Signify aandelen

Bekijk hieronder de aandelenkoers van Signify en kom meer te weten over dit aandeel.

Koers Signify

 (
Datum
Tijd

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

+/- +/-%
YTD

1D

1W

1M

3M

6M

1Y

3Y

5Y

Naam Laatst Verschil Valuta

Historie van Signify

Signify was het overgrote deel van zijn historie onderdeel van Philips, waar het in 2016 van is afgesplitst. Deze gedeelde geschiedenis gaat terug tot 1891. In dat jaar richtten Frederik Philips en zijn zoon Gerard in Eindhoven Philips & Co op. Ze zagen in de snelle opkomst van elektriciteit een kans voor de grootschalige productie en verkoop van gloeilampen. Binnen vijftien jaar was de onderneming een van de grootste gloeilampenproducenten ter wereld. Een groot deel van de productie werd verkocht aan het buitenland. In eerste instantie ging de export naar andere Europese landen, maar al snel ook naar Japan, Australië, Argentinië en Zuid-Afrika.

In de eerste decennia van de twintigste eeuw groeide het aantal toepassingen voor elektrische verlichting snel. Philips ging daarin mee en werd actief op veel verschillende markten, zoals die voor wegverlichting en die van verlichting van kantoren, fabrieken en scholen. Het bedrijf breidde tegelijkertijd de internationale activiteiten verder uit met overnames en investeringen in productiefaciliteiten buiten Nederland.

In 1914 richtte Philips een eigen onderzoeksinstituut op. Dit instituut zorgde voor een groot aantal belangrijke ontwikkelingen op het gebied van verlichting. Zo ontwikkelde Philips de TL-lamp voor het verlichten van grote ruimtes. Een ander voorbeeld is de halogeenlamp die bijvoorbeeld veel wordt gebruikt voor autoverlichting. Eind jaren negentig begaf Philips zich op de markt voor LED-lampen. Dit is op dit moment de belangrijkste lichttechnologie.

In het midden van het vorige decennium besloot Philips dat het zich zou gaan richten op healthtech. Daarom wilde het afscheid nemen van licht. De lichtactiviteiten bestonden op dat moment uit twee onderdelen. Lumileds dat de productie en verkoop van LED-lampen verzorgde en Philips Lighting waar de andere lampen en complete lichtoplossingen waren ondergebracht. Lumileds werd verkocht, Philips Lighting ging naar de beurs. In 2018 werd de naam van het beursbedrijf veranderd in Signify NV. Hoewel dit de naam is waarmee beleggers het bedrijf kennen, gebruikt het richting het consumentenpubliek nog steeds de merknaam Philips.

De beursgang van Signify

Vermeld genoteerde beurzen + ticker/ISIN

Signify (NL0011821392) kreeg als Philips Lighting in mei 2016 een notering aan de Amsterdamse beurs. Bij de beursgang verkocht Philips een kwart van de aandelen voor €20 per aandeel. Dit leverde moederbedrijf Philips €750 miljoen op. In de jaren hierna verkocht Philips geleidelijk de rest van het aandelenbelang. In 2019 deed het de laatste aandelen van de hand.

Bedrijfsstrategie en toekomst

De verlichtingsindustrie heeft door de tijd heen veel veranderingen doorgemaakt waarbij nieuwe technologie de plaats innam van oude technologie. Toen Signify in 2016 zelfstandig werd, zat de markt midden in zo’n overgang. Dit was die van traditionele lampen zoals TL-lampen en halogeenlampen naar LED’s. De markt voor traditionele lampen is nog niet verdwenen, maar krimpt elk jaar wel. Een belangrijke uitdaging voor Signify is om goede resultaten met deze krimpende activiteiten te halen zodat die de groei van nieuwe activiteiten kunnen ondersteunen.

Een belangrijke ontwikkeling is dat Signify naast verlichting ook steeds meer verlichtingsoplossingen verkoopt. Dat betekent dat het bedrijf voor een klant de verlichting regelt inclusief de systemen die nodig zijn om die verlichting aan te sturen. Signify produceert de lampen en de systemen niet zelf. Het heeft externe leveranciers die deze productie doen. Signify verkoopt de producten vervolgens aan zijn klanten of neemt ze op in de oplossingen die het aanbiedt.

Signify gaat ook steeds meer data verzamelen voor klanten. Het gaat dan bijvoorbeeld om informatie over drukte op de weg of de werkomstandigheden in een distributiecentrum of op een kantoor. Deze data kan worden gebruikt om de verlichting efficiënter in te zetten, maar ook voor andere doelen zoals het inzetten van maatregelen om de drukte beter te spreiden.

Een snel groeiend product van Signify is het slimme verlichtingssysteem Philips Hue. Hiermee kunnen consumenten thuis met een app de verlichting van hun woning regelen en afstemmen op hun eigen voorkeuren. Philips Hue heeft ook een functie die een koppeling maakt met muziekdienst Spotify. Deze functie maakt het mogelijk om de verlichting aan te passen aan de muziek.

In 2020 nam Signify voor $1,4 miljard het Amerikaanse Cooper Lighting over. Door deze overname nam de omzet met bijna een kwart toe en versterkte het bedrijf zijn aanwezigheid in de markt voor professionele verlichting in de Verenigde Staten. Het was daar eerst de nummer drie of vier en nu de nummer twee.

Kwartaalcijfers / Jaarcijfers Signify

In het vierde kwartaal van 2021 boekte Signify €2,008 miljard omzet. Dit was 4,5% meer dan een jaar eerder. Volgens de onderneming was deze groei te danken aan de sterke vraag naar verlichtingsoplossingen en de vertraagde levering van eerder uitgestelde orders. De nettowinst in het vierde kwartaal was €170 miljoen, tegen €137 miljoen in het vierde kwartaal van 2020.

Signify werd in 2020 hard geraakt door de coronacrisis. Klanten in bijvoorbeeld de retail en de hotelsector hadden veel last van de lockdowns en stelden investeringen in verlichting uit. In 2021 lieten de resultaten van Signify wat herstel zien. Over heel 2021 groeide de omzet met 3,8% naar €6,86 miljard. Signify had in 2021 wel last van hogere kosten voor inkoop en transport. Desondanks verbeterde de nettowinst met 21,4% tot €407 miljoen.

Lees hier het volledige jaarverslag.

Dividend van Signify

Signify wil het dividend elk jaar laten toenemen. Het dividend Is afhankelijk van de resultaten en de raad van bestuur beslist over het dividendvoorstel waarover de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering moet stemmen. Over het jaar 2021 zal het dividend €1,45 per aandeel zijn, een jaar eerder was dat €1,40 per aandeel.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Signify, Philips

 (
Datum
Tijd

Prestaties

Periode +/- +/-%
1W
1M
6M
YTD
1Y
5Y

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

Sector gerelateerde aandelen

Naam Laatst Valuta Verschil
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.