Letter A

Wat is AAA?

AAA is een kwalificatie om de kredietwaardigheid van een bedrijf of land aan te geven. Het begrip wordt ook wel ‘Triple A’ genoemd. De kwalificatie Triple A (AAA) wil zeggen dat de kredietwaardigheid van een onderneming, land of lening hoog is en/of het kredietrisico laag is.

Wie geeft kredietbeoordelingen?

Kredietwaardigheidsoordelen zijn afkomstig van rating agencies als Standard & Poor's, Moody's en Fitch. De aanvraag van een rating voor een bedrijf moet door het bedrijf zelf worden gedaan. Een bedrijf is ook verantwoordelijk voor de betaling van de beoordeling. Voor landen geldt dit niet. Zij worden altijd beoordeeld en beoordelingen kunnen ook tussentijds worden aangepast

Welke kredietbeoordelingen zijn er?

Elke rating agency gebruikt andere ratings, maar de niveaus gaan bijna allemaal van D (het laagst) naar AAA (het hoogst). De notatie verschilt ook per rating agency, Moody’s schrijft bijvoorbeeld Aaa in plaats van AAA. De beoordeling van Nederland is op moment van schrijven volgens alle drie bovegenoemde rating agencies AAA.

Wat betekent een kredietbeoordeling voor u als belegger?

De beoordeling geeft aan wat u als belegger kunt verwachten m.b.t. risico en rendement. Een bedrijf of land met een hoge beoordeling zoals Triple A heeft een lager risico dan een bedrijf of land met een D status. Het mogelijke rendement, daarentegen, zal bij een instantie met een D status waarschijnlijk hoger zijn dan bij een Triple A status. Natuurlijk bieden deze cijfers geen zekerheid en gaat het ook wel eens mis met bedrijven of landen die een Triple A status hebben.

Beleggen in Triple A bedrijven/obligaties via DEGIRO

Bij DEGIRO krijgt u toegang tot meer dan vijftig beurzen, verspreid over dertig landen. Voor u betekent dit dat u keuze heeft uit een groot aanbod aan beleggingsproducten, waaronder veel aandelen van bedrijven met een Triple A rating of obligaties van landen met een Triple A rating. Open een gratis rekening en ontdek ons volledige aanbod.

Open een rekening

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Logo

Actievoorwaarden €50 transactietegoed actie

Indien u in de periode tussen 20 juli en 1 oktober 2021 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €50 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

  • De actieperiode geldt tot 1 oktober 2021.
  • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €50 transactietegoed toegekend.
  • Het €50 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten in de periode tot 1 november 2021.
  • De door u gemaakte transactiekosten (tot een maximum van €50,-) worden begin november teruggestort op uw DEGIRO rekening.
  • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
  • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
  • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
  • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
  • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 september 2021 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close