Ballard Power aandelen

Bekijk hieronder de aandelenkoers van Ballard Power en kom meer te weten over dit aandeel.

Koers Ballard Power

 (
Datum
Tijd

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Connectiviteitskosten

0,00

Valutakosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

+/- +/-%
YTD

1D

1W

1M

3M

6M

1Y

3Y

5Y

Naam Laatst Verschil Valuta

Historie van Ballard Power

In 1979 startten Geoffrey Ballard, Keith Prater en Paul Howard in Canada een bedrijf gericht op lithiumbatterijen. Het bedrijf kreeg de naam Ballard Research. Het deed in eerste instantie vooral onderzoek en productontwikkeling met een focus op technologieën voor duurzame energie.

In 1983 begon Ballard met de ontwikkeling van brandstofcellen. In een brandstofcel wordt waterstof omgezet in water. Hierbij komt energie vrij die wordt omgezet in elektriciteit. Hiermee kan bijvoorbeeld een motor worden aangedreven voor een emissievrij voertuig. Brandstofcellen werden al snel de hoofdactiviteit van de onderneming.

Begin jaren negentig sloot Ballard een overeenkomst met General Motors en het Amerikaanse ministerie van Energie voor de ontwikkeling van een auto aangedreven door een brandstofcel. Een jaar later ontwikkelde Ballard een brandstofcel voor gebruik in passagiersbussen. Chicago was de eerste stad die dit soort bussen in gebruik nam. Andere steden volgden en in 2003 reden er enkele tientallen bussen met een brandstofcel rond in verschillende steden wereldwijd, waaronder Amsterdam.

In het midden van het vorige decennium werd China een belangrijke markt voor Ballard. Het bedrijf ging een samenwerking aan met Zhongshan Broad-Ocean Motor, kortweg Broad-Ocean. Dit bedrijf nam hierbij voor bijna $30 miljoen een belang in Ballard. Verder sloot Ballard verschillende joint ventures. Ballard is dan samen met zijn Chinese partner samen de eigenaar. In de steden Foshan en Yunfu rijden tientallen bussen met brandstofcellen van Ballard.

De beursgang van Ballard Power

Vermeld genoteerde beurzen + ticker/ISIN

Ballard Power Systems (BLDP:US) is sinds 1993 genoteerd aan de Canadese beurs in Toronto. Het aandeel kreeg in 1995 ook een notering aan de Amerikaanse NASDAQ. Het aandeel is ook verhandelbaar via de beurs in Frankfurt (CA0585861085).

Bedrijfsstrategie en toekomst

Ballard wil met de ontwikkeling en productie van brandstofcellen een belangrijke rol spelen in de verduurzaming van de transportsector. Het bedrijf denkt wereldwijd een leidende leverancier te kunnen worden van brandstofcellen voor gebruik in bussen, vrachtwagens, treinen en schepen.

De strategie van het bedrijf gaat uit van vijf principes. Allereerst investeert Ballard continu in nieuwe technologieën. Daarnaast breidt het bedrijf zijn activiteiten uit in de productieketen van brandstofcellen. Het wil op cruciale plekken in de keten een rol spelen en zo helpen om de inzet van waterstof in de transportsector te versnellen. Ballard richt zich verder op het aangaan van samenwerkingen met andere ondernemingen. Daarmee wil het bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de markt. Tenslotte streeft het ernaar om over de hele wereld actief te zijn en om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Bijna 40% van de omzet van Ballard komt uit China. Nog eens circa 40% komt uit Europa. Noord-Amerika, de thuismarkt van het bedrijf, is goed voor de rest van de inkomsten.

Hoewel Ballard al meer dan veertig jaar bestaat, is het nog niet winstgevend. De waterstofeconomie en de transitie naar emissievrij vervoer staan nog aan het begin van hun ontwikkeling. Dat geldt ook voor de activiteiten van de onderneming. Tegelijk doet het bedrijf grote uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling.

Een voorbeeld van een recente ontwikkeling is die van een brandstofcel voor schepen die vierduizend pk aan vermogen kan leveren. Die zou bijvoorbeeld een veerboot of zelfs een klein cruiseschip dat in de buurt van de kust blijft kunnen aandrijven. Voor grotere schepen die ook op de oceaan varen, zou de brandstofcel een aanvulling kunnen zijn op de bestaande dieselmotoren. In dit project werkt Ballard samen met het Zwitsers-Zweedse technologieconcern ABB.

Om de groei mogelijk te maken heeft Ballard de afgelopen jaren nieuw kapitaal opgehaald. In 2020 en 2021 werd in totaal voor meer dan $900 miljoen aan nieuwe aandelen uitgegeven.

Kwartaalcijfers / Jaarcijfers Ballard Power

Ballard maakt nog grote verliezen doordat het veel geld uitgeeft aan productontwikkeling en onderzoek. In het eerste kwartaal van 2022 voerde het bedrijf deze uitgaven op. Het nettoverlies liep hierdoor op tot $40,4 miljoen, ruim twee keer zoveel als een jaar eerder. De omzet groeide tegelijk met 19% tot $21 miljoen.

Ballard boekte over heel 2021 $104,5 miljoen omzet. Dit was 1% meer dan een jaar eerder. Over het jaar werd een nettoverlies geleden van $114,4 miljoen. Het nettoverlies was in 2021 $51,4 miljoen.

Lees hier het volledige jaarverslag.

Dividend van Ballard Power

Ballard keert geen dividend uit. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling van brandstofceltechnologie voor duurzame energie-oplossingen. Daar investeert het alle financiële middelen in.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Ballard

 (
Datum
Tijd

Prestaties

Periode +/- +/-%
1W
1M
6M
YTD
1Y
5Y

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Connectiviteitskosten

0,00

Valutakosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

Sector gerelateerde aandelen

Naam Laatst Valuta Verschil
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.