Letter A

Wat is de AEX?

De AEX is een index die onder de beurs Euronext Amsterdam valt. AEX staat dan ook voor Amsterdam Exchange Index. Deze index wordt ook wel de ‘large cap’ genoemd en bestaat uit de 25 grootste en meeste verhandelde beursgenoteerde bedrijven aan de Euronext Amsterdam. Andere indexen op Euronext Amsterdam zijn de AMX (mid cap) en de ASCX (small cap). Daarnaast noteren er nog vele aandelen op Euronext Amsterdam die geen onderdeel zijn van één van deze drie indexen.

De AEX volgt een combinatie van bedrijven als Ahold, ASML, Heineken, Philips, Shell en Unilever.

Wilt u meer weten over de AEX? Zoals hoe de AEX berekend wordt, het puntensysteem, de AEX realtime koersen en de verschillende beleggingsmogelijkheden? Bekijk dan deze pagina over AEX koersen.

Beleggen in de AEX via DEGIRO

Via ons platform kunt u beleggen in aandelen van individuele bedrijven uit de AEX. Ook is het mogelijk om te beleggen in de AEX via een index tracker (ook wel indexbeleggen via ETF genoemd). Een ETF, ook wel tracker, is een product dat een index, grondstof, obligatie of een samenstelling aan producten volgt. Het doel van een ETF is dat de prestatie van het product zo dicht mogelijk bij de waarde ligt van de onderliggende producten. Het belangrijkste voordeel is het vermogen om uw beleggingsportefeuille met gemak en tegen relatief lage kosten te diversifiëren.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.