Qualcomm aandelen kopen

Bekijk hieronder de aandelenkoers van Qualcomm, kom meer te weten over dit aandeel of start direct met beleggen.

Koers Qualcomm

Bent u benieuwd wat volgens analisten het koersdoel van Qualcomm is? De analistenvisie en nog veel meer informatie over dit aandeel, zoals financiële ratio’s en ESG risk ratings, vindt u op ons beleggingsplatform.

 (
Datum
Tijd

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Connectiviteitskosten

0,00

Valutakosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

+/- +/-%
YTD

1D

1W

1M

3M

6M

1Y

3Y

5Y

Naam Laatst Verschil Valuta

Historie van Qualcomm

Qualcomm werd in 1985 opgericht door een groep ondernemers onder aanvoering van Irwin Jacobs. Jacobs was in de jaren zestig opgeleid als elektrotechnisch ingenieur, had daarna als professor aan de universiteit gewerkt en was adviesbureau Linkabit gestart. Met de nieuwe onderneming wilden de oprichters de technologie voor mobiele communicatie verbeteren. Ze noemden het bedrijf Quality Communications. Dit werd afgekort tot Qualcomm.

Aanvankelijk richtte Qualcomm zich op de ontwikkeling van de technologie CDMA. Dit was gebaseerd op een op dat moment onbewezen idee waardoor het mogelijk zou zijn om veel meer data tegelijk over het mobiele telefoonnetwerk te versturen. Aanvankelijk was er veel twijfel of de technologie de belofte zou kunnen inlossen, maar in 1995 werd CDMA commercieel beschikbaar. Het bedrijf leverde de apparatuur voor de netwerken en verkocht licenties .

De CDMA-technologie werd de basis voor de 2G- en 3G-netwerken waardoor het mogelijk zou worden om te internetten met de telefoon. De eerste generatie smartphones maakte gebruik van 3G.

Ook in de ontwikkeling van 4G, de technologie voor de volgende generatie smartphones, speelde Qualcomm een grote rol. Datzelfde gebeurde met 5G dat in 2019 commercieel beschikbaar werd. De verwachting is dat 5G veel revolutionaire toepassingen mogelijk maakt in bijvoorbeeld de geneeskunde en de landbouw.

De beursgang van Qualcomm

Qualcomm (QCOM) kwam in 1991 naar de Amerikaanse beurs. Daarbij haalde het $68 miljoen op. Na de beursgang heeft het bedrijf in de jaren negentig nog drie keer met een aandelenemissie kapitaal opgehaald. Het bedrijf heeft een notering aan de NASDAQ.

Bedrijfsstrategie en toekomst

De activiteiten van Qualcomm zijn gesplitst in drie onderdelen. Het onderdeel Qualcomm CDMA Technologies, afgekort QCL, levert apparatuur en software. Deze worden gebruikt in allerlei verschillende toepassingen waarvoor een draadloze verbinding nodig is. Qualcomm Technology Licensing (QTL) verkoopt licenties op de technologie van het bedrijf. Tenslotte is er het onderdeel Qualcomm Strategic Initiative (QSI) dat investeringen doet in nieuwe technologieën en bedrijven die net zijn gestart.

Technologie van Qualcomm wordt voor steeds meer toepassingen gebruikt. Er zijn verschillende grote trends waardoor de vraag naar de technologie van het bedrijf sterk groeit. Een belangrijke ontwikkeling vindt plaats in de automobielindustrie. Auto’s krijgen steeds meer nieuwe functies waar een verbinding voor nodig is. Denk aan functies die de bestuurder ondersteunen, of het uitvoeren van updates. Qualcomm verwacht dat 70% van de nieuwe voertuigen in 2027 verbonden zal zijn met de buitenwereld.

De opkomst van het Internet of Things is een andere belangrijke trend voor het bedrijf. Daardoor worden steeds meer apparaten verbonden met het internet. Consumentenelektronica zoals smartwatches en VR-brillen, maar bijvoorbeeld ook industriële robots die in fabrieken worden gebruikt, of windmolens die op zee staan.

Het bedrijf verwacht dat de omvang van de markt die het kan bedienen de komende jaren snel zal groeien. Op dit moment is het marktpotentieel ongeveer $100 miljard en dat zal het komende decennium toenemen tot $700 miljard.

Kwartaalcijfers / Jaarcijfers Qualcomm

Qualcomm heeft een gebroken boekjaar dat loopt tot 26 september. Het boekte in het derde kwartaal dat op 26 juni eindigde een omzetstijging van 36% tot $10,9 miljard. De nettowinst nam met 84% toe tot $3,7 miljard. Vooral de inkomsten uit de verkoop van apparatuur die wordt gebruikt in de duurdere smartphones namen toe.

In het laatste volledige boekjaar dat eindigde op 26 september nam de omzet met 43% toe tot $33,5 miljard. De nettowinst nam in het boekjaar met 74% toe tot ruim $9 miljard. Het bedrijf kwam goed door de coronacrisis. Het onderdeel QCT boekte vijf kwartalen op rij meer dan een verdubbeling van de bedrijfswinst op jaarbasis.

Lees hier het volledige jaarverslag.

Dividend van Qualcomm

Het bedrijf keert elk kwartaal een dividend uit en is van plan om hieraan vast te houden. Daarbij maakt het wel het voorbehoud dat het uitkeren van dividend in het belang van de aandeelhouders moet zijn en dat het voldoende financiële middelen in kas heeft.

Qualcomm aandelen kopen

Wilt u beleggen in Qualcomm? Zou het toevoegen van aandelen Qualcomm bijdragen aan de diversificatie van uw portfolio? Voor alle aandelen die op Amerikaanse beurzen worden verhandeld, zijn de commissiekosten van het huis. Houd wel rekening met valutakosten, connectiveitskosten en €1,00 handlingkosten per transactie. Bekijk onze tarieven voor meer informatie.

Waarom beleggen in Qualcomm bij DEGIRO?

Wij maken het u gemakkelijk met ons gebruiksvriendelijke platform. Met de ongelooflijk lage tarieven. Heeft u nog geen beleggingsrekening bij DEGIRO? Open dan gratis en volledig online een rekening.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Qualcomm

 (
Datum
Tijd

Prestaties

Periode +/- +/-%
1W
1M
6M
YTD
1Y
5Y

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Connectiviteitskosten

0,00

Valutakosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

Sector gerelateerde aandelen

Naam Laatst Valuta Verschil
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.