Letter A

Wat is AAA?

AAA is een kwalificatie om de kredietwaardigheid van een bedrijf of land aan te geven. Het begrip wordt ook wel ‘Triple A’ genoemd. De kwalificatie Triple A (AAA) wil zeggen dat de kredietwaardigheid van een onderneming, land of lening hoog is en/of het kredietrisico laag is.

Wie geeft kredietbeoordelingen?

Kredietwaardigheidsoordelen zijn afkomstig van rating agencies als Standard & Poor's, Moody's en Fitch. De aanvraag van een rating voor een bedrijf moet door het bedrijf zelf worden gedaan. Een bedrijf is ook verantwoordelijk voor de betaling van de beoordeling. Voor landen geldt dit niet. Zij worden altijd beoordeeld en beoordelingen kunnen ook tussentijds worden aangepast

Welke kredietbeoordelingen zijn er?

Elke rating agency gebruikt andere ratings, maar de niveaus gaan bijna allemaal van D (het laagst) naar AAA (het hoogst). De notatie verschilt ook per rating agency, Moody’s schrijft bijvoorbeeld Aaa in plaats van AAA. De beoordeling van Nederland is op moment van schrijven volgens de bovengenoemde rating agencies AAA.

Wat betekent een kredietbeoordeling voor u als belegger?

De beoordeling geeft aan wat u als belegger kunt verwachten m.b.t. risico en rendement. Een bedrijf of land met een hoge beoordeling zoals Triple A heeft een lager risico dan een bedrijf of land met een D status. Het mogelijke rendement, daarentegen, kan bij een land of bedrijf met een D status hoger zijn dan bij een Triple A status. Natuurlijk bieden deze cijfers geen zekerheid. Een land met een triple A status kan in de problemen komen en een bedrijf met een D status kan prima resultaten neerzetten.

Beleggen in Triple A bedrijven/obligaties via DEGIRO

Bij DEGIRO krijgt u toegang tot meer dan vijftig beurzen, verspreid over dertig landen. Voor u betekent dit dat u keuze heeft uit een groot aanbod aan beleggingsproducten met verschillende ratings. Open een gratis rekening en ontdek ons volledige aanbod.

Open een rekening Terug

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 90 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 juni 2023 jouw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

 • De actieperiode geldt t/m 31 mei 2023.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 30 juni 2023.
 • Kosten voor valuta afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze promotie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin juli 2023 teruggestort op jouw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
 • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 mei 2023 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close