Letter C

Wat is een certificaat?

Er zijn verschillende soorten beleggingscertificaten en ze zijn in sommige gevallen compleet verschillend qua opzet. Zo heeft u certificaten die uitgegeven worden als vervanging voor aandelen waarbij u wel de waarde van het aandeel in handen krijgt, maar geen stemrecht heeft. En certificaten zoals het bonus- en rendementcertificaat waarmee u met een beschermende buffer kunt investeren.

Certificaat van een aandeel

Een onderneming kan ervoor kiezen om certificaten uit te geven als het financiële middelen wil krijgen zonder de regie te verliezen over het gebruik van stemrechten die nu eenmaal bij aandelenbezit horen. In de Nederlandse context wordt een certificaat meestal uitgegeven door een bank of (stichting) administratiekantoor. Dit kantoor heeft in dat geval (alle) aandelen van een onderneming in handen, waardoor het stemrecht binnen de vaak beperkte kring van het administratiekantoor blijft.

Bonus certificaat

Een ander soort certificaat is het bonus certificaat. Dit beleggingsproduct wordt uitgegeven door grote financiële instellingen zoals Société Générale. Een bonus certificaat volgt de onderliggende waarde van een aandeel of index met een beschermende buffer tegen koersdalingen. Daarbij worden dividenden van de onderliggende waarde gebruikt om deze veiligheid in te bouwen.

Rendement certificaat

Naast bonus certificaten bestaan er ook rendement certificaten. Deze investeringsproducten worden uitgegeven door grote financiële instellingen zoals Société Générale en BNP Paribas. Waar er bij een bonuscertificaat geen maximum aflossing vast staat, is dat bij een rendement certificaat wel het geval.

Beleggen in certificaten via DEGIRO

Certificaten zijn een voorbeeld van een gestructureerd product. Met dit type product is het mogelijk om een hoog rendement te behalen, maar dit gaat vaak gepaard met hoge kosten en een hoog risico. Bekijk onze pagina over gestructureerde producten om hier meer over te leren. Via ons platform heeft u de mogelijkheid om te beleggen in turbo's, certificaten, warrants en andere gestructureerde producten. Echter, vanwege het hoge risico en de complexiteit zijn certificaten niet geschikt voor beginnende beleggers. Daarom kunt u bij ons alleen beleggen in certificaten als u een kennis- en ervaringstoets hebt behaald.

Open een rekening Terug

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 juni 2024 jouw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing voor een geldige deelname aan deze actie:

 • De actieperiode geldt t/m 31 mei 2024.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 30 juni 2024.
 • Kosten voor valuta afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze promotie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin juli 2024 teruggestort op jouw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Zodra je de Cliënt Overeenkomst hebt ondertekend, wordt je account geactiveerd en begint de actieperiode.
 • Om het transactietegoed van €100 te gebruiken moet de nieuwe klant eerst een storting doen (minimaal €0,01).
 • Nieuwe klanten die hun registratie zijn begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.
 • Nederlandse wetgeving is van toepassing op deze actie.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie op elk moment voor de genoemde vervaldatum beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de site.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 mei 2024 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close