Total aandelen kopen

Bekijk hieronder de aandelenkoers van Total, kom meer te weten over dit aandeel of start direct met beleggen.

Koers Total

Bent u benieuwd wat volgens analisten het koersdoel van Total is? De analistenvisie en nog veel meer informatie over dit aandeel, zoals financiële ratio’s en ESG risk ratings, vindt u op ons beleggingsplatform.

 (
Datum
Tijd

Open een gratis account en beleg met real-time koersen en aandelen gerelateerd nieuws.

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Connectiviteitskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

+/- +/-%
YTD

1D

1W

1M

3M

6M

1Y

3Y

5Y

Naam Laatst Verschil Valuta

Historie van Total

TotalEnergies SE (voorheen Total SA) is een Franse geïntegreerde olie- en gasmaatschappij met hoofdkantoor in Courbevoie, Frankrijk. De onderneming werd op 28 maart 1924 opgericht als Compagnie française des pétroles (CFP), letterlijk ‘Franse Petroleum Maatschappij’, door kolonel Ernest Mercier met de steun van negentig banken en ondernemingen na de Eerste Wereldoorlog. Om de bekendheid van zijn benzinemerk te vergroten, doopte het bedrijf zichzelf in 1985 om tot Total CFP.

Later, in 1991, werd de naam veranderd in Total SA, toen het een beursgenoteerd bedrijf werd op de New York Stock Exchange. Na de overname van het Belgische Petrofina door Total in 1999, werd de naam Total Fina. In 2000 werd ook Elf Aquitaine overgenomen en kreeg het bedrijf de naam TotalFinaElf. Het werd daarmee in één klap de op drie na grootste geïntegreerde olie- en gasmaatschappij in de wereld.

Op 6 mei 2003 werd de naam van de onderneming teruggebracht tot Total SA. In 2021 veranderde de naam in TotalEnergies SE, om de investeringen in de productie van groene elektriciteit te onderstrepen. Het Franse bedrijf wil in 2030 wereldwijd minstens 100 gigawatt aan wind- en zonne-energie produceren. Tegenwoordig is TotalEnergies nog vooral actief met de productie en verkoop van olie en gas. Met ruim 100.000 werknemers in meer dan 130 landen is TotalEnergies een van de grootste beursgenoteerde olieconcerns in de wereld.

De beursgang van Total

Op 30 december 1998 maakte het aandeel TotalEnergies zijn debuut aan Euronext Parijs. Na de naamswijziging in 2021 wordt het aandeel onder de nieuwe ticker TTE verhandeld. Naast de hoofdnotering in Parijs heeft TotalEnergies een tweede notering aan de London Stock Exchange en de New York Stock Exchange.

Bedrijfsstrategie en toekomst

Total veranderde eind mei haar naam in TotalEnergies na een bijna unaniem besluit van de aandeelhouders. CEO Patrick Pouyanné maakte in de aankondiging duidelijk dat de naamsverandering onderdeel is van een bredere strategische koers. ‘We zijn aan het transformeren, omdat ons doel is om een ​​speler van wereldklasse te zijn in de energietransitie’, aldus de CEO. De onderneming timmert al langer aan de weg om haar portefeuille te verduurzamen. Zo heeft het bedrijf in de loop der jaren een solide aardgasportfolio opgebouwd omdat aardgas veel schoner is dan olie.

Bovendien zijn er miljarden dollars geïnvesteerd in zonne- en windenergie. Een voorbeeld hiervan is het meerderheidsbelang dat door de jaren heen is opgebouwd in SunPower, de belangrijkste Amerikaanse producent van zonnepanelen en huishoudbatterijen. Verder werd in 2016 het Franse Saft ingelijfd. Dit is een batterijenfabrikant voor onder meer de opslag van groene stroom van zonnepanelen en windmolenparken. In 2017 is GreenFlex overgenomen, een Franse onderneming gespecialiseerd in energie-efficiëntie. Ondanks de expansie in duurzame energiemarkten blijven fossiele brandstoffen voorlopig nog belangrijk voor het Franse concern. Die moeten immers de cash generen voor investeringen in groene energie.

Doel is om een van de vijf grootste producenten van hernieuwbare energie te worden en de leidende positie in LNG te behouden. Om te voldoen aan de stijgende wereldwijde vraag naar energie door de groei van de wereldbevolking, wil TotalEnergies zijn energieproductie tegen 2030 met 30% verhogen. Daarbij moet de helft van de groei komen van elektriciteit, hoofdzakelijk uit hernieuwbare energiebronnen, en de helft uit LNG. De verkoopmix zal tegen 2030 bestaan uit: 30% aardolie, 50% gas, 15% elektriciteit en 5% biomassa en waterstof. De verkoop van aardolieproducten zal in de periode 2020-2030 met ten minste 30% dalen.

Kwartaalcijfers / Jaarcijfers Total

In het eerste kwartaal van 2022 profiteerde TotalEnergies van fors hogere olie- en gasprijzen. De voor bijzondere posten aangepaste nettowinst verdrievoudigde naar $9 miljard. Het aangepaste bedrijfsresultaat voor afschrijvingen en amortisatie van goodwill (ebitda) kwam uit op $17,4 miljard, tegen $8,2 miljard in dezelfde periode een jaar eerder. Bij de divisie die zich richt op het opsporen en aanboren van energievelden steeg de aangepaste operationele winst van $2 miljard naar $5 miljard. Het resultaat bij de geïntegreerde activiteiten op het vlak van aardgas, hernieuwbare energie en elektriciteit verdrievoudigde zelfs naar $3,1 mrd. De raffinage- en chemieactiviteiten boekten een operationele winst van $1,1 miljard, tegen $243 miljoen in de vergelijkbare periode van voorgaande jaar.

TotalEnergies kijkt ook terug op een goed 2021. De gestegen olie- en gasprijzen resulteerden in een verdubbeling van de ebitda naar $42,3 miljard. Exclusief buitengewone posten verviervoudigde de nettowinst tot $18,1 miljard, ofwel $6,68 per aandeel.

Lees hier het volledige jaarverslag van boekjaar 2021

Total aandelen kopen

Wilt u beleggen in Total? Zou het toevoegen van aandelen Total bijdragen aan de diversificatie van uw portfolio? Voor alle aandelen die op Amerikaanse beurzen worden verhandeld, zijn de commissiekosten van het huis. Houd wel rekening met valutakosten, connectiveitskosten en €0,50 handlingskosten per transactie. Bekijk onze tarieven voor meer informatie.

Waarom beleggen in Total bij DEGIRO?

Wij maken het u gemakkelijk met ons gebruiksvriendelijke platform. Met de ongelooflijk lage tarieven, blijft de impact van transactiekosten op uw rendement beperkt. Heeft u nog geen beleggingsrekening bij DEGIRO? Open dan gratis en volledig online een rekening.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Total, crunchbase.com

 (
Datum
Tijd

Open een gratis account en beleg met real-time koersen en aandelen gerelateerd nieuws.

Prestaties

Periode +/- +/-%
1W
1M
6M
YTD
1Y
5Y

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Connectiviteitskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

Sector gerelateerde aandelen

Naam Laatst Valuta Verschil
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open een gratis rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Start met beleggen

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 90 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.