Heineken aandelen kopen

Bekijk hieronder de aandelenkoers van Heineken, kom meer te weten over dit aandeel of start direct met beleggen.

Koers Heineken

Bent u benieuwd wat volgens analisten het koersdoel van Heineken is? De analistenvisie en nog veel meer informatie over dit aandeel, zoals financiële ratio’s en ESG risk ratings, vindt u op ons beleggingsplatform.

 (
Datum
Tijd

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

+/- +/-%
YTD

1D

1W

1M

3M

6M

1Y

3Y

5Y

Naam Laatst Verschil Valuta

Hoe het begon

Wat begon in 1864 als een kleinschalige bierbrouwerij genaamd ‘De Hooiberg’ is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste brouwerijen ter wereld. Al op 22 jarige leeftijd richtte Gerard Adriaan Heineken met minimale brouwervaring zijn eerste brouwerij op. En met succes. Slechts 9 jaar later openen de deuren van zijn tweede brouwerij. Dit keer in Rotterdam.

Als ondernemer kiest Heineken voor een andere aanpak dan zijn concurrenten. Daar waar de bestaande biermerken zicht richten op licht, donker of bruin bier, zet Heineken in op kwalitatieve pilsener. Met het later intern ontwikkelde A-gist wint het merk meerdere prijzen en wordt zelfs een deel van de internationale biermarkt verovert.

Voortzetting van het familiebedrijf

In 1975 doet oprichter Gerard een stapje terug en neemt zoon Alfred ‘Freddy’ Heineken het stokje over. Onder zijn bewind groeit het bedrijf exponentieel. Zowel het merk Heineken als de gehele Heineken portefeuille. Freddy besteed veel aandacht aan de marketing en het design van Heineken. Daarnaast breidt hij het aantal merken uit om het marktaandeel, met succes, te vergoten.

Zwarte bladzijde

Dit succes, in combinatie met persoonlijke redenen, was voor Cor van Hout, Willem Holleeder, Frans Meijer en Jan Boellaard reden om op 9 november 1983 Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer te ontvoeren. Beide mannen hebben de ontvoering overleeft. Wel heeft de familie hier 35 miljoen gulden aan losgeld voor betaald. Over deze gebeurtenis is later een film gemaakt, genaamd ‘De Heineken Ontvoering’.

In 1995 is het tijd voor Freddy om het stokje over te dragen aan zijn dochter Charlene de Carvalho-Heineken. Op dat moment is Heineken de op één na grootste bierbrouwer ter wereld. Actief in de meeste landen van alle bierbrouwers.

Overnames

Door de jaren heen heeft Heineken meerdere overnames gedaan en is ook eigen merken gestart. De bierportefeuille van Heineken bestaat inmiddels uit merken zoals: Heineken, Heineken 0.0, Affligem, Brand, Desperados, Langunitas, Sol, Wieckse, en Amstel. Met name Amstel is een bekend voorbeeld van een grote fusie uit de Heineken hoed. De twee merken besloten de krachten te bundelen en te profiteren van de synergie die hierdoor zou ontstaat. Samen vormden de merken daardoor in 1968 wel 55% van de biermarkt in Nederland. Inmiddels vallen er 300 merken onder de Heineken paraplu.

Ciders

Ook Heineken weet dat een gediversifieerde portefeuille belangrijk is. Daarom richten zij zich niet alleen op biermerken. Inmiddels valt ook een scala aan ciders onder de Heineken paraplu. Dit zijn momenteel: Apple Bandit, Jillz, Old Mout Cider en Strassen.

Frisdranken

Het blijft niet bij ciders. Ook op de markt van koolzuurhoudende en alcoholvrije dranken heeft Heineken een aandeel. Ze zijn namelijk eigenaar van het bedrijf Vrumona. Dit is een frisdranken producten die merken als Royal Club, Crystal Clear, Sisi en Sourcy fabriceert. Ook distribueert het merken als 7up, Pepsi, Rivella en Gatorade.

Knap staaltje branding

Het Heineken imperium is inmiddels uitgegroeid tot meer dan alleen een biermerk. Het eerder genoemde museum de ‘Heineken Experience’ is daar een goed voorbeeld van. Daarnaast staat Heineken bekend om haar branding. De lachende ‘’e’’, ‘’heerlijk helder Heineken’’ en ‘’biertje!?’’ zijn enkele voorbeelden uit de marketing stal van Heineken.

De beursgang van Heineken

In 1939 ging Heineken naar de beurs onder de naam Heineken N.V. (ISIN: NL0000008977).

Tegenwoordig is Heineken N.V. genoteerd aan de New York Stock Exchange en de Euronext Amsterdam. Inmiddels is het ook mogelijk om te beleggen in aandelen van Heineken Holding N.V. Ook Heineken Holding N.V. is beschikbaar op de New York Stock Exchange en de Euronext Amsterdam.

Jaarcijfers Heineken

Heineken heeft een goed jaar achter de rug met een nettowinst van €3,5 miljard. In 2020 kwam het bedrijf nog uit op een verlies van €88 miljoen. Dit werd mede veroorzaakt door de coronapandemie waarbij horecazaken hun deuren moesten sluiten en er minder glazen Heineken aan de bar getapt werden. De omzet kwam in 2021 op €26,6 miljard uit.

Heineken aandelen kopen

Wilt u beleggen in Heineken? Zou het toevoegen van aandelen Heineken bijdragen aan de diversificatie van uw portfolio? Voor alle aandelen die op Euronext Amsterdam en Brussel worden verhandeld, rekenen wij de lage commissie van €2,00 per transactie. Bekijk onze tarieven voor meer informatie.

Waarom beleggen in Heineken bij DEGIRO?

Wij maken het u gemakkelijk met ons gebruiksvriendelijke platform. Met de ongelooflijk lage tarieven. Heeft u nog geen beleggingsrekening bij DEGIRO? Open dan gratis en volledig online een rekening.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Heineken Nederland, Vrumona, Parool

 (
Datum
Tijd

Prestaties

Periode +/- +/-%
1W
1M
6M
YTD
1Y
5Y

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

Sector gerelateerde aandelen

Naam Laatst Valuta Verschil
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open een gratis rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Start met beleggen

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.