Letter A

Wat is een AVA?

AVA is een afkorting voor Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Beursgenoteerde ondernemingen hebben de verplichting minstens eenmaal per jaar zo’n Algemene Vergadering te houden. Op de AVA kunnen aandeelhouders hun stemrecht gebruiken. Bent u in het bezit van aandelen van een bedrijf, dan kunt u met het stemrecht verbonden aan dat bezit dus een zekere mate van invloed uitoefenen.

Aandeelhouder worden via DEGIRO

DEGIRO biedt toegang tot meer dan vijftig beurzen, verspreid over dertig landen. Wilt u ook aandelen kopen van bijvoorbeeld Shell, Unilever of ASML? Of liever internationaal beleggen in aandelen zoals Netflix, Tesla of Apple? Open een gratis rekening en ontdek de mogelijkheden.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.