Letter B

Wat zijn Beurskoersen?

Beurskoersen zijn de prijzen op de beurs van beleggingsproducten die zijn ontstaan door vraag en aanbod. Aandelen, obligaties, opties… alles wat beursgenoteerd is heeft een koers. De grafieken die een voorstelling geven van de beurskoersen, heeft u vast wel eens voorbij zien komen, op (nieuws)sites of op TV. Deze koersen geven aan tegen welke prijs of koers een aandeel van een bedrijf wordt verhandeld. Populaire beurskoersen zijn bijvoorbeeld de AEX (voor Nederlandse beleggers) en de S&P500 (voor beleggers op de Amerikaanse markt). Er wordt ook vaak naar de beurskoersen gekeken om het economische sentiment van dat moment te duiden. De koersen van bedrijven uit de Verenigde Staten zijn vaak maatgevend voor het algemene sentiment. Als het economisch wat minder gaat in de VS, dan merken we dat in Nederland en de rest van Europa ook.

Hoe komen de beurskoersen tot stand?

De beroemde beurskoersen ontstaan door vraag en aanbod. In dit artikel uit onze beleggersacademie vindt u een uitleg over hoe de koers tot stand komt. Daarin behandelen we ook de rol van de bied- en laatkoers.

Volg de beurskoersen met DEGIRO

Via ons platform heeft u toegang tot meer dan vijftig beurzen, verspreid over dertig landen. Zo kunt u beleggen op bijvoorbeeld Euronext, Xetra, Nasdaq of NYSE. Nu met gratis realtime koersen op o.a. Euronext.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.