ASR aandelen kopen.

ASR Nederland is een Nederlandse verzekeringsmaatschappij en vermogensbeheerder die haar dienstverlening sinds het jaar 1720 aanbiedt. Het bedrijf hecht veel belang aan duurzaam en verantwoord ondernemen. Bent u er al uit of u aandelen ASR wilt kopen? Of hebt u ze al en wilt u ze verkopen? Bekijk hier de koers van het aandeel en ontdek onze lage kosten om te beleggen in ASR aandelen.

Koers ASR Nederland


()

Tijd (15 min. vertraagd)

Bied

Laat

Laatst

Day +/-

Day +/-%

Volume

Open

Hoog

Laag

Slot

ISIN: NL0000852580

Symbool:

Sector: Construction & Engineering

Open een gratis account en beleg met real-time koersen en aandelen gerelateerd nieuws.

Kosten calculator

Transactie bedrag:

Transactiekosten:

€0.000

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina

Historie van ASR

De historie van ASR Nederland N.V. begint meer dan 3 eeuwen geleden, met de oprichting van de assurantiemaatschappij Stad Amsterdam. De basis van de huidige is echter gelegd in het jaar 2000 met het fuseren van Fortis AMEV en de ASR Groep. ASR behoort tot de top drie verzekeraars van Nederland. Onder diverse merken biedt de onderneming een breed assortiment aan van financiële producten op het gebied van schade-, levens- en inkomensverzekeringen, collectieve en individuele pensioenen, zorgverzekeringen, reis- en recreatieverzekeringen en uitvaartverzekeringen. Via a.s.r. bank biedt de onderneming spaar- en beleggingsproducten aan en hypotheken voor woonhuizen. Als belegger is a.s.r. onder meer actief in a.s.r real estate en a.s.r. vermogensbeheer. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht en er werken ruim 4000 medewerkers bij de onderneming.

De beursgang van ASR

Ticker ASRNL - ISIN NL001872643

Sinds 10 juni 2016 zijn aandelen van de onderneming ASR Nederland N.V. genoteerd aan Euronext Amsterdam. De introductiekoers bedroeg €19,50. In eerste instantie bleef 63,7% van de aandelen in handen van de Nederlandse Staat. In september 2017 is dit belang volledig afgebouwd en sindsdien zijn alle aandelen verhandelbaar via de beurs.

Bedrijfsstrategie en toekomst van ASR

ASR biedt verzekeringen op twee manieren aan, online en via onafhankelijke adviseurs. ASR stelt de behoeften van de klant centraal en werkt daarom volgens een aantal vaste richtlijnen. Eerlijke voorlichting, helder en eenvoudig taalgebruik en zorgvuldige dienstverlening van hoge kwaliteit vormen hiervan de basis. De onderneming hecht veel waarde aan verantwoord en duurzaam ondernemen, en wil tevens de beste en meest winstgevende verzekeraar van Nederland worden. Om dit doel te bereiken, investeert ASR veel in het verbeteren en verder digitaliseren van haar dienstverlening. De verzekeringsproducten worden hoofdzakelijk ontwikkeld voor en aangeboden aan particulieren en zakelijke klanten, zelfstandig ondernemers en het mkb. Verzekeringen van ASR worden aangeboden onder de merken a.s.r., Ditzo, De Amersfoortse, Europeesche Verzekeringen, Ardanta en Loyalis.

Naast autonome groei, wil ASR groeien door overnames van kleine verzekeraars, distributiebedrijven en vermogensbeheerders.

Naast de verzekeringstak biedt ASR via a.s.r vermogensbeheer en a.s.r. real estate diensten aan op het gebied van vermogensbeheer en vastgoed.

A.s.r. vermogensbeheer legt zich toe hoofdzakelijk toe op beleggingen in aandelen, bedrijfs- en staatsobligaties en vastgoed. Hierbij wordt het accent gelegd op gediversifieerde beleggingsportefeuilles: de belegde gelden worden goed gespreid ondergebracht in a.s.r-beleggingsfondsen, waaronder beleggingsmixfondsen, hypotheekfondsen, aandelenfondsen en vastgoedfondsen. Tevens biedt a.s.r. beleggingsverzekeringen aan. Op het gebied van aandelen belegt a.s.r. vermogensbeheer hoofdzakelijk in hoogwaardige, duurzame Nederlandse en Europese bedrijven, actief in diverse sectoren zoals Energie, Telecom, Technologie, de Gezondheidszorg,

Op haar beurt richt a.s.r. real estate zich op beleggingen in vastgoedfondsen, welke investeren in winkels, woningen, kantoorpanden, parkeergarages, maar ook (landbouw)grond. De in vastgoed gespecialiseerde vermogensbeheerders van a.s.r. real estate hebben als doel een stabiele vermogensontwikkeling te bereiken. Door hen samengestelde a.s.r.-vastgoedportefeuilles kenmerken zich door de goede verhuurbaarheid in verschillende economische omstandigheden. Klanten van a.s.r. real estate zijn hoofdzakelijk institutionele beleggers.

A.s.r. vermogensbeheer beheert een vermogen van meer dan €75 miljard. Klanten van a.s.r. vermogensbeheer zijn veelal pensioenfondsen, verzekeraars, goede doelen, overheidsinstanties, onderwijsinstellingen, vermogende particulieren en andere vermogensbeheerders.

Jaarcijfers 2020 ASR

Het operationeel resultaat is in 2020 ten opzichte van 2019 met 3,2% gestegen, en ging van €858 miljoen naar €885 miljoen. Door de diversificatie van de activiteiten van ASR, is de impact van de COVID-19-pandemie op het operationeel resultaat neutraal gebleven in 2020.

Het operationeel rendement op het eigen vermogen komt over 2020 uit op 15,3%, hoger dan de oorspronkelijke doelstelling van 12 à 14%.

Het beheerd vermogen voor derden is van €22 miljard in 2019 gestegen tot €25,4 miljard in 2020. Deze stijging wordt met name veroorzaakt door de groei van het ASR Hypotheekfonds.

Belangrijke speerpunten in het ondernemingsbeleid voor de komende jaren:

  • Vereenvoudigen van de organisatiestructuur, door de decentralisatie van de afdelingen marketing, distributie en ITC.
  • Prudent risicobeleid en gedegen beleggingsbeleid (diversificatie en spreiding van beleggingsportefeuilles).
  • Verlagen van de bedrijfskosten.
  • Digitaliseren van de bedrijfsprocessen.
  • Verhogen van de betrokkenheid van werknemers.

Meer financiële informatie vindt u op de corporate website ASR Nederland.

Dividend van ASR

ASR stelt aandeelhouders over het jaar 2020 een dividend in het vooruitzicht van €2,04 per aandeel. In 2019 werd €1,90 dividend per aandeel uitbetaald.

ASR wil het aandelenbezit onder werknemers vergroten. Hiervoor is het a.s.r.-aandelenplan opgezet, waarvoor de onderneming tussen februari en mei 2021 voor een bedrag van €75 miljoen eigen aandelen inkoopt, ten behoeve van het aandeelhouderschap van ASR-werknemers.

ASR aandelen kopen

Wilt u beleggen in ASR? Zou het toevoegen van aandelen ASR bijdragen aan de diversificatie van uw portfolio? Voor alle aandelen die op de AEX worden verhandeld, vragen wij de lage vergoeding van €2,00 + 0,03% per aandeel. Kosten variëren voor alle andere beurzen. Bekijk onze tarievenpagina voor meer informatie.

Daarnaast bieden wij een groot aantal andere mogelijkheden om te beleggen op meer dan vijftig beurzen in dertig landen. Ga voor meer informatie naar de pagina producten en beurzen op onze website.

Waarom beleggen in ASR bij DEGIRO?

Wij maken het u gemakkelijk met ons gebruiksvriendelijke platform. Met de ongelooflijk lage tarieven, blijft de impact van transactiekosten op uw rendement beperkt. Heeft u nog geen beleggingsrekening bij DEGIRO? Open dan gratis en volledig online een rekening.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Beleggen gaat gepaard met risico’s. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bron: DSM, De mijn streek

Koers ASR Nederland


()

Tijd (15 min. vertraagd)

Bied

Laat

Laatst

Day +/-

Day +/-%

Volume

Open

Hoog

Laag

Slot

ISIN: NL0000852580

Symbool:

Sector: Construction & Engineering

Open een gratis account en beleg met real-time koersen en aandelen gerelateerd nieuws.

Kosten calculator

Transactie bedrag:

Transactiekosten:

0.00

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina

backtotop

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.