Fagron aandelen kopen

Bekijk hieronder de aandelenkoers van Fagron, kom meer te weten over dit aandeel of start direct met beleggen.

Koers Fagron

Bent u benieuwd wat volgens analisten het koersdoel van Fagron is? De analistenvisie en nog veel meer informatie over dit aandeel, zoals financiële ratio’s en ESG risk ratings, vindt u op ons beleggingsplatform.

 (
Datum
Tijd

Open een gratis account en beleg met real-time koersen en aandelen gerelateerd nieuws.

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

+/- +/-%
YTD

1D

1W

1M

3M

6M

1Y

3Y

5Y

Naam Laatst Verschil Valuta

Historie van Fagron

Fagron (afkorting van FArmaceutische GRONdstoffen) werd in 1990 opgericht door ondernemer Ger van Jeveren. Het bedrijf leverde grondstoffen voor geneesmiddelen en producten en concepten voor magistrale bereidingen (door een apotheek op voorschrift van een arts bereide geneesmiddelen, gericht op één of enkele specifieke patiënten). Van Jeveren bracht Fagron vervolgens in hoog tempo naar een leidende positie in de markt van magistrale bereidingen in Nederland.

In 2000 verkocht hij Fagron aan het Belgische Omega Pharma, dat al geruime tijd kleinere farmaceutische bedrijven overnam. Omega Pharma richtte in 2006 Arseus op, een overkoepelende organisatie waarin het 35 bedrijfjes onderbracht die samen de "professional healthcare division" gingen vormen. In 2007 kreeg Arseus na een management buy-out een beursnotering. Fagron was veruit het belangrijkste en bekendste onderdeel van Arseus. Vanaf 2015 veranderde men de naam van het bedrijf daarom in Fagron. De strategie van overnames binnen de sector (buy and build) zette het tot op heden onverminderd voort, zoals blijkt uit de recente overnames van Letco (Verenigde Staten), Pharma-pack (België), Curaphar (Nederland) en Hiperscan (Duitsland).

Dat de magistrale bereiding van geneesmiddelen, en de verkoop daarvan, niet onomstreden is bleek in 2015, toen het Europese Hof vonniste in een zaak tegen de Zweedse producent Abcur. Het Hof oordeelde dat het doorleveren van eigen bereidingen verboden is. Als schrikreactie op die uitspraak daalde de koers van het aandeel Fagron met meer dan dertig procent. Fagron is echter in staat gebleken om desondanks winstgevend te blijven voortbestaan.

De beursgang van Fagron

Het aandeel Fagron (ticker: FAGR, ISIN-code: BE0003874915) kent een dubbele notering, aan Euronext Amsterdam en Euronext Brussel. Dit omdat het bedrijf is geregistreerd in het Belgische Nazareth, maar het hoofdkantoor in Rotterdam staat. Fagron was vanaf 2014 opgenomen in de AMX index maar kwam in 2016 in de AScX index terecht. In juni 2019 keerde het aandeel terug in de AMX index voor middelgrote bedrijven. In België maakt Fagron deel uit van de soortgelijke index, de BEL Mid index.

Bedrijfsstrategie en toekomst

Fagron Group levert farmaceutische grondstoffen, hulpstoffen, apparatuur en andere benodigdheden om in een apotheek zelf medicijnen te bereiden. Het levert op maat gemaakte geneesmiddelen vanuit bereidingsapotheken (‘doorgeleverde’ bereidingen), en levert ook innovatieve producten en concepten voor specifieke segmenten in de gezondheidszorg. Ten slotte registreert het ook geneesmiddelen. Deze activiteiten passen in een strategie die is gericht is op het optimaliseren en het innoveren van magistrale bereidingen. Hiermee speelt Fagron in op de groeiende behoefte aan op maat gemaakte farmaceutische zorg. Fagron is momenteel wereldwijd marktleider en wil deze positie graag uitbouwen. Het bedrijf is actief in 34 landen in Europa, Amerika, Azië, Midden-Oosten, Afrika en de Pacific. De producten van Fagron worden internationaal verkocht aan meer dan 200.000 klanten. Voorbeelden van succesvolle producten zijn Tarmed shampoo tegen psoriasis en hoofdhuideczeem, dat door Fagron op artsenvoorschrift per patiënt wordt geleverd, en de Fagron crèmes, op maat samengestelde zalven voor verschillende huidtypes. Ook deze zijn slechts op artsenvoorschrift leverbaar.

Het marktleiderschap geeft Fagron belangrijke concurrentievoordelen, zoals centraal geregelde inkoop van grondstoffen, optimaal gebruik van productiefaciliteiten en gemakkelijke verspreiding van succesvolle en innovatieve producten en concepten. De strategie van Fagron is gericht op het optimaliseren en innoveren van individuele medicijnbereidingen, dus buiten de standaardsamenstellingen en standaardverpakkingen van de farmaceutische industrie om. Als een farmaceutisch, wetenschappelijk R&D-bedrijf, wil Fagron het therapeutische bereik van medicijnvoorschrijvers vergroten, om een meer op maat gemaakte farmaceutische zorg mogelijk te maken. Door zijn activiteiten ondersteunt Fagron apotheken als uniek verkooppunt, en verbetert het de kwaliteit van leven van veel patiënten.

Halfjaarcijfers / jaarcijfers van Fagron

In het eerste halfjaar van 2022 realiseerde Fagron een sterke omzetgroei van 18,8% naar €328,6 miljoen. De REBITDA (genormaliseerd bedrijfsresultaat, zonder eenmalige uitschieters) steeg met 13,1% naar €63,3 miljoen. Het bedrijf verwacht dat de sterke omzet in het tweede halfjaar zal doorzetten en de winstgevendheid verder zal verbeteren.

Over het gehele jaar 2021 verbeterde de omzet met 3,2% naar €573,8. De REBITDA daalde met 4,5% naar €118,3, als gevolg van COVID en druk op de leveringsketens.

Lees hier het volledige jaarverslag.

Dividend van Fagron

Over 2021 keerde Fagron een jaardividend uit van €0,20 per aandeel, tegenover €0,18 het jaar daarvoor.

Fagron aandelen kopen

Wilt u beleggen in Fagron? Zou het toevoegen van aandelen Fagron bijdragen aan de diversificatie van uw portfolio? Voor alle aandelen die op Euronext Amsterdam en Brussel worden verhandeld, rekenen wij de lage commissie van €2,00 per transactie. Houd daarnaast rekening met valutakosten, connectiveitskosten en €1,00 handlingkosten per transactie. Bekijk onze tarieven voor meer informatie.

Waarom beleggen in Fagron bij DEGIRO?

Wij maken het u gemakkelijk met ons gebruiksvriendelijke platform. Met de ongelooflijk lage tarieven, blijft de impact van transactiekosten op uw rendement beperkt. Heeft u nog geen beleggingsrekening bij DEGIRO? Open dan gratis en volledig online een rekening.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Fagron, Euronext, Beleggen.com, UA

 (
Datum
Tijd

Open een gratis account en beleg met real-time koersen en aandelen gerelateerd nieuws.

Prestaties

Periode +/- +/-%
1W
1M
6M
YTD
1Y
5Y

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

Sector gerelateerde aandelen

Naam Laatst Valuta Verschil
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open een gratis rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Start met beleggen

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Beleggen gaat gepaard met risico’s.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 90 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.