Plug Power aandelen

Bekijk hieronder de aandelenkoers van Plug Power en kom meer te weten over dit aandeel.

Koers Plug Power

 (
Datum
Tijd

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Connectiviteitskosten

0,00

Valutakosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

+/- +/-%
YTD

1D

1W

1M

3M

6M

1Y

3Y

5Y

Naam Laatst Verschil Valuta

De beursgang van Plug Power

Het aandeel Plug Power (ticker: PLUG) maakte op 29 oktober 1999 zijn debuut aan de Nasdaq tegen een koers van $15. De beursgang leverde $90 miljoen op en waardeerde het bedrijf op $633 miljoen. Tijdens de internetzeepbel rond de eeuwwisseling schoot de koers omhoog omdat beleggers toen al veel groeipotentieel zagen voor brandstofcellen en waterstof. Op 10 maart 2000 sloot Plug Power op een all-time high van $1498. Na het klappen van de internetzeepbel stortte ook de koers van Plug Power in. Door de jaren heen moest het bedrijf geregeld een beroep doen op de kapitaalmarkt wat leidde tot een aanzienlijk verwatering van belangen van bestaande aandeelhouders. Plug Power heeft een tweede notering aan Tradegate onder het symbool PLUN.

Bedrijfsstrategie en toekomst

Plug Power begon aanvankelijk als producent van brandstofcellen op basis van klassieke - met gas geproduceerde – waterstof. De brandstofcellen drijven nu meer dan 40.000 vorkheftrucks aan en het bedrijf heeft dit succes gebruikt om zijn aanwezigheid in transport-, stationaire en draagbare toepassingen te vergroten. Maar Plug Power is er vooralsnog niet in geslaagd om rendabel te worden. Een verschuiving van strategie naar groene waterstof als brandstof moet hier verandering in brengen. Groene waterstof wordt aangemaakt met hernieuwbare energie en is goedkoper om te maken. Vooral nu de brandstofprijzen de hoogte in zijn geschoten is groene waterstof aantrekkelijker dan ooit.

De onderneming verwacht dat groene waterstof een belangrijke rol kan spelen in de energietransitie weg van fossiele brandstof. Anders dan klassieke waterstof komt er bij de aanmaak van groene waterstof geen CO2 vrij. Met name in moeilijk te elektrificeren industriële processen wordt groen waterstof daarom beschouwd als een klimaatneutraal alternatief voor fossiele brandstoffen. Groene waterstof is in de toekomst naar verwachting ook een alternatief voor fossiele brandstoffen in het vrachtverkeer over de weg-, lucht- en scheepvaart.

Plug Power heeft afspraken met Amazon, Walmart en Nike om hun vorkheftrucks te laten rijden op waterstof. Daarnaast ontwikkelt Plug Power samen met Renault bestelbusjes op basis van waterstof. De bedoeling is dat deze gaan rijden op groene waterstof die in een nieuwe fabriek in de Antwerpse haven wordt geproduceerd. Het bedrijf investeert circa €292 miljoen in de bouw van de fabriek die vanaf 2025 jaarlijks ruwweg 12.500 ton groene waterstof gaat produceren. Ook in de VS bouwt Plug Power waterstoffabrieken.

Historie van Plug Power

Plug Power werd in juni 1997 opgericht door George C. McNamee als joint-venture tussen DTE Energy en Mechanical Technology Inc. DTE Energy was een dochtermaatschappij van Detroit Edison, het grootste elektriciteitsbedrijf van Michigan. Mechanical Technology hield zich bezig met energiediensten en brandstofcellen. Plug Power begon met de productie, distributie en verkoop van vorkheftrucks, waarmee ze grote klanten aan zich bonden zoals Nike, BMW, Walmart, Home Depot en nog vele anderen. Ondertussen werkt Plug Power ook aan het ontwikkelen van brandstofcellen voor onder andere de elektriciteitsvoorziening in gebouwen. Al snel kwam de focus te liggen op waterstof vorkheftrucks voor gebruik in grote distributie- en opslagruimtes.

In 2017 werd de Gen-series ontwikkeld, waarbij de aangeboden vorkheftrucks werden uitgerust met brandstofcellen waardoor deze op waterstof kunnen rijden. Een heftruck op waterstof heeft grote voordelen. Zo kunnen ze langer worden ingezet en sneller worden bijgetankt dan traditionele heftrucks op accu's. Waterstof heftrucks leveren continu hetzelfde vermogen en hebben dus geen last van teruglopend vermogen. Dit in tegenstelling tot traditionele heftrucks, waarvan de accu’s leegraken of tegen hun vervanging aanlopen. Daarnaast hebben temperatuurwisselingen bij gebruik in koel- en vriesruimtes geen invloed op de prestaties van waterstof heftrucks. Bovendien zijn waterstof heftrucks veel milieuvriendelijker.

Een grote speler die snel de voordelen in zag, was Amazon. Plug Power haalde in 2017 de e-commerce reus als partner binnen. Dat jaar bestelde Amazon voor $70 miljoen aan brandstofcelvorkheftrucks en zegde het toe om voor nog eens $600 miljoen aan producten en diensten af te nemen. In ruil daarvoor ontving Amazon warrants, waarmee het tot 23% van de aandelen van Plug Power kon aankopen. Deze technologische partnerschap gaf Amazon een voorsprong op supermarktketen Walmart, die sinds 2012 partner is van Plug Power. De supermarktketen gebruikt al duizenden brandstofcelvorkheftrucks van Plug Power in zijn magazijnen en opslagplaatsen. Andere Plug Power-partners zijn het Canadese Ballard Power Technologies, dat brandstofcelstacks levert en Air Liquide.

Dividend van Plug Power

Plug Power heeft sinds zijn oprichting nog nooit zwarte cijfers geschreven en keert dan ook geen dividend uit.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden, noch is het de bedoeling om beleggingen aan te bevelen. Wees ervan bewust dat feiten kunnen zijn veranderd sinds het artikel oorspronkelijk werd geschreven. Beleggen brengt risico's met zich mee (bijv. prijsvolatiliteit, valuta- of liquiditeitsrisico). Je kan (een deel van) jouw inleg verliezen. Wij adviseren je om alleen te beleggen in financiële producten die aansluiten bij jouw kennis en ervaring. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Markten zijn volatiel en kunnen aanzienlijk fluctueren als gevolg van economische, politieke, regelgevende of andere ontwikkelingen.

Bronnen: Plug Power, Investors.com, Bloomberg, Reuters.

 (
Datum
Tijd

Prestaties

Periode +/- +/-%
1W
1M
6M
YTD
1Y
5Y

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Connectiviteitskosten

0,00

Valutakosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

Sector gerelateerde aandelen

Naam Laatst Valuta Verschil
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.