Shell aandelen

Bekijk hieronder de aandelenkoers van Shell en kom meer te weten over dit aandeel.

Koers Shell

 (
Datum
Tijd

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

+/- +/-%
YTD

1D

1W

1M

3M

6M

1Y

3Y

5Y

Naam Laatst Verschil Valuta

Shell PLC

Shell is een Nederlands-Britse olie en gas maatschappij dat behoort tot een van de grootste private ondernemingen ter wereld. Het huidige bedrijf is opgericht in 1907 en het hoofdkantoor staat in Den Haag. De CEO is Ben van Beurden. Het bedrijf staat ook bekend als Shell PLC (RDS) of Koninklijke olie. Zo staat het bedrijf ook genoteerd aan de AEX. Het zal u wellicht verbazen dat Shell pas sinds 2004 verhandelbaar is op de beurs en dat het predicaat ‘’koninklijk’’ al vorens het 100 jarig bestaan van het bedrijf is toegekend door de Nederlandse koning Willen lll.

Business model Shell

Shell heeft expertise in het ontdekken, ontwikkelen, produceren, raffineren en vermarkten van olie en natuurlijk gas. Daarnaast houdt het zich bezig met het maken en vermarkten van chemicaliën. Shell is één van de grootste onafhankelijke energie bedrijven ter wereld op basis van de markt capitalisatie, cash flow uit activiteiten en productie niveau.

Enkele kernactiviteiten

  • Er wordt wereldwijd gezocht naar ruwe olie en natuurlijk gas. Zowel via de conventionele manieren als in dichte steenformaties, schalie en kool. Er wordt ook asfalt onttrokken uit oliezanden die weer verwerkt worden tot synthetische ruwe olie.
  • Shell koelt natuurlijk gas om zo vloeibaar gas (LNG) te produceren dat veilig verscheept kan worden naar landen rond de wereld.
  • Er wordt gehandeld in olie, gas en andere energie gerelateerde producten zoals elektriciteit en carbon-emissie rechten.
  • Shell bezit raffinaderijen en chemische bedrijven die de mogelijkheid bieden om waarde creëren uit de olie en gas productie. Dit doen ze door het om te zetten in verfijnde petrochemische producten die wereldwijd gebruikt worden in het huishouden, bedrijfsleven en transsport. De producten die worden verkocht zijn onder andere; benzine, diesel, verwarmingsolie, vliegtuig brandstof, zeevaart brandstof, LNG voor transsport, glijmiddel, asfalt en zwavel.
  • Shell investeert in klimaat vriendelijke oplossingen zoals biobrandstoffen, waterstof, wind en zonne-energie. Eén van de KPI’s van Shell is het ontwikkelingen en uitwerken van innovatieve technologie die hier bij helpt. In combinatie met de financiële middelen en goed project management kan Shell een voorsprong nemen.

Shell PLC cijfers

Ter beeldvorming: Er werken inmiddels meer dan 86.000 medewerkers voor Shell. Dit doen zij in 70+ landen. Shell werkt met een grote portefeuille aan verschillende producten en diensten. Deze portefeuille wordt vaak bekeken met het doel om ervoor te zorgen dat deze in lijn blijven met de doelstellingen. Shell opereert in een volatiele markt met olie en gas prijzen die sterk kunnen fluctueren.

Jaarcijfers Shell

In het tweede kwartaal van 2022 boekte Shell een nettowinst van ruim $18 miljard. In vergelijking met het eerste kwartaal was dit nog 7,1 miljard. Als kanttekening moet daarbij wel verteld worden dat er enkele miljarden werden afgeschreven bij projecten in Rusland. Dit had te maken met de inval in Oekraïne in het begin van 2022. Shell stopte toen met verschillende olieprojecten op Russisch grondgebied.

Omzet en winst

In 2018 werd een omzet van iets meer dan 388 miljard USD geboekt. De winst bedroeg bijna 23,9 miljard USD. Er is op beide vlakken een sterke toename gezien ten opzichte van de voorgaande jaren. Zo kunt u teruglezen in onderstaande tabel. 15,7 miljard USD werd overigens uitgekeerd in dividenden aan beleggers. Dat maakt bijna 66% van de winst.

shell-stock-img

Winst per aandeel Shell

Niet onbelangrijk voor u als belegger is de winst per aandeel of ‘’earnings per share’’. Deze zijn in 2018 toegenomen naar 2,82 USD per aandeel ten opzichte van 1,58 USD in 2017. Niet onbelangrijk voor de aandeelhouder. Shell staat bekend om haar dividend beleid en keert een deel van haar winsten uit aan de aandeelhouder.

shell-stock-img

Dividend Shell

Over het eerste en tweede kwartaal van 2022 betaalt Shell per aandeel $0,25 uit. Over het eerste en tweede kwartaal van 2021 was dit respectievelijk nog $0,17 en $0,24. De verhoging van het dividend hangt samen met de forse winst die Shell over het eerste half jaar van 2022 heeft gemaakt.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Shell annual report 2018

 (
Datum
Tijd

Prestaties

Periode +/- +/-%
1W
1M
6M
YTD
1Y
5Y

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

Sector gerelateerde aandelen

Naam Laatst Valuta Verschil
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.