Alfen aandelen

Bekijk hieronder de aandelenkoers van Alfen en kom meer te weten over dit aandeel.

Koers Alfen

 (
Datum
Tijd

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

+/- +/-%
YTD

1D

1W

1M

3M

6M

1Y

3Y

5Y

Naam Laatst Verschil Valuta

Geschiedenis Alfen

Alfen is in 1937 opgericht in Hilversum als ‘J. van Alfen’s Hoog– en Laagspanningsapparaten’. In de beginjaren hield het bedrijf zich vooral bezig met de productie van schakelapparatuur. Vanaf 1968 kwam de focus te liggen op de bouw en levering van klantspecifieke transformatorstations. Alfen heeft in de loop der jaren tienduizenden stations in Nederland geleverd aan netbeheerders, industriële bedrijven en de tuinbouwsector.

De onderneming werd in 1971 ingelijfd door de Overzeese Gas- en Elektriciteitsmaatschappij (OGEM), die later verder ging onder de naam TBI Techniek. In 2014-2015 nam de Nederlandse investeringsmaatschappij Infestos alle aandelen Alfen over van TBI.

Onder de hoede van Infestos maakte Alfen een sterke groei door. De onderneming fabriceert laadpalen voor elektrische voertuigen, transformators en energieopslagsystemen. Daarmee staat Alfen in het hart van de energietransitie. Ook buiten Nederland is er veel vraag naar de oplossingen van Alfen. Het bedrijf heeft kantoren in dertien Europese landen en verkoopt zijn producten wereldwijd. Twee derde van de omzet komt ondertussen uit het buitenland.

Strategie Alfen

De markten waarin Alfen opereert maken, vanwege de energietransitie, een snelle groei door. Volgens consultancybureau Guidehouse stijgt het aantal laadpalen in Europa tussen 2019 en2025 met gemiddeld 25% per jaar, dankzij de toenemende populariteit van elektrische auto’s. In West-Europa groeit het aantal batterij-opslagsystemen, voor het stabiliseren van het elektriciteitsnet, in deze periode naar verwachting met 38% per jaar. Met marktleidende posities in de thuismarkt, en als ‘first mover’ in andere West-Europese landen, is Alfen naar eigen zeggen goed gepositioneerd om te profiteren wanneer deze verwachtingen uitkomen. Het bedrijf streeft op middellange termijn naar een jaarlijkse omzetgroei van meer dan 40% per jaar en een stijging van dewinstmarges. Een verdere internationalisering vormt een belangrijke pijler onder de groeistrategie.

Beursnotering Alfen

Alfen ging in maart 2018 naar de beurs van Amsterdam tegen een prijs van €10 per aandeel. Het belang van de verkopende aandeelhouder Infestos zakte na de beursgang van 100% naar circa 42,7%. In 2021 verkocht Infestos zijn laatste aandelen Alfen. Na een valse start heeft het aandeel zich vanaf 2019 ontpopt tot beurslieveling. Op 8 januari 2021 tikte Alfen zijn hoogste koers ooit aan: €94,70. Het aandeel (ISIN: NL0012817175) maakt deel uit van de Amsterdamse Midkap Index (AMX).

Dividend Alfen

Alfen keert geen dividend uit. Alle winst wordt toegevoegd aan de reserves, om te kunnen investeren in de verdere groei van de onderneming.

Kwartaalresultaat Alfen

In het eerste kwartaal van 2021 steeg de omzet van Alfen met 22% naar €53,8 miljoen, vooral dankzij energieopslagsystemen (+111%) en laadpalen (+46%). De aangepaste EBITDA kwam uit op €7,2 miljoen; een toename van 56% vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee is de EBITDA-marge gestegen van 10,4% naar 13,3%. Heel het jaar hield Alfen vast aan de omzetverwachting van €225-250 miljoen; een stijging van 20% tot 30%. De uitbraak en consequenties van COVID-19 zorgen echter voor een tijdelijke groeivertraging in diverse eindmarkten.

Ook in 2020 had Alfen last van de pandemie. Toch steeg de omzet met 32% naar €189 miljoen. Het jaar werd afgesloten met een nettowinst van €12,5 miljoen (+102%).

Lees hier het volledige jaarverslag van 2020.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: jaarverslag en website Alfen, Guidehouse Insights

 (
Datum
Tijd

Prestaties

Periode +/- +/-%
1W
1M
6M
YTD
1Y
5Y

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

Sector gerelateerde aandelen

Naam Laatst Valuta Verschil
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.