Letter B

Wat is een Bear market?

Wanneer de waarde van aandelen langdurig dalen, dan spreekt men over een bearmarket (of berenmarkt). Het is het tegenovergestelde van een bull market (of stierenmarkt) waarin de koersen stijgen. Tevens veelal gebruikt op de beursvloer zijn de termen ''bullish of bearish''. Daarbij geeft iemand aan of hij/zij van mening is dat de markt stijgende of dalende is.

In de wereld van beleggen wordt vaak gesproken over de bulls en de bears. Bears zijn van mening dat een aandeel, beurs of economie zal verzwakken. Bulls denken het tegenovergestelde. Het peilen hiervan word ook wel beurssentiment genoemd.

Tot stand komen van een bear market

De markt beweegt op en neer op basis van vraag en aanbod. Dit gaat gepaard met vertrouwen. Als het aantal bears toeneemt en deze speculeren op een koersdaling, dan kan het zijn dan beleggers posities verkopen of short posities openen. De bearmarket tussen 2007 en 2009 bracht in 1.3 jaar de S&P500 omlaag met 51.9%.

Lees meer over technische analyse

Vaststellen wanneer bulls of bears de leiding nemen, kan as belegger relevant zijn om verlies te minimaliseren en winst te maximaliseren. Technische analyse kan u helpen om te bepalen op welk moment in de markt u wenst aan te kopen of te verkopen. In ons kenniscentrum leert u meer over technische analyse.

Open een rekening Terug

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien u voor 1 juli 2022 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

  • De actieperiode geldt t/m 30 juni 2022.
  • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
  • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 juli 2022.
  • De door u gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin augustus teruggestort op uw DEGIRO rekening.
  • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
  • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
  • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
  • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
  • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
  • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 juni 2022 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close