Heineken aandelen kopen

Heineken is de bierbrouwer onder de AEX-fondsen. Bent u er al uit of u aandelen Heineken wilt kopen? Of hebt u ze al en wilt u ze verkopen? Bekijk de koers van het aandeel, lees meer informatie en ontdek onze lage kosten om te beleggen in Heineken aandelen.

Koers HEINEKEN


()

Tijd (15 min. vertraagd)

Bied

Laat

Laatst

Day +/-

Day +/-%

Volume

Open

Hoog

Laag

Slot

ISIN: NL0000009165

Symbool:

Sector: Brouwers

Open een gratis account en beleg met real-time koersen en aandelen gerelateerd nieuws.

Kosten calculator

Transactie bedrag:

Transactiekosten:

€0.000

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina

Hoe het begon

Wat begon in 1864 als een kleinschalige bierbrouwerij genaamd ‘De Hooiberg’ is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste brouwerijen ter wereld. Al op 22 jarige leeftijd richtte Gerard Adriaan Heineken met minimale brouwervaring zijn eerste brouwerij op. En met succes. Slechts 9 jaar later openen de deuren van zijn tweede brouwerij. Dit keer in Rotterdam.

Als ondernemer kiest Heineken voor een andere aanpak dan zijn concurrenten. Daar waar de bestaande biermerken zicht richten op licht, donker of bruin bier, zet Heineken in op kwalitatieve pilsener. Met het later intern ontwikkelde A-gist wint het merk meerdere prijzen en wordt zelfs een deel van de internationale biermarkt verovert.

Voortzetting van het familiebedrijf

In 1975 doet oprichter Gerard een stapje terug en neemt zoon Alfred ‘Freddy’ Heineken het stokje over. Onder zijn bewind groeit het bedrijf exponentieel. Zowel het merk Heineken als de gehele Heineken portefeuille. Freddy besteed veel aandacht aan de marketing en het design van Heineken. Daarnaast breidt hij het aantal merken uit om het marktaandeel, met succes, te vergoten.

Zwarte bladzijde

Dit succes, in combinatie met persoonlijke redenen, was voor Cor van Hout, Willem Holleeder, Frans Meijer en Jan Boellaard reden om op 9 november 1983 Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer te ontvoeren. Beide mannen hebben de ontvoering overleeft. Wel heeft de familie hier 35 miljoen gulden aan losgeld voor betaald. Over deze gebeurtenis is later een film gemaakt, genaamd ‘De Heineken Ontvoering’.

In 1995 is het tijd voor Freddy om het stokje over te dragen aan zijn dochter Charlene de Carvalho-Heineken. Op dat moment is Heineken de op één na grootste bierbrouwer ter wereld. Actief in de meeste landen van alle bierbrouwers.

Overnames

Door de jaren heen heeft Heineken meerdere overnames gedaan en is ook eigen merken gestart. De bierportefeuille van Heineken bestaat inmiddels uit merken zoals: Heineken, Heineken 0.0, Affligem, Brand, Desperados, Langunitas, Sol, Wieckse, en Amstel. Met name Amstel is een bekend voorbeeld van een grote fusie uit de Heineken hoed. De twee merken besloten de krachten te bundelen en te profiteren van de synergie die hierdoor zou ontstaat. Samen vormden de merken daardoor in 1968 wel 55% van de biermarkt in Nederland. Inmiddels vallen er 300 merken onder de Heineken paraplu.

Ciders

Ook Heineken weet dat een gediversifieerde portefeuille belangrijk is. Daarom richten zij zich niet alleen op biermerken. Inmiddels valt ook een scala aan ciders onder de Heineken paraplu. Dit zijn momenteel: Apple Bandit, Jillz, Old Mout Cider en Strassen.

Frisdranken

Het blijft niet bij ciders. Ook op de markt van koolzuurhoudende en alcoholvrije dranken heeft Heineken een aandeel. Ze zijn namelijk eigenaar van het bedrijf Vrumona. Dit is een frisdranken producten die merken als Royal Club, Crystal Clear, Sisi en Sourcy fabriceert. Ook distribueert het merken als 7up, Pepsi, Rivella en Gatorade.

Knap staaltje branding

Het Heineken imperium is inmiddels uitgegroeid tot meer dan alleen een biermerk. Het eerder genoemde museum de ‘Heineken Experience’ is daar een goed voorbeeld van. Daarnaast staat Heineken bekend om haar branding. De lachende ‘’e’’, ‘’heerlijk helder Heineken’’ en ‘’biertje!?’’ zijn enkele voorbeelden uit de marketing stal van Heineken.

De beursgang van Heineken

In 1939 ging Heineken naar de beurs onder de naam Heineken N.V. (ISIN: NL0000008977).

Tegenwoordig is Heineken N.V. genoteerd aan de New York Stock Exchange en de Euronext Amsterdam. Inmiddels is het ook mogelijk om te beleggen in aandelen van Heineken Holding N.V. Ook Heineken Holding N.V. is beschikbaar op de New York Stock Exchange en de Euronext Amsterdam.

Jaarcijfers 2019

Heineken heeft een jaar van groei achter de rug. De winst steeg met 4,3 procent naar €2,5 miljard. De omzet steeg met vijf procent ten opzichte van 2018, naar €28,4 miljard. Specifiek in Nederland daalde de bier verkopen met ongeveer vijf procent.

In 2019 heeft Heineken wereldwijd ruim acht procent meer verkocht van haar eigen merk. Dit is de grootste groei in tien jaar. Deze groei is voornamelijk te danken aan het alcoholvrije Heineken 0.0. In 2019 werd ruim 14 miljoen hectoliter alcoholarm en -vrij bier geproduceerd, op een totale bierproductie van 241 miljoen hectoliter.

Lees hier het jaarverslag van 2019.

Aandelen Heineken kopen

Wilt u beleggen in Heineken? Zou het toevoegen van Heineken aan uw portfolio helpen bij diversificatie? Wij maken het u gemakkelijk met ons gebruiksvriendelijke platform. Met de ongelooflijk lage tarieven, blijft de impact van transactiekosten op uw rendement ook nog beperkt.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Heineken Nederland, Vrumona, Parool

Koers HEINEKEN


()

Tijd (15 min. vertraagd)

Bied

Laat

Laatst

Day +/-

Day +/-%

Volume

Open

Hoog

Laag

Slot

ISIN: NL0000009165

Symbool:

Sector: Brouwers

Open een gratis account en beleg met real-time koersen en aandelen gerelateerd nieuws.

Kosten calculator

Transactie bedrag:

Transactiekosten:

0.00

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina

backtotop

Begin vandaag nog met beleggen

Ontdek waarom meer dan 2 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Start met beleggen

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.