Unilever aandelen kopen

Unilever is wereldwijd toonaangevend in de productie en verkoop van voedingsmiddelen, persoonlijke verzorgingsproducten en reinigingsmiddelen. Dagelijks worden de merkproducten van Unilever gebruikt door 2,5 miljard mensen wereldwijd. Overweegt u om Unilever aandelen te kopen? Bekijk de koers van het aandeel, lees meer en ontdek onze lage kosten om te beleggen in aandelen van Unilever.

Koers UNILEVER DR


()

Tijd (15 min. vertraagd)

Bied

Laat

Laatst

Day +/-

Day +/-%

Volume

Open

Hoog

Laag

Slot

ISIN: NL0000009355

Symbool:

Sector: Personal Products

Open een gratis account en beleg met real-time koersen en aandelen gerelateerd nieuws.

Kosten calculator

Transactie bedrag:

Transactiekosten:

€0.000

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina

Geschiedenis van Unilever

Unilever is op 1 januari 1930 ontstaan uit een fusie van het Nederlandse bedrijf Margarine Unie en de Britse zeepfabrikant Lever Brothers. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een vooraanstaande multinational, met wereldwijd bekende merken. Tot 29 november 2020 had Unilever zowel een hoofdkantoor in Rotterdam als in Londen. Maar naarmate het concern groeide, begon de zogenaamde duale structuur te knellen. Vooral bij overnames bleek deze structuur niet praktisch. Daarom zijn Unilever N.V. en Unilever PLC op 29 november 2020 gefuseerd en bleef alleen het hoofdkantoor van Unilever in Londen over. Hiermee kwamen het oorspronkelijke plan en de wens van Nederland om het hoofdkantoor niet in Londen maar in Rotterdam te vestigen definitief tot een einde. Volgens Unilevers CEO, Alan Jope, verandert dit niets aan de aanwezigheid en de activiteiten van het bedrijf in Nederland en gaan er geen banen verloren.

Beursgang van Unilever

Na de verhuizing eind november 2020 van het hoofdkantoor naar Londen, kregen aandeelhouders van Unilever N.V. voor elk aandeel Unilever N.V. een nieuw uitgegeven aandeel Unilever PLC.

Naast een notering aan de Euronext Amsterdam en aan de Londen Stock Exchange, wordt het aandeel Unilever ook verhandeld in New York, op de NYSE. Hier wordt het verhandeld als zogeheten American Depositary Receipt (ISIN:US904767704, ticker: UL).

Koersverloop in € van het aandeel Unilever aan de AEX over de periode januari 2015 t/m december 2020

ISIN: GB00B10RZP78, ticker: UNA

YTD49,22
1D49,25
1W47,72
1M50,82
3M51,50
6M43,75
1Y51,46
3Y46,30
5Y40,74

Koersverloop in £ van het aandeel Unilever aan de London Stock Exchange (LSE) over de periode januari 2015 t/m december 2020

ISIN: GB00B10RZP78, ticker: ULVR

YTD4,44
1D4,46
1W4,31
1M4,57
3M4,78
6M44,65
1Y4,37
3Y4,05
5Y4,02

Bedrijfsstrategie en toekomst van Unilever

In Nederland heeft Unilever een fabriek in Hellendoorn, waar ijs van het merk Ben&Jerry’s wordt geproduceerd. In Rotterdam bevindt zich Unilevers International Corporate Center, dat de marketing- en innovatieactiviteiten herbergt – alsmede het kantoor van Unilever Benelux. In december 2019 werd in Wageningen een splinternieuw onderzoekscentrum geopend. Daar werken 450 mensen uit verschillende landen aan de ontwikkeling van nieuwe, duurzame voedingsproducten. Het totale personeelsbestand van Unilever in Nederland telt 2500 medewerkers. Wereldwijd heeft Unilever 150 000 werknemers in dienst.

Afgezien van alle A-merkproducten voor de consumentenmarkt, heeft Unilever ook een internationaal foodservicebedrijf, Unilever Food Solutions. Dit in Rotterdam gevestigde bedrijf levert producten en diensten aan de professionele voedingsmiddelenbranche, zoals hotels, restaurants en cateraars. Door het brede productaanbod en diverse doelgroepen is Unilever beter beschermd tegen een daling van de verkopen in een bepaalde categorie of afzetmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de weggevallen verkoop aan de horecasector door de langdurige sluiting van restaurants en cafés in 2020, als gevolg van de coronapandemie.

Kwartaalresultaten Unilever

In het derde kwartaal van 2020 behaalde Unilever een omzet van €12,9 miljard, een daling van 2,4% in vergelijking met het derde kwartaal van 2019.

De onderliggende omzet (dus exclusief negatieve wisselkoerseffecten) kwam in vergelijking met 2019 uit op een plus van 4,4%, waarvan 3,9% is toe te schrijven aan gestegen verkoopvolumes en 0,5% aan prijsstijgingen.

Dividend van Unilever

Unilever N.V. keert elk kwartaal dividend uit. Zowel in 2019 als in 2020 bedroeg het dividend ieder kwartaal €0,4104 per gewoon aandeel.

De komende jaren blijft het verhogen van verkoopvolumes, winstgevende groei en het belonen van aandeelhouders een topprioriteit voor Unilever. Door het produceren van verantwoorde, duurzame producten, met aandacht voor milieu en klimaat. Unilevers doelstellingen voor het bereiken van een circulaire economie zijn opgenomen in het Unilever Sustainable Living Plan.

Unilever aandelen kopen

Wilt u beleggen in Unilever Zou het toevoegen van aandelen Unilever bijdragen aan de diversificatie van uw portfolio? Voor alle aandelen die op de AEX worden verhandeld, vragen wij de lage vergoeding van €2,00 + 0,03% per aandeel. Kosten variëren voor alle andere beurzen. Bekijk onze tarievenpagina voor meer informatie.

Daarnaast bieden wij een groot aantal andere mogelijkheden om te beleggen op meer dan vijftig beurzen in dertig landen. Ga voor meer informatie naar de pagina producten en beurzen op onze website.

Waarom beleggen in Unilever bij DEGIRO?

Wij maken het u gemakkelijk met ons gebruiksvriendelijke platform. Met de ongelooflijk lage tarieven, blijft de impact van transactiekosten op uw rendement beperkt. Heeft u nog geen beleggingsrekening bij DEGIRO? Open dan gratis en volledig online een rekening.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Beleggen gaat gepaard met risico’s. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: corporate website Unilever, jaar-en kwartaalverslagen, nu.nl/economie, Volkskrant, FD

Koers UNILEVER DR


()

Tijd (15 min. vertraagd)

Bied

Laat

Laatst

Day +/-

Day +/-%

Volume

Open

Hoog

Laag

Slot

ISIN: NL0000009355

Symbool:

Sector: Personal Products

Open een gratis account en beleg met real-time koersen en aandelen gerelateerd nieuws.

Kosten calculator

Transactie bedrag:

Transactiekosten:

0.00

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina

backtotop

Begin vandaag nog met beleggen

Ontdek waarom meer dan 2 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Start met beleggen

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.