Wolters Kluwer aandelen

Bekijk hieronder de aandelenkoers van Wolters Kluwer en kom meer te weten over dit aandeel.

Koers Wolters Kluwer

 (
Datum
Tijd

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

+/- +/-%
YTD

1D

1W

1M

3M

6M

1Y

3Y

5Y

Naam Laatst Verschil Valuta

Historie van Wolters Kluwer

In de eerste helft van de negentiende eeuw was er in Nederland een sterke groei in de vraag naar onderwijsliteratuur en informatieve publicaties. Verschillende uitgeefhuizen die nu onderdeel zijn van Wolters Kluwer werden toen opgericht, zoals Wolters, Noordhoff, Samsom en Kluwer. Samsom werd in Alphen aan den Rijn opgezet door ambtenaar Nicolaas Samsom. Het hoofdkantoor van Wolters Kluwer zit nu nog steeds in deze plaats in Zuid-Holland.

In de twintigste eeuw vonden verschillende fusies plaats tussen de uitgevers. In 1968 werd bijvoorbeeld Wolters-Noordhoff gevormd, dat in 1983 veranderde in Wolters-Samsom. Uitgeverij Kluwer bleef zelfstandig tot het in 1987 fuseerde met Wolters-Samsom en het huidige Wolters Kluwer ontstond.

Kluwer had op dat moment al posities opgebouwd over de grens. Het was begin jaren tachtig actief in onder andere de Verenigde Staten en grote delen van Europa en had in 1985 zelfs al een kantoor opgezet in China. In de jaren negentig breidde Wolters Kluwer de internationale activiteiten verder uit. In het midden van dat decennium was het actief in een groot aantal Europese landen. Met een aantal grote overnames in de Verenigde Staten kreeg het ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan een sterke marktpositie. Het bedrijf is nu in meer dan honderdtachtig landen actief.

Wolters Kluwer deed al in 1995 zijn eerste investeringen in activiteiten op het internet. Echter zette Wolters Kluwer pas begin deze eeuw een grote transformatie in waardoor het veranderde van een uitgever van papieren tijdschriften in een aanbieder van digitale abonnementen. Dit gebeurde onder Nancy McKinstry, een van de langstzittende bestuursvoorzitters van bedrijven met een beursnotering in Amsterdam. Het deel van de omzet uit digitale producten is daarna snel toegenomen. In 2010 was dit al gegroeid tot 70% van de omzet, in 2015 tot 83%.

Het aandeel Wolters Kluwer

Vermeld genoteerde beurzen + ticker/ISIN

Het aandeel Wolters Kluwer (NL0000395903) is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Het maakt onderdeel uit van de AEX-index.

Aan de Amerikaanse beurs zijn de aandelen Wolters Kluwer verhandelbaar als American Depository Receipts (ADR) (US9778742059).

Bedrijfsstrategie en toekomst

Na de overgang van print naar digitaal zit Wolters Kluwer nu in een nieuwe overgangsfase. Het bedrijf is bezig om veel van zijn informatie aan te bieden in de vorm van zogenaamde expert solutions. Dit zijn digitale diensten en producten waarmee Wolters Kluwer informatie die het digitaal heeft met technologie verrijkt. Dit moet het dagelijks werk van klanten makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan juristen die makkelijker kunnen zoeken in jurisprudentie of artsen die worden geholpen bij het stellen van diagnoses.

Deze overgang levert Wolters Kluwer op verschillende manieren voordelen op. De winstmarges die het bedrijf erop maakt zijn groter dan op andere digitale producten. Daarnaast helpen de producten Wolters Kluwer om de klantenbinding te vergroten. Als klanten dit soort producten eenmaal gebruiken stappen ze minder snel over naar een andere aanbieder.

Wolters Kluwer investeert elk jaar 8% tot 10% van de omzet in de ontwikkeling van nieuwe producten. Dit is voor het bedrijf een belangrijk instrument om de concurrentie voor te blijven.

Wolters Kluwer werkt met driejarenplannen. Om de drie jaar kijkt het bedrijf naar de doelen en de strategie. Voor de periode tot en met 2024 richt Wolters Kluwer zich op organische groei en verbetering van de winstgevendheid en het rendement op het geïnvesteerde kapitaal. Daarvoor wil het de overgang naar de expert solutions versnellen, meer soorten klanten bereiken met zijn diensten en producten en de eigen prestaties op het gebied van marketing maar ook maatschappelijk verantwoord ondernemen verbeteren.

Kwartaalcijfers / Jaarcijfers Wolters Kluwer

In de tweede helft van 2021 groeide de halfjaaromzet van Wolters Kluwer met bijna 8%. De nettowinst steeg tegelijkertijd met ongeveer 6%.

Wolters Kluwer is een onderneming die over lange tijd een stabiele groei laat zien. Afgelopen jaren nam de omzet elk jaar met zo’n 4% tot 5% per jaar toe. In 2021 bedroeg de omzetgroei 6% en kwam de omzet uit op €4,77 miljard. Het bedrijf maakte in 2021 een nettowinst van €728 miljoen, tegen €720 miljoen in 2020.

Lees hier het volledige jaarverslag.

Dividend van Wolters Kluwer

Wolters Kluwer streeft ernaar het dividend in euro’s elk jaar te laten groeien ongeacht valutaschommelingen die voortkomen uit de vele internationale activiteiten van het bedrijf en die invloed kunnen hebben op de resultaten. Het dividendvoorstel over 2021 is €1,57 per aandeel. Dat is 15% meer dan over 2020.

Naast de dividenduitkeringen die Wolters Kluwer doet, koopt het ook regelmatig aandelen in. De financiële positie van het bedrijf is sterk. De verhouding tussen de schuld en de winst (Net Debt/Ebitda) ligt flink lager dan de doelstelling.

De informatie in dit artikel is niet geschreven voor adviesdoeleinden en heeft evenmin als doel om investeringen aan te bevelen. Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Bronnen: Wolters Kluwer

 (
Datum
Tijd

Prestaties

Periode +/- +/-%
1W
1M
6M
YTD
1Y
5Y

Kosten calculator

Transactiekosten

0,00

Externe handlingskosten

0,00

Kosten DEGIRO

0,00

Schatting bied-laat
spreadkosten

0,001

Totale kosten

0,00

1. De bied-laat spreadkosten ontstaan uit het verschil waarvoor een product kan worden gekocht en verkocht. Om deze kosten te schatten hebben wij binnen de verschillende producttypes een selectie gemaakt op basis van bepaalde criteria. Middels deze selectie en het vastleggen van de spread op verschillende tijdstippen zijn we tot gemiddelde waardes gekomen. Dit zijn impliciete kosten, zijn niet afkomstig van DEGIRO en worden niet als zodanig van uw rekening afgeschreven.

Voor een overzicht van alle beleggingsmogelijkheden en bijbehorende kosten, bekijk onze tarievenpagina.

Sector gerelateerde aandelen

Naam Laatst Valuta Verschil
backtotop

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.