ASR aandelen

Bekijk hieronder de aandelenkoers van ASR en kom meer te weten over dit aandeel.

Koers ASR

 (
Datum
Tijd

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

+/- +/-%
YTD

1D

1W

1M

3M

6M

1Y

3Y

5Y

Naam Laatst Verschil Valuta

Historie van ASR

De historie van ASR Nederland N.V. begint meer dan 3 eeuwen geleden, met de oprichting van de assurantiemaatschappij Stad Amsterdam. De basis van de huidige is echter gelegd in het jaar 2000 met het fuseren van Fortis AMEV en de ASR Groep. ASR behoort tot de top drie verzekeraars van Nederland. Onder diverse merken biedt de onderneming een breed assortiment aan van financiële producten op het gebied van schade-, levens- en inkomensverzekeringen, collectieve en individuele pensioenen, zorgverzekeringen, reis- en recreatieverzekeringen en uitvaartverzekeringen. Via a.s.r. bank biedt de onderneming spaar- en beleggingsproducten aan en hypotheken voor woonhuizen. Als belegger is a.s.r. onder meer actief in a.s.r real estate en a.s.r. vermogensbeheer. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht en er werken ruim 4000 medewerkers bij de onderneming.

De beursgang van ASR

Ticker ASRNL - ISIN NL001872643

Sinds 10 juni 2016 zijn aandelen van de onderneming ASR Nederland N.V. genoteerd aan Euronext Amsterdam. De introductiekoers bedroeg €19,50. In eerste instantie bleef 63,7% van de aandelen in handen van de Nederlandse Staat. In september 2017 is dit belang volledig afgebouwd en sindsdien zijn alle aandelen verhandelbaar via de beurs.

Bedrijfsstrategie en toekomst van ASR

ASR biedt verzekeringen op twee manieren aan, online en via onafhankelijke adviseurs. ASR stelt de behoeften van de klant centraal en werkt daarom volgens een aantal vaste richtlijnen. Eerlijke voorlichting, helder en eenvoudig taalgebruik en zorgvuldige dienstverlening van hoge kwaliteit vormen hiervan de basis. De onderneming hecht veel waarde aan verantwoord en duurzaam ondernemen, en wil tevens de beste en meest winstgevende verzekeraar van Nederland worden. Om dit doel te bereiken, investeert ASR veel in het verbeteren en verder digitaliseren van haar dienstverlening. De verzekeringsproducten worden hoofdzakelijk ontwikkeld voor en aangeboden aan particulieren en zakelijke klanten, zelfstandig ondernemers en het mkb. Verzekeringen van ASR worden aangeboden onder de merken a.s.r., Ditzo, De Amersfoortse, Europeesche Verzekeringen, Ardanta en Loyalis.

Naast autonome groei, wil ASR groeien door overnames van kleine verzekeraars, distributiebedrijven en vermogensbeheerders.

Naast de verzekeringstak biedt ASR via a.s.r vermogensbeheer en a.s.r. real estate diensten aan op het gebied van vermogensbeheer en vastgoed.

A.s.r. vermogensbeheer legt zich toe hoofdzakelijk toe op beleggingen in aandelen, bedrijfs- en staatsobligaties en vastgoed. Hierbij wordt het accent gelegd op gediversifieerde beleggingsportefeuilles: de belegde gelden worden goed gespreid ondergebracht in a.s.r-beleggingsfondsen, waaronder beleggingsmixfondsen, hypotheekfondsen, aandelenfondsen en vastgoedfondsen. Tevens biedt a.s.r. beleggingsverzekeringen aan. Op het gebied van aandelen belegt a.s.r. vermogensbeheer hoofdzakelijk in hoogwaardige, duurzame Nederlandse en Europese bedrijven, actief in diverse sectoren zoals Energie, Telecom, Technologie, de Gezondheidszorg,

Op haar beurt richt a.s.r. real estate zich op beleggingen in vastgoedfondsen, welke investeren in winkels, woningen, kantoorpanden, parkeergarages, maar ook (landbouw)grond. De in vastgoed gespecialiseerde vermogensbeheerders van a.s.r. real estate hebben als doel een stabiele vermogensontwikkeling te bereiken. Door hen samengestelde a.s.r.-vastgoedportefeuilles kenmerken zich door de goede verhuurbaarheid in verschillende economische omstandigheden. Klanten van a.s.r. real estate zijn hoofdzakelijk institutionele beleggers.

A.s.r. vermogensbeheer beheert een vermogen van meer dan €75 miljard. Klanten van a.s.r. vermogensbeheer zijn veelal pensioenfondsen, verzekeraars, goede doelen, overheidsinstanties, onderwijsinstellingen, vermogende particulieren en andere vermogensbeheerders.

Jaarcijfers 2020 ASR

Het operationeel resultaat is in 2020 ten opzichte van 2019 met 3,2% gestegen, en ging van €858 miljoen naar €885 miljoen. Door de diversificatie van de activiteiten van ASR, is de impact van de COVID-19-pandemie op het operationeel resultaat neutraal gebleven in 2020.

Het operationeel rendement op het eigen vermogen komt over 2020 uit op 15,3%, hoger dan de oorspronkelijke doelstelling van 12 à 14%.

Het beheerd vermogen voor derden is van €22 miljard in 2019 gestegen tot €25,4 miljard in 2020. Deze stijging wordt met name veroorzaakt door de groei van het ASR Hypotheekfonds.

Belangrijke speerpunten in het ondernemingsbeleid voor de komende jaren:

  • Vereenvoudigen van de organisatiestructuur, door de decentralisatie van de afdelingen marketing, distributie en ITC.
  • Prudent risicobeleid en gedegen beleggingsbeleid (diversificatie en spreiding van beleggingsportefeuilles).
  • Verlagen van de bedrijfskosten.
  • Digitaliseren van de bedrijfsprocessen.
  • Verhogen van de betrokkenheid van werknemers.

Meer financiële informatie vindt u op de corporate website ASR Nederland.

Dividend van ASR

ASR stelt aandeelhouders over het jaar 2020 een dividend in het vooruitzicht van €2,04 per aandeel. In 2019 werd €1,90 dividend per aandeel uitbetaald.

ASR wil het aandelenbezit onder werknemers vergroten. Hiervoor is het a.s.r.-aandelenplan opgezet, waarvoor de onderneming tussen februari en mei 2021 voor een bedrag van €75 miljoen eigen aandelen inkoopt, ten behoeve van het aandeelhouderschap van ASR-werknemers.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bron: DSM, De mijn streek

 (
Datum
Tijd

Prestaties

Periode +/- +/-%
1W
1M
6M
YTD
1Y
5Y

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

Sector gerelateerde aandelen

Naam Laatst Valuta Verschil
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.