Plug Power aandelen kopen

Bekijk hieronder de aandelenkoers van Plug Power, kom meer te weten over dit aandeel of start direct met beleggen.

Koers Plug Power

Bent u benieuwd wat volgens analisten het koersdoel van Plug Power is? De analistenvisie en nog veel meer informatie over dit aandeel, zoals financiële ratio’s en ESG risk ratings, vindt u op ons beleggingsplatform.

 (
Datum
Tijd

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Connectiviteitskosten

0,00

Valutakosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

+/- +/-%
YTD

1D

1W

1M

3M

6M

1Y

3Y

5Y

Naam Laatst Verschil Valuta

Historie van Plug Power

Plug Power werd in juni 1997 opgericht door George C. McNamee als joint-venture tussen DTE Energy en Mechanical Technology Inc. DTE Energy was een dochtermaatschappij van Detroit Edison, het grootste elektriciteitsbedrijf van Michigan. Mechanical Technology hield zich bezig met energiediensten en brandstofcellen. Plug Power begon met de productie, distributie en verkoop van vorkheftrucks, waarmee men grote klanten kon winnen zoals Nike, BMW, Walmart, Home Depot en nog vele anderen. Maar ondertussen werkte het ook aan de ontwikkeling van brandstofcellen voor onder andere de elektriciteitsvoorziening in gebouwen. Al snel kwam de focus te liggen op waterstof vorkheftrucks voor gebruik in grote distributie- en opslagruimtes.

In 2017 werd de Gen-series ontwikkeld, waarbij de aangeboden vorkheftrucks werden uitgerust met brandstofcellen waardoor deze op waterstof kunnen rijden. Een heftruck op waterstof heeft grote voordelen. Zo kunnen ze langer worden ingezet en sneller worden bijgetankt dan traditionele heftrucks op accu's. Waterstof heftrucks leveren continu hetzelfde vermogen en hebben dus geen last van teruglopend vermogen. Dit in tegenstelling tot traditionele heftrucks, waarvan de accu’s leegraken of tegen hun vervanging aanlopen. Daarnaast hebben temperatuurwisselingen bij gebruik in koel- en vriesruimtes geen invloed op de prestaties van waterstof heftrucks. Bovendien zijn waterstof heftrucks veel milieuvriendelijker.

Een speler van formaat die de voordelen al snel in zag, was Amazon. Plug Power haalde in 2017 de e-commerce reus als partner binnen. Dat jaar bestelde Amazon voor $70 miljoen aan brandstofcelvorkheftrucks en zegde het toe om voor nog eens $600 miljoen aan producten en diensten af te nemen. In ruil daarvoor ontving Amazon warrants, waarmee het tot 23% van de aandelen van Plug Power kon bemachtigen. Dit technologische partnerschap gaf Amazon een voorsprong op supermarktketen Walmart, die sinds 2012 partner is van Plug Power. De supermarktketen gebruikt al duizenden brandstofcelvorkheftrucks van Plug Power in zijn magazijnen en opslagplaatsen. Andere Plug Power-partners zijn Ballard Power Technologies uit Canada, dat brandstofcelstacks levert, en Air Liquide.

De beursgang van Nike

Het aandeel Plug Power (ticker: PLUG) maakte op 29 oktober 1999 zijn debuut aan de NASDAQ tegen een koers van $15. De beursgang leverde $90 miljoen op en waardeerde het bedrijf op $633 miljoen. Tijdens de internetzeepbel rond de eeuwwisseling schoot de koers omhoog omdat beleggers toen al veel groeipotentieel zagen voor brandstofcellen en ‘hydrogen’. Op 10 maart 2000 sloot Plug Power op een all-time high van $1498. Na het klappen van de dot-com bubbel stortte ook de koers van Plug Power in elkaar. Door de jaren heen moest het bedrijf geregeld een beroep doen op de kapitaalmarkt waardoor er veel nieuwe aandelen zijn bijgekomen. Dat betekent een flinke winstverwatering voor de zittende aandeelhouders. Plug Power heeft een tweede notering aan de Duitse beurs in Frankfurt onder het symbool PLUN.

Bedrijfsstrategie en toekomst

Plug Power begon aanvankelijk als producent van brandstofcellen op basis van klassieke - met gas geproduceerde – waterstof. De brandstofcelmotoren drijven nu meer dan 40.000 vorkheftrucks aan en het bedrijf heeft dit succes gebruikt om zijn aanwezigheid in transport-, stationaire en draagbare toepassingen te vergroten. Maar Plug Power is er vooralsnog niet in geslaagd om rendabel te worden. Een verschuiving van de strategische focus naar groene waterstof als brandstof moet hier verandering in brengen. Groene waterstof wordt aangemaakt met hernieuwbare energie en is goedkoper om te maken. Vooral nu de gasprijzen de hoogte in zijn geschoten is groene waterstof aantrekkelijker dan ooit.

De onderneming verwacht dat groene waterstof een belangrijke rol kan spelen in de energietransitie weg van fossiele brandstof. Anders dan klassieke waterstof komt er bij de aanmaak van groene waterstof geen CO2 vrij. Met name in moeilijk te elektrificeren industriële processen wordt groen waterstof daarom beschouwd als een klimaatneutraal alternatief voor fossiele brandstoffen. Maar groene waterstof is in de toekomst naar verwachting ook een alternatief voor fossiele brandstoffen in het vrachtverkeer over de weg en de lucht- en scheepvaart.

Met Amazon, Walmart en Nike heeft Plug Power afgesproken om de vorkheftrucks van die bedrijven te laten rijden op waterstof. Daarnaast ontwikkelt Plug Power samen met Renault bestelbusjes op basis van waterstof. De bedoeling is dat deze gaan rijden op groene waterstof die in een nieuwe fabriek in de Antwerpse haven wordt geproduceerd. De Amerikanen investeren circa €292 miljoen in de bouw van de fabriek die vanaf 2025 jaarlijks ruwweg 12.500 ton groene waterstof zal produceren. Ook in de VS bouwt Plug Power waterstoffabrieken.

Kwartaalcijfers / Jaarcijfers Plug Power

In het eerste kwartaal van 2022 is de omzet uitgekomen op $140,8 miljoen, tegen $72 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Het operationele verlies nam verder toe, van $48,3 miljoen naar $139,2 miljoen. Onder de streep boekte Plug Power een nettoverlies van $156,5 miljoen vergeleken met $60,7 miljoen in het eerste kwartaal van 2021. Per aandeel verdubbelde het verlies ruimschoots naar $0,27. Analisten hadden gerekend op een lager verlies van $0,16 per aandeel. Ook de omzet (earnings) kwam onder de verwachting uit van $144,8 miljoen.

Over heel 2021 boekte Plug Power een omzet van $502,3 miljoen en een nettoverlies van $460,0 miljoen. Het energiebedrijf heeft nog nooit winst gemaakt, maar verwacht in de komende jaren een duidelijke verbetering van de marges. Voor 2025 is het doel een omzet van $3 miljard, een brutomarge van 30% en een operationele marge van 17%.

Lees hier het volledige jaarverslag van boekjaar 2021

Dividend van Plug Power

Plug Power heeft sinds zijn oprichting nog nooit zwarte cijfers geschreven en betaalt dan ook geen dividend.

Plug Power aandelen kopen

Wilt u beleggen in Plug Power? Zou het toevoegen van aandelen Plug Power bijdragen aan de diversificatie van uw portfolio? Voor alle aandelen die op Amerikaanse beurzen worden verhandeld, zijn de commissiekosten vanhet huis. Houd wel rekening met valutakosten, connectiveitskosten en €0,50 handlingskosten per transactie. Bekijk onze tarieven voor meer informatie.

Waarom beleggen in Plug Power bij DEGIRO?

Wij maken het u gemakkelijk met ons gebruiksvriendelijke platform. Met de ongelooflijk lage tarieven. Heeft u nog geen beleggingsrekening bij DEGIRO? Open dan gratis en volledig online een rekening.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Plug Power, Investors.com.

 (
Datum
Tijd

Prestaties

Periode +/- +/-%
1W
1M
6M
YTD
1Y
5Y

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Connectiviteitskosten

0,00

Valutakosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

Sector gerelateerde aandelen

Naam Laatst Valuta Verschil
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open een gratis rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Start met beleggen

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.