Baidu aandelen

Bekijk hieronder de aandelenkoers van Baidu en kom meer te weten over dit aandeel.

Koers Baidu

 (
Datum
Tijd

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Connectiviteitskosten

0,00

Valutakosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

+/- +/-%
YTD

1D

1W

1M

3M

6M

1Y

3Y

5Y

Naam Laatst Verschil Valuta

Historie van Baidu

Baidu is in 2000 opgericht door de Chinese ingenieur Yanhong Li. Hij werkte eerder bij het Amerikaanse Infoseek. Dit was in de jaren negentig een van de eerste zoekmachines op het internet. Baidu wordt vaak vergeleken met Google en de ontstaansgeschiedenis van het Chinese bedrijf lijkt ook op die van de Amerikaanse tegenhanger.

Net als Google begon Baidu als een zoekmachine op de website van andere internetbedrijven voordat het op een gegeven moment besloot zelfstandig verder te gaan. En zoals Google de afgelopen decennia geleidelijk steeds meer diensten is gaan aanbieden, is ook Baidu dat gaan doen.

Baidu ging bijvoorbeeld financiële diensten verlenen zoals het verstrekken van consumentenleningen en vermogensbeheer. Het bedrijf verkocht het onderdeel dat dit deed, Baidu Financial Services Group, of kortweg Baidu Finance, in 2018 aan een groep investeerders.

Baidu was een van de eerste ondernemingen die artificiële intelligentie (AI) inzette voor het verbeteren van zoekresultaten. Het begon hier al in 2010 mee. De kennis van AI die het bedrijf sindsdien heeft opgedaan biedt het in allerlei producten en diensten aan.

De beursgang van Baidu

Baidu (BIDU) kreeg in 2005 een beursnotering aan de NASDAQ. De aandelen zijn verhandelbaar als American Depository Receipt. Een ADR is een certificaat dat een Amerikaanse bank of broker uitgeeft om het voor beleggers in de VS makkelijker te maken te beleggen in bepaalde internationale bedrijven. De introductieprijs van Baidu was $27. Op de eerste handelsdag stijgde de koers naar meer dan vier keer de introductieprijs.

Sinds maart 2021 heeft Baidu ook een notering aan de beurs in Hongkong. Bij deze beursintroductie haalde Baidu bijna HK$24 miljard (circa $3 miljard) aan nieuw kapitaal op.

Bedrijfsstrategie en toekomst

De kern van de activiteiten van Baidu is de Baidu-app. Chinese gebruikers kunnen daarmee op internet zoeken en hebben ermee ook toegang tot content die op hun interesses is afgestemd. Elke maand gebruiken meer dan een half miljard mensen de app. Baidu biedt adverteerders de mogelijkheid in de app te adverteren. Het had in 2021 meer dan een half miljoen ondernemingen als klant.

De activiteiten van Baidu zijn verdeeld in twee onderdelen: Baidu Core en iQIYI. Baidu Core is goed voor 70% van de inkomsten en hier zijn alle activiteiten op het gebied van zoeken in ondergebracht. De Baidu app valt onder Baidu Core net als een dozijn andere apps. Daarnaast biedt Baidu clouddiensten aan. Daarbij legt het de nadruk op zijn AI-technologie. Bedrijven en andere organisaties kunnen dan AI-toepassingen gebruiken die draaien op de servers van Baidu.

iQIYI is een online streamingplatform voor Chinese films en series. Het platform heeft ongeveer honderd miljoen abonnees. Naast betalende klanten, haalt iQIYI ook inkomsten uit de verkoop van advertenties. iQIYI heeft een eigen beursnotering, maar Baidu heeft nog een meerderheidsbelang in de onderneming.

Baidu investeert daarnaast fors in de ontwikkeling van nieuwe technologie. Een gebied waar het flink op inzet is zelfrijdende voertuigen. In 2018 introduceerde Baidu technologie die auto’s in staat stelde om zichzelf te parkeren. Het bedrijf heeft met verschillende Chinese en westerse autoconcerns contracten gesloten over het leveren van technologie.

Het bedrijf heeft verder in acht Chinese steden een zelfrijdende taxidienst onder de naam Apollo Robotaxi. Hoewel Baidu hoge verwachtingen heeft van deze diensten, is de bijdrage aan de omzet nu nog heel klein.

Kwartaalcijfers / Jaarcijfers Baidu

In het eerste kwartaal van 2022 had Baidu last van de heropleving van de coronacrisis in China. De inkomsten uit online advertenties namen met 4% af. Tegelijk namen de andere inkomsten met 35% toe. Hier vallen bijvoorbeeld de clouddiensten onder. De omzet van Baidu groeide het eerste kwartaal van 2022 met 1% op jaarbasis naar RMB 28,4 miljard ($4,48 miljard). Het bedrijf leed een nettoverlies van RMB 885 miljoen ($140 miljoen).

In 2021 groeide de omzet van de advertentie-inkomsten ook al bijna niet. De andere inkomsten namen wel met 71% toe. De jaaromzet kwam daardoor per saldo 16% hoger uit op RMB 124,493 ($19,536). De kosten stegen echter harder dan de inkomsten. Mede daardoor werd de nettowinst meer dan gehalveerd tot RMB 10,2 miljard ($1,61 miljard).

Lees hier het volledige jaarverslag

Dividend van Baidu

Baidu heeft nog nooit dividend uitgekeerd en is ook niet van plan om dat te gaan doen. Het bedrijf wil het overgrote deel van de toekomstige winsten in het bedrijf houden.

Wel heeft de onderneming de afgelopen jaren aandelen ingekocht.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Baidu

 (
Datum
Tijd

Prestaties

Periode +/- +/-%
1W
1M
6M
YTD
1Y
5Y

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Connectiviteitskosten

0,00

Valutakosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

Sector gerelateerde aandelen

Naam Laatst Valuta Verschil
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.