Flow Traders aandelen

Bekijk hieronder de aandelenkoers van Flow Traders en kom meer te weten over dit aandeel.

Koers Flow Traders

 (
Datum
Tijd

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

+/- +/-%
YTD

1D

1W

1M

3M

6M

1Y

3Y

5Y

Naam Laatst Verschil Valuta

Historie van Flow Traders

Flow Traders werd in 2004 opgericht door Jan van Kuijk en Roger Hodenius, beiden afkomstig van het Nederlandse optiehandelshuis Optiver. Met Flow Traders wilden ze meeliften op de groeiende populariteit van Exchange Traded Products (ETP’s) in Europa. Als market maker geeft Flow Traders voortdurend bied- en laatprijzen af op deze indexproducten. Daarop verdient het bedrijf een kleine marge, de zogeheten ‘spread’. In de begintijd bediende Flow Traders alleen de ETP-handel in Amsterdam. Maar tegen 2007 waren de activiteiten uitgebreid naar alle grote Europese beurzen en dat jaar werd ook het eerste internationale kantoor in Singapore geopend. In 2009 werd Flow Traders actief op de enorme Amerikaanse markt vanuit een kantoor in New York.

Tegenwoordig behoort Flow Traders tot ’s werelds grootste liquiditeitsverschaffers in ETP’s. De onderneming heeft ruim 500 medewerkers en kantoren in Amsterdam, New York, Hong Kong, Londen, Singapore en Cluj (Roemenië).

De beursgang van Flow Traders

Flow Traders maakte op 10 juli 2015 zijn debuut aan Euronext Amsterdam en is opgenomen in de Amsterdam Midkap Index (AMX). De beursgang van het aandeel (ISIN NL0011279492) vond plaats tegen een introductiekoers van €32 en bestond uit een herplaatsing van circa 40% van het aandelenkapitaal. Voor de verkopende aandeelhouders leverde het beursdebuut €599 miljoen op.

Het bedrijf is sterk afhankelijk van de volatiliteit op de financiële markten en dat is ook terug te zien in het koersverloop. Vaak beweegt de koers van Flow Traders in tegengestelde richting van het beursklimaat. Als de onrust op de financiële markten toeneemt, zijn de handelsvolumes en spreads groter dan in kalme beurstijden. De winsten van Flow Traders schieten dan omhoog, net als de koers. Dat was bijvoorbeeld goed te zien in het eerste kwartaal van 2020, toen de uitbraak van de coronapandemie het nieuws domineerde. Terwijl de aandelenmarkten onderuitgingen, steeg de koers van Flow Traders met bijna 40%. In vlakke markten met lage handelsvolumes heeft het bedrijf echter moeite om geld te verdienen.

Bedrijfsstrategie en toekomst

Flow Traders is als liquidity provider gespecialiseerd in Exchange Traded Products (ETP’s). Vooral in Europa is de marktpositie ijzersterk, met een geschat marktaandeel van 30% in de ETF-handel. Ook in de VS neemt Flow Traders een goede positie in. De ETF’s hebben vooral aandelen als onderliggende waarde, maar het handelshuis is bezig om de inkomsten te diversifiëren. Het breidt uit naar cryptocurrencies, vreemde valuta en obligaties.

Vooral de enorme obligatiehandel is interessant voor Flow Traders. Daarbij gaat het om zowel individuele obligaties als ETF’s. Die markt is nu nog in handen van de grote zakenbanken, maar Flow Traders verwacht dat dit de komende jaren zal veranderen. Om de huidige goede marktpositie in de ETF-markt te behouden is een intrede in de obligatiemarkt ook vrijwel noodzakelijk. Hoe actiever Flow Traders is in de onderliggende markten, hoe agressiever het kan zijn in de ETF-markt. Door meer in obligaties te handelen kan het bedrijf namelijk een ETF met deze producten als onderliggende waarden scherper prijzen dan concurrenten. Door uit te breiden naar meer beleggingscategorieën neemt bovendien de volatiliteit van de resultaten af.

Kwartaalcijfers Flow Traders

Flow Traders is 2022 sterk begonnen. In het eerste kwartaal namen de handelsinkomsten met 4% toe naar €148 miljoen. Analisten hadden gemiddeld genomen gerekend op €128,6 miljoen. De ebitda kwam uit op €70,1 miljoen, een daling van 12% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Ook dit overtrof de consensusverwachting (€63,6 miljoen). Exclusief bijzondere posten daalde de nettowinst van €58 miljoen naar €54 miljoen. Ten opzichte van het vierde kwartaal van 2021 verdubbelde de nettowinst, terwijl de omzet met 84% steeg. Flow Traders profiteerde van de toegenomen onrust op de beurzen door de Oekraïne-oorlog en oplopende kapitaalmarktrentes.

Onder invloed van de relatief rustige beurzen kwamen de resultaten van Flow Traders in 2021 flink onder druk. De handelsinkomsten halveerden ruimschoots naar €384 miljoen. De nettowinst kwam uit op €114,9 miljoen, tegen €571,9 miljoen in 2020. De handelaren hadden ook te maken met een moeilijke vergelijkingsbasis, want de uitbraak van de coronapandemie zorgde in 2020 voor grote bewegingen op de aandelenmarkten.

Lees hier het volledige jaarverslag.

Dividend van Flow Traders

Flow Traders streeft ernaar om minstens de helft van de nettowinst als dividend uit te keren, verdeeld over halfjaarlijkse termijnen. Over 2021 kwam het dividend uit op €1,35 per aandeel, waarmee de pay-out ratio op 51% lag. Het jaar daarvoor bedroeg het dividend €6,50 per aandeel en kwam de pay-out ratio uit op 63%. Vanwege de wispelturige resultaten kan het dividend van jaar tot jaar sterk schommelen.

Bronnen: Flow Traders, FD

 (
Datum
Tijd

Prestaties

Periode +/- +/-%
1W
1M
6M
YTD
1Y
5Y

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

Sector gerelateerde aandelen

Naam Laatst Valuta Verschil
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.