Prosus aandelen kopen.

Prosus is als internetbedrijf nog maar kort op de Amsterdamse beurs aanwezig. Bent u er al uit of u aandelen Prosus wilt kopen? Of hebt u ze al en wilt u ze verkopen? Bekijk hier de koers van het aandeel en ontdek onze lage kosten om te beleggen in Prosus aandelen.

Koers PROSUS


()

Tijd (15 min. vertraagd)

Bied

Laat

Laatst

Day +/-

Day +/-%

Volume

Open

Hoog

Laag

Slot

ISIN: NL0000379121

Symbool:

Sector: Human Resource & Employment Se

Open een gratis account en beleg met real-time koersen en aandelen gerelateerd nieuws.

Kosten calculator

Transactie bedrag:

Transactiekosten:

€0.000

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina

Geschiedenis van Prosus

Prosus is de internationale internetdivisie van Naspers. Deze wereldwijde investeringsgroep is het grootste consumenteninternetbedrijf in Europa, en behoort tot de grootste technologie-investeerders ter wereld. Het bedrijf is actief op verschillende platforms en in verschillende landen. Prosus verwierf een portfolio van internationale internetbedrijven, waaronder fintech en maaltijdbezorgsystemen. Producten en diensten van haar bedrijven en investeringen worden gebruikt door meer dan 1,5 miljard mensen in 89 markten.

Beursgang van Prosus

Bij de grootste beursgang ooit aan de Amsterdamse effectenbeurs in het najaar van 2019, zijn alle internetactiviteiten van het Zuid-Afrikaanse Naspers ondergebracht in Prosus. Op de eerste beursdag steeg het aandeel meteen 26%, waarmee de beurswaarde van Prosus net iets hoger eindigde dan Royal Dutch Shell (€119 miljard). Het verschil met Unilever was fors (€92 miljard). Na de beursgang is Prosus voor het grootste deel in handen van Naspers en is op basis van activawaarde het grootste consumenteninternetbedrijf in Europa. Het aandeel is opgenomen in de AEX-index en wordt verhandeld op de beurs van Amsterdam (ISIN: NL0013654783).

Bedrijfsstrategie en toekomst

Prosus richt zich op het bouwen van internetbedrijven voor consumenten door met succes lokale tech-ondernemers te identificeren en via acquisitie het portfolio uit te breiden. Prosus maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en machine learning bij het uitbouwen van haar activiteiten. De strategie is gericht op landen en markten met groeipotentieel. Daarbij wordt samenwerking gezocht met internetbedrijven in Centraal- en Oost-Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië, het Midden-Oosten en Afrika. En in verschillende sectoren, zoals online advertenties, betalingen en fintech, maaltijdbezorging, onderwijs, gezondheid, e-tail, en socialemedia- en internetplatforms. Prosus is in feite te vergelijken met een beleggingsfonds. De belegger koopt daarmee dus een belang in een groot aantal internetbedrijven.

Prosus zoekt actief naar nieuwe mogelijkheden om samen te werken met uitzonderlijke ondernemers die technologie gebruiken om grote maatschappelijke behoeften aan te pakken.

Halfjaarcijfers Prosus

Over het boekjaar 2020 noteerde Prosus een omzet van $21,5 miljard, een stijging van 17% ten opzichte van 2019. Bij de laatste halfjaarcijfers van Prosus in september 2020, presenteerde het bedrijf een sterke omzetgroei van 32% tot een omzet van $12,7 miljard. De brutowinst steeg met 43% tot $2,7 miljard. Met een netto-cashpositie van $4,3 miljard lijkt het bedrijf dan ook goed gepositioneerd voor toekomstige acquisities en deelnames.

Dividend van Prosus

Bij de laatste halfjaarcijfers heeft Prosus een dividend aangekondigd van €0,11 per aandeel. Daarmee is Prosus in de eerste plaats te zien als groeiaandeel en niet als dividendaandeel.

Prosus-aandelen kopen

Wilt u beleggen in Prosus? Zou het toevoegen van aandelen Prosus bijdragen aan de diversificatie van uw portfolio? Voor alle aandelen die op de AEX worden verhandeld, vragen wij de lage vergoeding van €2,00 + 0,03% per aandeel. Kosten variëren voor alle andere beurzen. Bekijk onze tarievenpagina voor meer informatie.

Daarnaast bieden wij een groot aantal andere mogelijkheden om te beleggen op meer dan vijftig beurzen in dertig landen. Ga voor meer informatie naar de pagina producten en beurzen op onze website.

Waarom beleggen in Prosus bij DEGIRO?

Wij maken het u gemakkelijk met ons gebruiksvriendelijke platform. Met de ongelooflijk lage tarieven, blijft de impact van transactiekosten op uw rendement beperkt. Heeft u nog geen beleggingsrekening bij DEGIRO? Open dan gratis en volledig online een rekening.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Prosus media release sept 2019, Prosus annual report, RTL Nieuws

Koers PROSUS


()

Tijd (15 min. vertraagd)

Bied

Laat

Laatst

Day +/-

Day +/-%

Volume

Open

Hoog

Laag

Slot

ISIN: NL0000379121

Symbool:

Sector: Human Resource & Employment Se

Open een gratis account en beleg met real-time koersen en aandelen gerelateerd nieuws.

Kosten calculator

Transactie bedrag:

Transactiekosten:

0.00

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina

backtotop

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.