TKH aandelen

Bekijk hieronder de aandelenkoers van TKH en kom meer te weten over dit aandeel.

Koers TKH

 (
Datum
Tijd

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

+/- +/-%
YTD

1D

1W

1M

3M

6M

1Y

3Y

5Y

Naam Laatst Verschil Valuta

Historie van TKH

In 1930 richtte Johannes Cornelis van der Lof met zakenpartner Jan Derk Odink de Twentsche Kabelfabriek NV (TKF) op. Hij was al een paar decennia eigenaar van een kabelbedrijf, en wilde uitbreiden en professionaliseren in de sector. TKF vestigde zich in het Twentse Haaksbergen, waar het de leegstaande fabrieksruimte van een failliete textielfabriek kon overnemen. De onderneming startte met de productie van stroomkabels en daarna volgden al snel telefoonkabels en hoogspanningskabels. In 1932 leverde TKF kabels voor het elektrificeren van het eiland Marken.

TKF breidde snel verder uit en in de jaren vijftig exporteerde het al naar het Verre Oosten en Zuid-Amerika. Er werkten toen al honderdvijftig mensen. Ook dichter bij huis breidde TKF uit. Het richtte een eigen draadtrekkerij op, waardoor het steeds sterker staaldraad kon produceren. In 1959 begon TKF ook op bescheiden schaal door kunststof geïsoleerde kabels te fabriceren, waarvoor het, wegens groot succes, in 1963 een aparte fabriek in Lochem opende. In 1973 verwierf TKF een meerderheidsbelang in de Duitse onderneming Grenzlandkabel Gmbh en in 1978 nam het Electro-Draad BV uit Panheel over.

Na de overname van nog enkele bedrijven, richtte TKF in 1980 de Twentsche Kabel Holding (TKH) op. Alexander van der Lof, zoon van de oprichter en op dat moment al directeur van TKF, werd de eerste CEO van de holding. Er was ruimte voor meer acquisities en TKH zocht via internationale expansie zijn plaats in de internationale markt. In 1986 begon met de oprichting van de hightech machinefabriek VMI een periode van expansie in de Verenigde Staten, en in de jaren negentig breidde TKH ook zijn activiteiten in China uit. In 1987 begon het met produceren van glasvezelkabels en in 1999 werd daarvoor ook een productievestiging geopend in Nanking. Dit gaf een boost aan de Aziatische activiteiten. Een tweede glasvezelfabriek kwam in Haaksbergen.

TKH ontwikkelde zich verder en breidde sinds 2000 ook zijn productaanbod uit. Het speelt tegenwoordig een hoofdrol in de groeisectoren telecommunicatie, machinebouw, gezondheidszorg, licht en beveiliging. De kabelactiviteiten (vooral nog glasvezel) zijn minder essentieel geworden. In 2005, na een nieuwe reeks overnames, verandert TKH zijn naam in TKH Group NV. De groep bestaat uit zo’n zeventig bedrijven verspreid over twintig landen. Inmiddels werken er 6.000 mensen, geconcentreerd in Europa, Noord-Amerika en Azië.

Beursgang van TKH

Om de omvangrijke internationale expansie te bekostigen, vroeg Twentsche Kabelfabriek NV in 1953 een notering aan op de effectenbeurs van Amsterdam [ticker TWEKA, ISIN-code NL0000852523]. Vanaf 2012 is het bedrijf wegens het handelsvolume opgenomen in de AMX Midkap Index van Euronext Amsterdam. Vanaf 2013 is ook handel in opties op het aandeel mogelijk. Gezien het koersverloop van het aandeel sinds begin deze eeuw, beschouwen beleggers TKH over het algemeen als groeibedrijf. Ook van de coronadip heeft de koers zich sterk hersteld.

Bedrijfsstrategie en toekomst

Het afgelopen decennium is TKH steeds meer een technologiebedrijf geworden, gespecialiseerd in telecom, gebouwen en industrie. De kerntechnologieën van het bedrijf zijn verlichting en beveiliging, communicatie, connectiviteit en productiesystemen. De technologie is onderling verbonden om complete beveiligings- of verlichtingssystemen voor klanten in te kunnen richten. TKH levert de technologie om de efficiëntie, veiligheid, beveiliging en duurzaamheid voor zijn klanten te verbeteren. De tegenwoordige activiteiten komen voort uit de kabelactiviteiten, maar hebben zich sterk ontwikkeld. De focus is breed, om conjunctuurgevoeligheid te verminderen. De technologieën worden gecombineerd met intern ontwikkelde software. In het telecomsegment heeft de groep grote investeringen gedaan in optische vezelnetwerken. De connectiviteitssystemen voor onderzeese kabels (die de door windparken op zee geproduceerde elektriciteit naar het land transporteren) breiden zich sterk uit. Veiligheids- en controlesystemen voor apparatuur, vooral in de medische sector, zijn andere voorbeelden van TKH’s technologie. Voor de industrie levert TKH knowhow op het gebied van automatisering en robotica. Het levert machines voor de productie van autobanden met het nieuwe platform UNIXX. In de sector bouw houdt TKH zich bezig met de hele infrastructuur die in een gebouw nodig is om de beveiliging, de telecommunicatie, de energie en het lichtbeheer te managen. TKH houdt zich ook bezig met systemen die nodig zijn in parkeergarages om te kunnen bepalen hoeveel en welke plekken er nog leeg zijn. De basis van de bouwactiviteiten is terug te voeren op de algehele bekabeling van gebouwen, waarbij TKH niet alleen de (speciaal)kabels levert, maar in feite probeert het gehele systeem te maken en te installeren. Bij de industriedivisie horen ook de kabels die het bedrijf levert aan de scheepsbouw, spoorwegen en energieleveranciers, waaronder leveranciers van windenergie. In mei 2022 verspreidde TKH het nieuws dat het een nieuwe kabelfabriek gaat bouwen in de Eemshaven, met 100 tot 150 arbeidsplaatsen.

Een belangrijke ambitie van het bedrijf is om andere bedrijven te helpen duurzamer te gaan produceren. TKH helpt ze met innovatieve oplossingen om ze hun doelstellingen te laten halen. Zelf wil TKH vanaf 2030 geheel CO2-neutraal werken.

Kwartaalcijfers / Jaarcijfers TKH

De cijfers over het eerste kwartaal van 2022 zijn positief en laten een sterke groei zien. De omzet is met 31,3% gestegen vergeleken met het eerste kwartaal van 2021, tot € 436,7 miljoen, waarvan 28,3% uit organische groei voortkomt. Problemen in de leverantieketens waren beperkt. De EBITA (winst voor aftrek van rente, belastingen en afschrijvingen) steeg naar een record van € 58,5 miljoen, en het orderboek blijft goed gevuld. Dat betekent goede verwachtingen voor de rest van het jaar.

Over geheel 2021 was het bedrijf ook al positief gestemd. In het jaarverslag constateert het een sterk herstel, ondanks verstoringen door COVID-19. De scherp stijgende vraag uit de markt gaf geen problemen. De omzet over 2021 was €1.523,8 miljoen, een toename van 18% vergeleken met 2020. De organische groei was 15,9%. De EBITA-winst nam met 40% toe tot €189,6 miljoen. De winst per aandeel komt uit op €2,31 per aandeel tegenover €1,14 in 2020. Voor 2025 rekent het bedrijf expliciet op een omzet van meer dan €2 miljard.

Lees hier het complete jaarverslag over 2021.

Dividend van TKH

TKH streeft naar een aantrekkelijk rendement voor zijn aandeelhouders en onderstreept dat met een goed dividend. Voor 2021 heeft het €1,50 uitgekeerd. Dat is een toename van 50% ten opzichte van 2020.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: TKH, Beurswijzer, Dividendinfo

 (
Datum
Tijd

Prestaties

Periode +/- +/-%
1W
1M
6M
YTD
1Y
5Y

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

Sector gerelateerde aandelen

Naam Laatst Valuta Verschil
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.