Randstad aandelen kopen

Randstad, een van oorsprong Nederlands uitzendbureau, speelt een toonaangevende rol in de arbeidsmarkt. Het bedrijf helpt mensen bij het vinden van een baan en het vormgeven van hun carrière. Overweegt u om Randstad aandelen te kopen? Bekijk hier de koers van het aandeel, lees meer en ontdek onze lage kosten om te beleggen in aandelen van randstad.

Koers RANDSTAD


()

Tijd (15 min. vertraagd)

Bied

Laat

Laatst

Day +/-

Day +/-%

Volume

Open

Hoog

Laag

Slot

ISIN: NL0000379121

Symbool:

Sector: Human Resource & Employment Se

Open een gratis account en beleg met real-time koersen en aandelen gerelateerd nieuws.

Kosten calculator

Transactie bedrag:

Transactiekosten:

€0.000

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina

Geschiedenis van Randstad

Randstad Holding nv is een internationaal opererende, full-service HR-dienstverlener, die zich richt op uitzendwerk en personeelswerving. Randstad brengt al bijna zestig jaar kandidaat en organisatie bijeen. Het bedrijf werd in 1960 onder de naam 'Uitzendbureau Amstelveen' opgericht door Frits Goldschmeding. In 1965 doet de onderneming haar eerste schreden in het buitenland. Begin jaren 70 heeft Randstad 32 vestigingen in West-Europa. In de jaren daarop groeit de onderneming hard door overnames van diverse Europese uitzendbureaus, waaronder TempoTeam en Vedior. Met de aankoop van de Amerikaanse uitzendbureaus Temp Force en Jane Jones, krijgt Randstad in 1992 ook voet aan de grond in de Verenigde Staten. Met de overname van US SNF Group in 2011 en USG People in 2012 wordt Randstad een van de grootste spelers in de Verenigde Staten. De bedrijfsactiviteiten van de groep zijn onderverdeeld in de segmenten ’Staffing’, ’Professionals’ en ’Inhouse Services’. ‘Staffing’, het verzorgen van uitzendpersoneel voor de private en publieke sector, is het segment met veruit de hoogste omzet. In 2019 is Randstad uitgegroeid tot een wereldwijd opererende onderneming met 38.280 werknemers, verspreid over 4.861 kantoren, en een omzet van €23.7 miljard. Dagelijks gaan 670.000 mensen wereldwijd aan de slag via tussenkomst van Randstad.

De beursgang van Randstad

In 1990 gaat Randstad naar de Amsterdamse beurs onder de naam Randstad NV. De introductiekoers bedroeg destijds 48 gulden (omgerekend €18,15). Tegenwoordig is Randstad NV genoteerd aan de Euronext in Amsterdam. Ticker: RAND - ISIN: NL0000379121).

Koers van het aandeel Randstad over de periode januari 2015 tot december 2020

YTD1D1W1M3M6M1Y3Y5Y
51,9652,3852,3352,2142,1641,3554,2841,2153,80

Randstad businessmodel

Het corporate hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in de regio Amsterdam, in Diemen. In Nederland heeft Randstad een landelijk dekkend vestigingsnetwerk, met kantoren in alle grote steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Groningen en Utrecht. Enkele branches, waarin Randstad ‘’de wereld van werk vormgeeft’’ zijn het bank- en verzekeringswezen, commerciële dienstverlening, secretariaat, onderwijs, zorg. Randstad noemt de branches waarin ze actief is zelf ‘specialties’, doelend op de specialistische kennis van haar medewerkers. Vaak zijn de medewerkers van deze specialities zelf afkomstig uit de branche.

Kwartaalcijfers Randstad

In miljoen €

Q3 2020Q3 2019
Omzet5,1746,006
Nettowinst104140

De omzet van Randstad in het derde kwartaal 2020 komt 14% lager uit dan in dezelfde periode in het jaar 2019. De in oktober en november 2020 behaalde omzet komt 4% lager uit dan in dezelfde periode een jaar eerder. Deze ingezette omzetverbetering in het vierde kwartaal van 2020 wordt verklaard door de grote vraag naar personeel in de zorg, transport, supermarkten en e-commerce. Tevens is het marktaandeel van Randstad in de Verenigde Staten en Frankrijk verder toegenomen.

Jaarcijfers Randstad

In miljoen €

201920182017
Omzet23,723,823,2
Nettowinst766833756

Jaarverslagen en uitgebreide financiële gegevens vindt u op de corporate website van Randstad: www.randstad.com

Dividend van Randstad aandelen

Het dividendbeleid van Randstad is doorgaans gericht op het uitkeren van (een minimumbedrag aan) dividend. Naargelang de schuldgraad, komen aandeelhouders tevens in aanmerking voor een extra dividenduitkering. Randstad wil hiermee bereiken dat het aandeel als een stabielere belegging wordt gezien.

In €

201920182017
Nettowinst per aandeel3,243,803,38
Dividend per aandeel03,382,76

In 2017 en 2018 bedroeg het totale dividend (regulier + speciaal) per aandeel respectievelijk €2,76 en €3,38. Over het jaar 2019 wordt uit voorzorg geen dividend uitgekeerd. Door de door de Coronacrisis ontstane onzekerheid, is kapitaalbehoud de hoogste prioriteit. Het eerder genomen besluit tot het betalen van dividend werd ingetrokken.

Randstad aandelen kopen

Wilt u beleggen in Randstad? Zou het toevoegen van aandelen Randstad bijdragen aan de diversificatie van uw portfolio? Voor alle aandelen uit de AEX, vragen wij de lage vergoeding van €2,00 + 0,03% per aandeel. Kosten variëren voor alle andere beurzen. Bekijk onze tarievenpagina voor meer informatie.

Daarnaast bieden wij een groot aantal andere mogelijkheden om te beleggen op meer dan vijftig beurzen in dertig landen. Ga voor meer informatie naar de pagina producten en beurzen op onze website.

Waarom beleggen in Randstad bij DEGIRO?

Wij maken het u gemakkelijk met ons gebruiksvriendelijke platform. Met de ongelooflijk lage tarieven, blijft de impact van transactiekosten op uw rendement beperkt. Heeft u nog geen beleggingsrekening bij DEGIRO? Open dan gratis en volledig online een rekening.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Beleggen gaat gepaard met risico’s. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: corporate website Randstad, Jaar-en kwartaalverslagen Randstad holding NV, key financials factsheets Randstad, Financieel dagblad, NRC.

Koers RANDSTAD


()

Tijd (15 min. vertraagd)

Bied

Laat

Laatst

Day +/-

Day +/-%

Volume

Open

Hoog

Laag

Slot

ISIN: NL0000379121

Symbool:

Sector: Human Resource & Employment Se

Open een gratis account en beleg met real-time koersen en aandelen gerelateerd nieuws.

Kosten calculator

Transactie bedrag:

Transactiekosten:

0.00

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina

backtotop

Begin vandaag nog met beleggen

Ontdek waarom meer dan 2 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Start met beleggen

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.