Aandelen KPN kopen.

KPN behoort tot de bekendste bedrijven in Nederland en betaalt al jaren een aantrekkelijk dividend. Bent u er al uit of u aandelen KPN wilt kopen? Of hebt u ze al en wilt u ze verkopen? Bekijk hier de koers van het aandeel, lees meer informatie en ontdek onze lage kosten om te beleggen in KPN-aandelen.

Koers KPN KON


()

Tijd (15 min. vertraagd)

Bied

Laat

Laatst

Day +/-

Day +/-%

Volume

Open

Hoog

Laag

Slot

ISIN: NL0000009082

Symbool:

Sector: Integrated Telecommunication S

Open een gratis account en beleg met real-time koersen en aandelen gerelateerd nieuws.

Kosten calculator

Transactie bedrag:

Transactiekosten:

€0.000

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina

Geschiedenis van KPN

KPN komt voort uit de privatisering in 1989 van het Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie (PTT). In 1998 werden de postactiviteiten afgesplitst tot een zelfstandig bedrijf, TNT Post Groep NV (TPG). In 1994 noteerde KPN zich aan de Amsterdamse effectenbeurs. Aanvankelijk behield de Nederlandse overheid een ‘gouden aandeel’ in KPN, maar sinds 2006 is het bedrijf volledig onafhankelijk. Als gevolg van de snel veranderende ontwikkelingen in de telecommunicatiemarkt, heeft KPN een roerige tijd achter de rug. De grote investeringen in technologie en snelle expansie in het buitenland gevolgd door de internethype, brachten het bedrijf aan het begin van de 21 eeuw aan de rand van het faillissement. Ter versterking van de cashpositie heeft KPN in de afgelopen jaren de belangen in buitenlandse telecomactiviteiten volledig afgebouwd.

Beursgang van KPN

Bij de emissie van 1994 was de koers in gulden 49,75 (€22,58). Rond de eeuwwisseling was het aandeel erg populair onder particuliere beleggers. De hoogste koers was ruim €70 in maart 2000. De laagste koers was ongeveer €1,32 in juni 2013. Het aandeel is opgenomen in de AEX-index en wordt verhandeld op de beurs van Amsterdam (ISIN: NL0000009082). In de laatste jaren hebben overnamegeruchten de koers van het aandeel sterk beïnvloed.

Bedrijfsstrategie en toekomst

KPN is met haar vaste en mobiele netwerken diepgeworteld in Nederland. Bijna elke Nederlander maakt dagelijks, direct of indirect, gebruik van het netwerk van KPN. KPN biedt consumenten vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. Voor zakelijke klanten verzorgt KPN spraak-, internet- en datadiensten, evenals volledig beheerde en uitbestede ICT-oplossingen. Zowel nationaal als internationaal levert KPN wholesalenetwerkdiensten aan derden, waaronder operators en serviceproviders. Sinds juli 2020 is het 5G-netwerk in bedrijf en is dit volgens KPN zelf ‘Het snelste 5G mobiele netwerk’ van Nederland. KPN heeft in totaal 140 eigen winkellocaties. Voor de zakelijke markt bezit het bedrijf landelijk vijftien zogenoemde KPN XL-winkels.

Om bij te blijven en voorop te lopen moet KPN fors blijven investeren in snel veranderende technologie, zoals glasvezel en 5G. Daarmee geldt voor KPN als geen ander dat er hoge kosten worden gemaakt voordat de resultaten in de cijfers tot uitdrukking komen.

Kwartaalcijfers KPN

KPN behaalde in het vierde kwartaal van 2020 een omzet van €1.354 miljoen en een nettowinst van €174 miljoen. Dit was iets beter dan de verwachting van analisten. De jaaromzet van KPN is daarmee €5.275 miljoen bij een nettowinst van €561 miljoen. De coronacrisis lijkt daarmee weinig invloed te hebben op de resultaten en het aandeel zit sinds maart 2020 in de lift.

Dividend van KPN

KPN wil het dividend in de komende jaren met 3-5% laten groeien. Voor het jaar 2020 heeft KPN een dividend van €0,13 per aandeel aangekondigd, tegenover €0,125 over 2019.

KPN-aandelen kopen

Wilt u beleggen in KPN? Zou het toevoegen van aandelen KPN bijdragen aan de diversificatie van uw portfolio? Voor alle aandelen die op de AEX worden verhandeld, vragen wij de lage vergoeding van €2,00 + 0,03% per aandeel. Kosten variëren voor alle andere beurzen. Bekijk onze tarievenpagina voor meer informatie.

Daarnaast bieden wij een groot aantal andere mogelijkheden om te beleggen op meer dan vijftig beurzen in dertig landen. Ga voor meer informatie naar de pagina producten en beurzen op onze website.

Waarom beleggen in KPN bij DEGIRO?

Wij maken het u gemakkelijk met ons gebruiksvriendelijke platform. Met de ongelooflijk lage tarieven, blijft de impact van transactiekosten op uw rendement beperkt. Heeft u nog geen beleggingsrekening bij DEGIRO? Open dan gratis en volledig online een rekening.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: KPN annual report 2019, 2020, KPN pressreleases

Koers KPN KON


()

Tijd (15 min. vertraagd)

Bied

Laat

Laatst

Day +/-

Day +/-%

Volume

Open

Hoog

Laag

Slot

ISIN: NL0000009082

Symbool:

Sector: Integrated Telecommunication S

Open een gratis account en beleg met real-time koersen en aandelen gerelateerd nieuws.

Kosten calculator

Transactie bedrag:

Transactiekosten:

0.00

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina

backtotop

Begin vandaag nog met beleggen

Ontdek waarom meer dan 2 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Start met beleggen

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.