Basic Fit aandelen

Bekijk hieronder de aandelenkoers van Basic Fit en kom meer te weten over dit aandeel.

Koers Basic Fit

 (
Datum
Tijd

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

+/- +/-%
YTD

1D

1W

1M

3M

6M

1Y

3Y

5Y

Naam Laatst Verschil Valuta

Historie van Basic-Fit

Het bedrijf dat we nu kennen als Basic-Fit is opgericht door oud-proftennisser René Moos. Na zijn tenniscarrière begon hij in 1984 met tennisparken inclusief fitnessfaciliteit. In 2004 startte het bedrijf met HealthCity, een premium fitnessmerk. De clubs hadden een zwembad, een wellness en een kinderopvang. Met steun van een investeringsfonds groeide HealthCity snel.

Naast de premium clubs begon het bedrijf in 2006 met een budgetconcept: HealthCity Basic. In 2011 nam het Basic-Fit over. Twee jaar later besloot Moos zich volledig te richten op het budgetconcept en verkocht HealthCity. Vanaf 2014 groeide Basic-Fit hard. Het aantal clubs werd meer dan drie keer zo groot en het aantal leden nam gemiddeld met 23% per jaar toe. Ook de omzet en winst verdrievoudigden in die periode.

De beursgang van Basic-Fit

Om de groeiplannen van het bedrijf te financieren is Basic-Fit (NL0011872650) sinds 2016 beursgenoteerd. Bij de beursgang werd €400 miljoen opgehaald, die kon worden ingezet voor het openen van nieuwe fitnessclubs. Na de beursgang haalde Basic-Fit nog verschillende keren nieuw kapitaal op bij beleggers. Een aandelenuitgifte in 2020 leverde €133,3 miljoen op. In het voorjaar van 2021 is nog een keer een emissie gedaan. Daarmee haalde Basic-Fit €204 miljoen op.

Bedrijfsstrategie en toekomst

De strategie van Basic-Fit draait om groei op de lange termijn. Het bedrijf streeft ernaar het favoriete fitnessmerk van Europa te worden. In veel Europese landen is de fitnessmarkt nog onontwikkeld in vergelijking met bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Daar heeft meer dan 20% van de bevolking een fitnessabonnement. In Nederland ligt dat een paar procent lager en in Zuid-Europese landen als Spanje en Frankrijk zelfs rond de 10%. Hierdoor heeft Basic-Fit nog flinke groeimogelijkheden.

Schaalvoordelen Basic-Fit

Een andere reden waarom Basic-Fit kan groeien is dat de Europese fitnessmarkt versplinterd is. Er zijn veel kleinere ketens of ondernemers met één locatie. Ten opzichte van dit soort kleinere spelers kan een grote partij als Basic-Fit profiteren van schaalvoordelen. Basic-Fit is bijvoorbeeld de grootste inkoper van fitnessapparatuur van Europa. Daardoor heeft het een sterke onderhandelingspositie. Ook kan het de kosten voor investeringen in bijvoorbeeld IT of virtuele lessen spreiden over veel meer clubs dan een kleinere concurrent kan doen. Door vergaande automatisering heeft Basic-Fit relatief weinig personeelskosten. Gemiddeld heeft het voor een club minder dan drie man fulltime personeel nodig.

Extra inkomsten door aanvullende diensten Basic-Fit

Een fitnessabonnement bij Basic-Fit is met ongeveer €20 per maand veel goedkoper dan bij een traditionele fitnessclub. Een belangrijk onderdeel van het verdienmodel is dat Basic-Fit aanvullende diensten aanbiedt, waarmee het extra inkomsten krijgt bovenop de abonnementen. Denk aan live groepslessen, of introductielessen van een personal trainer. Andere voorbeelden zijn de verkoop van voedingsmiddelen met drank- en etensautomaten, fysiotherapie en de verkoop van dagpassen.

Overnames Basic-Fit

Overnames zijn altijd een belangrijk onderdeel geweest van de strategie van het bedrijf. HealthCity ontstond in 2003 door het samengaan van de clubs van René Moos met die van een ander bedrijf. Voor het huidige Basic-Fit is de overname van clubs nog steeds een belangrijk onderdeel van de groeistrategie.

Internationale uitbreiding

Veel van de groei komt de laatste jaren uit het buitenland. Basic-Fit is nu in vijf landen actief: in de drie landen van de Benelux en in Frankrijk en Spanje. Het aantal clubs groeit vooral in die laatste twee landen snel. Bij de beursgang in 2016 had Basic-Fit 32 clubs in Frankrijk en 26 in Spanje. Het wil in Frankrijk nu groeien naar 950 clubs. In Spanje moeten het er 450 worden. Het bedrijf denkt dat er daarnaast nieuwe landen zijn waar het op termijn voet aan de grond zou kunnen zetten. Daarbij kijkt Basic-Fit weer naar de mate van ontwikkeling van de markt. Als er een duidelijk gat zit tussen het bestaande aanbod in een markt en het prijsniveau dat Basic-Fit biedt, is het bedrijf geïnteresseerd.

Kwartaalcijfers / Jaarcijfers Basic-Fit

In het eerste halfjaar van 2021 waren de clubs van Basic-Fit 81% van de tijd gesloten door lockdowns als gevolg van de coronacrisis. De omzet viel daardoor veel lager uit dan een jaar eerder. Het bedrijf had een halfjaaromzet van €53 miljoen, tegen €182,5 miljoen in 2020. Er werd in het eerste halfjaar een nettoverlies geleden van €125,6 miljoen.

In 2020 waren de clubs 41% van de tijd dicht door de coronacrisis. Toen daalde de omzet al met 27% naar €376,8 miljoen. Basic-Fit leed over heel 2020 een nettoverlies van €125,2 miljoen.

Lees hier het volledige jaarverslag.

Dividend van Basic-Fit

Basic-Fit investeert alle cash die het genereert in de opening van nieuwe clubs. Het bedrijf verwacht daarom op de korte en middellange termijn geen dividend uit te keren.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen:Basic Fit

 (
Datum
Tijd

Prestaties

Periode +/- +/-%
1W
1M
6M
YTD
1Y
5Y

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

Sector gerelateerde aandelen

Naam Laatst Valuta Verschil
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.