Letter B

Wat is een bull?

Een bull is een speculant die denkt dat een markt, instrument of sector zich in opwaartse richting beweegt. Bij het beleggen zijn bulls (of stieren) daarom geneigd om in hun markt te kopen (ook wel long gaan genoemd), om winst te maken door te verkopen wanneer de markt in de toekomst meer waard is.

De bulls en de bears

In de wereld van beleggen wordt vaak gesproken over de bulls en de bears. In tegenstelling tot de bulls (of stieren), hebben de bears een pessimistische kijk op de richting van een markt. Zij zijn dus meer geneigd te verkopen (ook wel short gaan genoemd), om verlies te minimaliseren of om winst te maken wanneer de markt in de toekomst minder waard is.

Bull market en bear market

Wanneer een markt in prijs toeneemt, wordt vaak gezegd dat “de bulls aan de leiding gaan”. Dit wordt een bull market (of stierenmarkt) genoemd; het is het tegenovergestelde van een bear market waarin de prijs juist omlaag gaat.

Lees meer over technische analyse

Vaststellen wanneer bulls of bears de leiding nemen, is als belegger van cruciaal belang om verlies te minimaliseren en winst te maximaliseren. In ons kenniscentrum leert u meer over technische analyse.

Open een rekening

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Logo

Actievoorwaarden €50 transactietegoed actie

Indien u in de periode tussen 15 oktober en 1 december 2021 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €50 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

  • De actieperiode geldt tot 1 december 2021.
  • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €50 transactietegoed toegekend.
  • Het €50 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten in de periode tot 31 december 2021.
  • De door u gemaakte transactiekosten (tot een maximum van €50,-) worden begin januari teruggestort op uw DEGIRO rekening.
  • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
  • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
  • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
  • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
  • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 november 2021 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close