Letter A

Wat is de AMX?

De AMX is een index van de Euronext Amsterdam. AMX staat voor Amsterdam Midcap indeX. Deze index bestaat uit 25 bedrijven die vallen in de categorie mid cap en genoteerd zijn aan de Euronext Amsterdam. Andere indices op Euronext Amsterdam zijn de AEX (large cap) en de ASCX (small cap). Daarnaast noteren er nog vele aandelen op Euronext Amsterdam die niet zijn vertegenwoordigd in van één van deze drie indices.

De AMX volgt een combinatie van bedrijven als Air France-KLM, Basic Fit, Boskalis, PostNL en TomTom.

Wilt u meer weten over de AMX? Zoals hoe de AMX berekend wordt en de verschillende beleggingsmogelijkheden? Bekijk dan de pagina AMX koersen.

Beleggen in de AMX via DEGIRO

Via ons platform kunt u beleggen in aandelen van individuele bedrijven in de AMX. Ook is het mogelijk om te beleggen in de AMX via een index tracker (ook wel indexbeleggen via ETF genoemd). Een ETF, ook wel tracker, is een product dat een index, grondstof, obligatie of een samenstelling aan producten volgt. Het doel van een ETF is dat de prestatie van het product zo dicht mogelijk bij de waarde ligt van de onderliggende producten. Het belangrijkste voordeel is het vermogen om uw beleggingsportefeuille met gemak en tegen relatief lage kosten te diversifiëren.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.