Letter B

Wat is een bull?

Een bull is een speculant die denkt dat een markt, instrument of sector zich in opwaartse richting beweegt. Bij het beleggen zijn bulls (of stieren) daarom geneigd om in hun markt te kopen (ook wel long gaan genoemd), om winst te maken door te verkopen wanneer de markt in de toekomst meer waard is.

De bulls en de bears

In de wereld van beleggen wordt vaak gesproken over de bulls en de bears. In tegenstelling tot de bulls (of stieren), hebben de bears een pessimistische kijk op de richting van een markt. Zij zijn dus meer geneigd te verkopen (ook wel short gaan genoemd), om verlies te minimaliseren of om winst te maken wanneer de markt in de toekomst minder waard is.

Bull market en bear market

Wanneer een markt in prijs toeneemt, wordt vaak gezegd dat “de bulls aan de leiding gaan”. Dit wordt een bull market (of stierenmarkt) genoemd; het is het tegenovergestelde van een bear market waarin de prijs juist omlaag gaat.

Lees meer over technische analyse

Vaststellen wanneer bulls of bears de leiding nemen, is als belegger van cruciaal belang om verlies te minimaliseren en winst te maximaliseren. In ons kenniscentrum leert u meer over technische analyse.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.