Unilever aandelen

Bekijk hieronder de aandelenkoers van Unilever en kom meer te weten over dit aandeel.

Koers Unilever

 (
Datum
Tijd

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

+/- +/-%
YTD

1D

1W

1M

3M

6M

1Y

3Y

5Y

Naam Laatst Verschil Valuta

Geschiedenis van Unilever

Unilever is op 1 januari 1930 ontstaan uit een fusie van het Nederlandse bedrijf Margarine Unie en de Britse zeepfabrikant Lever Brothers. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een vooraanstaande multinational, met wereldwijd bekende merken. Tot 29 november 2020 had Unilever zowel een hoofdkantoor in Rotterdam als in Londen. Maar naarmate het concern groeide, begon de zogenaamde duale structuur te knellen. Vooral bij overnames bleek deze structuur niet praktisch. Daarom zijn Unilever N.V. en Unilever PLC op 29 november 2020 gefuseerd en bleef alleen het hoofdkantoor van Unilever in Londen over. Hiermee kwamen het oorspronkelijke plan en de wens van Nederland om het hoofdkantoor niet in Londen maar in Rotterdam te vestigen definitief tot een einde. Volgens Unilevers CEO, Alan Jope, verandert dit niets aan de aanwezigheid en de activiteiten van het bedrijf in Nederland en gaan er geen banen verloren.

Beursgang van Unilever

Na de verhuizing eind november 2020 van het hoofdkantoor naar Londen, kregen aandeelhouders van Unilever N.V. voor elk aandeel Unilever N.V. een nieuw uitgegeven aandeel Unilever PLC.

Naast een notering aan de Euronext Amsterdam en aan de Londen Stock Exchange, wordt het aandeel Unilever ook verhandeld in New York, op de NYSE. Hier wordt het verhandeld als zogeheten American Depositary Receipt (ISIN:US904767704, ticker: UL).

Koersverloop in € van het aandeel Unilever aan de AEX over de periode januari 2015 t/m december 2020

ISIN: GB00B10RZP78, ticker: UNA

YTD1D1W1M3M6M1Y3Y5Y
49,2249,2547,7250,8251,5043,7551,4646,3040,74

Koersverloop in £ van het aandeel Unilever aan de London Stock Exchange (LSE) over de periode januari 2015 t/m december 2020

ISIN: GB00B10RZP78, ticker: ULVR

YTD1D1W1M3M6M1Y3Y5Y
4,444,464,314,574,7844,654,374,054,02

Bedrijfsstrategie en toekomst van Unilever

In Nederland heeft Unilever een fabriek in Hellendoorn, waar ijs van het merk Ben&Jerry’s wordt geproduceerd. In Rotterdam bevindt zich Unilevers International Corporate Center, dat de marketing- en innovatieactiviteiten herbergt – alsmede het kantoor van Unilever Benelux. In december 2019 werd in Wageningen een splinternieuw onderzoekscentrum geopend. Daar werken 450 mensen uit verschillende landen aan de ontwikkeling van nieuwe, duurzame voedingsproducten. Het totale personeelsbestand van Unilever in Nederland telt 2500 medewerkers. Wereldwijd heeft Unilever 150 000 werknemers in dienst.

Afgezien van alle A-merkproducten voor de consumentenmarkt, heeft Unilever ook een internationaal foodservicebedrijf, Unilever Food Solutions. Dit in Rotterdam gevestigde bedrijf levert producten en diensten aan de professionele voedingsmiddelenbranche, zoals hotels, restaurants en cateraars. Door het brede productaanbod en diverse doelgroepen is Unilever beter beschermd tegen een daling van de verkopen in een bepaalde categorie of afzetmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de weggevallen verkoop aan de horecasector door de langdurige sluiting van restaurants en cafés in 2020, als gevolg van de coronapandemie.

Kwartaalresultaten Unilever

In het derde kwartaal van 2020 behaalde Unilever een omzet van €12,9 miljard, een daling van 2,4% in vergelijking met het derde kwartaal van 2019.

De onderliggende omzet (dus exclusief negatieve wisselkoerseffecten) kwam in vergelijking met 2019 uit op een plus van 4,4%, waarvan 3,9% is toe te schrijven aan gestegen verkoopvolumes en 0,5% aan prijsstijgingen.

Dividend van Unilever

Unilever N.V. keert elk kwartaal dividend uit. Zowel in 2019 als in 2020 bedroeg het dividend ieder kwartaal €0,4104 per gewoon aandeel.

De komende jaren blijft het verhogen van verkoopvolumes, winstgevende groei en het belonen van aandeelhouders een topprioriteit voor Unilever. Door het produceren van verantwoorde, duurzame producten, met aandacht voor milieu en klimaat. Unilevers doelstellingen voor het bereiken van een circulaire economie zijn opgenomen in het Unilever Sustainable Living Plan.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: corporate website Unilever, jaar-en kwartaalverslagen, nu.nl/economie, Volkskrant, FD

 (
Datum
Tijd

Prestaties

Periode +/- +/-%
1W
1M
6M
YTD
1Y
5Y

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

Sector gerelateerde aandelen

Naam Laatst Valuta Verschil
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.