Alphabet aandelen

Bekijk hieronder de aandelenkoers van Alphabet en kom meer te weten over dit aandeel.

Koers Alphabet

 (
Datum
Tijd

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Connectiviteitskosten

0,00

Valutakosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

+/- +/-%
YTD

1D

1W

1M

3M

6M

1Y

3Y

5Y

Naam Laatst Verschil Valuta

De beursgang van Alphabet

Het aandeel Alphabet A (ISIN: US02079K1079) staat sinds 2 oktober 2015 genoteerd aan de Nasdaq. Bij beursgang werden de historische financiële resultaten van Google Inc. voortgezet. Ook de statuten van Alphabet waren hetzelfde als die van Google Inc. Het enige dat ze niet overnamen was de naam.

Bedrijfsstrategie en toekomst

De missie van het Alphabet is 'de informatie van de wereld organiseren en universeel toegankelijk en bruikbaar maken.' Daarbij wordt het motto 'Don't be evil' dat ooit gebruikt werd bij Google, nog steeds genoemd in de statuten van Alphabet.

De opzet van Alphabet maakte het mogelijk dat de Google-activiteiten werden opgeknipt. Dit was een belangrijke wens van Wall Street (c.q. de aandeelhouders). Die vonden destijds namelijk dat binnen Google, naast de lucratieve activiteiten, ook veel risicovolle projecten liepen. Met de nieuwe opzet kwam ook een gesplitste rapportage die voor beleggers veel meer inzichten gaf in de resultaten van Google ten opzichte van de andere projecten. Hieronder leggen we uit hoe dat zich uit in de strategie van Alphabet.

Acquisitie en een gesloten ecosysteem

De strategie van Alphabet is gericht op zoveel mogelijk diversificatie en de introductie van nieuwe producten en diensten. Om dit te bereiken is acquisitie van veelbelovende kleine bedrijven, startups, een belangrijk onderdeel van Alphabets strategie. De uiteindelijke winstmaximalisatie probeert Alphabet te bereiken door de eindgebruiker volledig te bedienen in een gesloten ecosysteem. Oftewel; het doel is om gebruikers zoveel mogelijk binnen het Google-ecosysteem te houden, van browser Chrome via Gmail, tot YouTube.

De activiteiten van Alphabet

Om het overzicht te houden, de activiteiten en risico’s te verspreiden vallen de activiteiten van Alphabet in drie segmenten:

  • Onder Google Services vallen activiteiten zoals advertenties en de zoekmachine van Google, maar ook Android, webbrowser Chrome, Google Maps, Google Play Store, YouTube, Fitbit smartwatchesen alle Google Nest-producten voor een slimme woning.
  • Het Google Cloud-segment biedt clouddiensten voor IT-infrastructuur, platforms en Google Workspace met cloudgebaseerde samenwerkingstools voor bedrijven, zoals Gmail, Google Docs, Drive en Meet.
  • Onder het segment Other Bets vallen andere andere activiteiten zoals gezondheidstechnologie en internetdiensten, licenties en R&D (onderzoek en ontwikkelings) -diensten.

Historie van Alphabet

Alphabet Inc. werd opgericht op in 2015, met als doel om de activiteiten van Google te spreiden. Terwijl Google in 1998 begon met een internetzoekmachine, is het in 2015 uitgegroeid tot een mega-techbedrijf met veel verschillende activiteiten. De Alphabet-holding werd dan ook opgericht om al deze activiteiten beter te organiseren.

De groei tot het huidige megabedrijf Alphabet begon met de Google zoekmachine die werd ontwikkeld door twee studenten van de Stanford universiteit: Larry Page en Sergey Brin. Ze ontmoeten elkaar tijdens hun Informaticastudie en besloten in 1996 samen te werken aan een project waarmee informatie vinden, eenvoudiger zou worden. De eerste poging daartoe was een matig succes. De zoekmachine werd alleen binnen de universiteit gebruikt en was traag doordat er veel bandbreedte voor nodig was. De latere versie (die uiteindelijk de naam Google kreeg) was echter wel succesvol, waarna Page en Brin het bedrijf Google oprichtten.

In 2004 werd Google Inc. genoteerd aan de beurs en het bedrijf groeide sterk, onder andere door aankopen als Where2Technology (later Google Maps), Android, YouTube en onlangs ook Fitbit. Ondertussen ontwikkelde het bedrijf zich tot één van de grootste advertentiedienstverleners ooit. Ook biedt Google clouddiensten en een volledige zakelijke omgeving genaamd Workspace, dat gezien wordt als een tegenhanger van Microsoft’s 365-diensten.

Op 2 oktober 2015 richtten Page en Brin Alphabet op met een hoofdkantoor in Mountain View, Californië om al deze activiteiten onder te brengen in verschillende entiteiten.

Alphabet heeft dan in februari 2022 een 20-for- aandelensplitsing aangekondigd. De koers wordt dan door 20 gedeeld en het aantal aandelen met 20 vermenigvuldigd. Op die manier hoopt Alphabet de verhandelbaarheid van haar aandeel te verhogen en meer particuliere beleggers te bereiken. De stock split is sinds 15 juli 2022 van kracht.

Dividend van Alphabet

Op dit moment wordt er door Alphabet geen dividend uitgekeerd.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden, noch is het de bedoeling om beleggingen aan te bevelen. Wees ervan bewust dat feiten kunnen zijn veranderd sinds het artikel oorspronkelijk werd geschreven. Beleggen brengt risico's met zich mee (bijv. prijsvolatiliteit, valuta- of liquiditeitsrisico). Je kan (een deel van) jouw inleg verliezen. Wij adviseren je om alleen te beleggen in financiële producten die aansluiten bij jouw kennis en ervaring. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Markten zijn volatiel en kunnen aanzienlijk fluctueren als gevolg van economische, politieke, regelgevende of andere ontwikkelingen.

Bronnen: Techzine, BNR, BRM, ItsTimeForBusiness, BusinessInsider, MSN News, Alphabet

 (
Datum
Tijd

Prestaties

Periode +/- +/-%
1W
1M
6M
YTD
1Y
5Y

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Connectiviteitskosten

0,00

Valutakosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

Sector gerelateerde aandelen

Naam Laatst Valuta Verschil
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.