Unibail Rodamco aandelen kopen.

Unibail Rodamco is een in Europa en de Verenigde Staten opererend commercieel vastgoedbedrijf. Bent u er al uit of u aandelen Unibail Rodamco wilt kopen? Of hebt u ze al en wilt u ze verkopen? Bekijk de koers van het aandeel en ontdek onze lage kosten om te beleggen in Unibail Rodamco aandelen.

Koers UNIBAIL-WFD Unibai


()

Tijd (15 min. vertraagd)

Bied

Laat

Laatst

Day +/-

Day +/-%

Volume

Open

Hoog

Laag

Slot

ISIN: FR0000124711

Symbool:

Sector: Retail REITs

Open een gratis account en beleg met real-time koersen en aandelen gerelateerd nieuws.

Kosten calculator

Transactie bedrag:

Transactiekosten:

€0.000

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina

Historie van Unibail Rodamco

Unibail Rodamco is een Europees vastgoedbedrijf. Het is op 25 juni 2007 ontstaan nadat het Franse vastgoedbedrijf Unibail de aandelen overnam van zijn Nederlandse branchegenoot Rodamco Europe. Laatstgenoemde was één van Europa’s grootste beursgenoteerde investeerders in winkelpanden en beschikte over een belegd vermogen van €10,6 miljard. Unibail was vooral actief in Frankrijk; de waarde van haar vastgoedportefeuille bedroeg €10,9 miljard, en bestond voornamelijk uit winkelcentra, kantoren en toonaangevende congres-en expositieruimte in de regio Parijs.

In 2018 fuseerde Unibail-Rodamco met de Europees-Amerikaanse tak van de Westfield Corporation, een van oorsprong Australisch bedrijf dat zich richt op retailvastgoed. Hieruit is het vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield N.V. ontstaan.

Koers Unibail Rodamco Westfield

De beursgang van Unibail Rodamco Westfield Ticker URW - ISIN FR0013326246

Unibail Rodamco Westfield aandelen worden sinds 5 juni 2018 verhandeld op de Euronext van Amsterdam en Parijs en maken respectievelijk deel uit van de aandelenindices AEX en CAC 40. In Australië maken de aandelen deel uit van de ASX 200.

De hoogste koers die in het jaar van de beursgang door het aandeel Unibail Rodamco Westfield werd bereikt is €190,40 op 29 augustus 2018.

Bedrijfsstrategie en toekomst van Unibail Rodamco Westfield

Unibail Rodamco Westfield richt zich op het genereren van superieure waarde door het ontwikkelen en exploiteren van vastgoedprojecten van wereldklasse op vooraanstaande locaties. Hierbij worden de hoogste milieunormen gerespecteerd en ligt het accent op duurzame bouw. Op deze manier wil de Groep meewerken aan het vormgeven van de dynamische steden waar ze aanwezig is en bijdragen aan het sociale, ecologische en economische welzijn van de inwoners ervan.

Om een positie van marktleider te verwerven en behouden, richt de Groep haar pijlen op lifestyle-winkelcentra en winkelfaciliteiten op Amerikaanse luchthavens, state-of-the-art kantoorgebouwen en eersteklas residentiële woonprojecten.

Unibail Rodamco Westfield is actief op twee continenten en twaalf landen. De waarde van haar vastgoedportefeuille bedraagt op 31 december 2020 €56,3 miljard en de geografische spreiding hiervan is als volgt:

  • Verenigde Staten 23%
  • Europa 77% (Frankrijk 35%, Midden-Europa 9%, Duitsland en Oostenrijk 11%, Verenigd Koninkrijk en Italië 7%, Scandinavië 6%, Spanje 6% en Nederland 3%).

Het verdienmodel van Unibail Rodamco Westfield bestaat hoofdzakelijk uit huuropbrengsten, aangevuld door de verkoop van panden. Boekwinsten of afboekingen op het onroerend goed kunnen een significante invloed hebben op het resultaat.

Jaarcijfers 2020 Unibail Rodamco Westfield

Unibail Rodamco Westfield heeft in 2020 fors minder huurinkomsten en een lagere terugkerende winst geboekt, als gevolg van de Corona-lockdowns van de detailhandel en kantoorpanden.

De netto huurinkomsten van Unibail Rodamco Westfield daalden in het boekjaar 2020 met 28,1% van €2.491 miljoen naar €1.790 miljoen. Daarbij waren de winkelcentra goed voor €1.699 miljoen aan huurinkomsten, kantoorruimte voor €85 miljoen en locaties voor congressen en tentoonstellingen genereerden €6 miljoen aan inkomsten.

De terugkerende winst bedroeg in 2020 €1.057 miljoen, in vergelijking met €1.760 miljoen in 2019, ofwel een daling van 40%. De winst kwam uit op €7,28 per aandeel, tegenover €12,37 per aandeel in 2019.

De portefeuille werd eind december 2020 gewaardeerd op €56,3 miljard, tegenover €65,3 miljard eind 2019, een afname van 11,2%.

Unibail Rodamco Westfield verwacht dat de eerste kwartalen van 2021 uitdagend zullen blijven vanwege de aanhoudende beperkingen.

Tegen het jaareinde wordt een start van herstel voorzien, dat varieert per markt afhankelijk van de COVID-19-besmettingspercentages, het succes van de vaccinaties en de steunpakketten van de overheid.

Bekijk hier de volledige financiële jaarcijfers van 2020.

Dividend van Unibail Rodamco Westfield

De winst per aandeel in 2020 komt uit op €7,28 (-41,1% ten opzichte van 2019).

Unibail Rodamco Westfield heeft bij de bekendmaking van de jaarcijfers 2020 laten weten dat het dividend over de boekjaren 2020, 2021 en 2022 wordt opgeschort. Het accent zal liggen op het reduceren van de schuld. Zodra het schuldafbouwprogramma volledig is afgerond, beoogt het vastgoedconcern de uitbetaling van dividend te hervatten met een duurzaam uitbetalingsratio. Dit dividend zal groeien in lijn met de prestaties van de dan hervormde portefeuille.

In het jaar 2018 bedraagt de dividenduitkering per aandeel €10,80 en in 2019 €5,40. Dit is 85% van de aangepaste terugkerende winst, ofwel het resultaat van de huurinkomsten minus de kosten.

Het dividendrendement (verhouding tussen het dividend per aandeel en de beurskoers per aandeel) in 2018 bedraagt 7,98% en in 2019 3,84%.

Unibail Rodamco Westfield aandelen kopen

Wilt u beleggen in Unibail Rodamco Westfield? Zou het toevoegen van aandelen Unibail Rodamco Westfield bijdragen aan de diversificatie van uw portfolio? Voor alle aandelen die op de AEX worden verhandeld, vragen wij de lage vergoeding van €2,00 + 0,03% per aandeel. Kosten variëren voor alle andere beurzen. Bekijk onze tarievenpagina voor meer informatie.

Daarnaast bieden wij een groot aantal andere mogelijkheden om te beleggen op meer dan vijftig beurzen in dertig landen. Ga voor meer informatie naar de pagina producten en beurzen op onze website.

Waarom beleggen in Unibail Rodamco Westfield bij DEGIRO?

Wij maken het u gemakkelijk met ons gebruiksvriendelijke platform. Met de ongelooflijk lage tarieven, blijft de impact van transactiekosten op uw rendement beperkt. Heeft u nog geen beleggingsrekening bij DEGIRO? Open dan gratis en volledig online een rekening.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Beleggen gaat gepaard met risico’s. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: corporate website Unibail Rodamco Westfield, NRC, Financieel Dagblad.

Koers UNIBAIL-WFD Unibai


()

Tijd (15 min. vertraagd)

Bied

Laat

Laatst

Day +/-

Day +/-%

Volume

Open

Hoog

Laag

Slot

ISIN: FR0000124711

Symbool:

Sector: Retail REITs

Open een gratis account en beleg met real-time koersen en aandelen gerelateerd nieuws.

Kosten calculator

Transactie bedrag:

Transactiekosten:

0.00

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina

backtotop

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.