ons gebruiksvriendelijke platform. Met de ongelooflijk lage tarieven, blijft de impact van transactiekosten op uw rendement beperkt. Heeft u nog geen beleggingsrekening bij DEGIRO? Open dan gratis en volledig online een rekening.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: jaarverslag en website Alfen, Guidehouse Insights

Koers ALFEN


()

Tijd (15 min. vertraagd)

Bied

Laat

Laatst

Day +/-

Day +/-%

Volume

Open

Hoog

Laag

Slot

ISIN: NL0012817175

Symbool:

Sector:

Open een gratis account en beleg met real-time koersen en aandelen gerelateerd nieuws.

Kosten calculator

Transactie bedrag:

Transactiekosten:

0.00

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina

backtotop

Begin vandaag nog met beleggen

Ontdek waarom meer dan 2 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Start met beleggen

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.