Letter B

Wat is een benchmark?

Een benchmark is een objectieve maatstaf waarmee de prestaties van een beleggingsportefeuille, beleggingsfonds of vermogensbeheerder wordt vergeleken. Vaak wordt een index als benchmark genomen, bijvoorbeeld de AEX-index.

Benchmark bij beleggen

Bij beleggen wordt veel gebruikgemaakt van een benchmark om aan te geven hoe goed of slecht de portefeuille of het fonds presteert. Zijn de prestaties van uw portefeuille boven de benchmark, dan heeft u in vergelijking beter gepresteerd. Zit u onder de benchmark, dan is het minder goed gegaan. Overigens bestaat niet voor elke belegging of portefeuille een perfecte benchmark. Als u bijvoorbeeld deels in de AEX belegt en deels in de NASDAQ, dan is de AEX-index geen perfecte benchmark voor uw portefeuille.

Beleggen via DEGIRO

Wat begon als een platform voor professionele partijen groeide in korte tijd uit tot de grootste Nederlandse broker voor particuliere beleggers. Met de lage tarieven ontketende DEGIRO een revolutie. Een online platform dat beleggen toegankelijk maakt voor iedereen. Via ons beleggingsplatform heeft u altijd en overal toegang tot uw portefeuille, koersen, informatie en uitgebreide ordermogelijkheden. Razendsnel. Compleet. Gebruiksvriendelijk. En beschikbaar op elk device.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.