Letter C

Wat is een certificaat?

Een certificaat is een verhandelbaar beleggingsproduct dat een (gedeelte van een) aandeel in een uitgevende instelling vertegenwoordigt. Certificaten kennen over het algemeen geen stemrecht, aandelen wel. Daardoor kunnen certificaten worden aangewend als beschermingsconstructie tegen, bijvoorbeeld, ongewenste overnames.

Certificaat van een aandeel

Een onderneming kan ervoor kiezen om certificaten uit te geven als het financiële middelen wil krijgen zonder de regie te verliezen over het gebruik van stemrechten die nu eenmaal bij aandelenbezit horen. In de Nederlandse context wordt een certificaat meestal uitgegeven door een bank of (stichting) administratiekantoor. Dit kantoor heeft in dat geval (alle) aandelen van een onderneming in handen, waardoor het stemrecht binnen de vaak beperkte kring van het administratiekantoor blijft.

Beleggen in certificaten via DEGIRO

Certificaten zijn een voorbeeld van een gestructureerd product. Met dit type product is het mogelijk om een hoog rendement te behalen, maar dit gaat vaak gepaard met hoge kosten en een hoog risico. Bekijk onze pagina over gestructureerde producten om hier meer over te leren. Via ons platform heeft u de mogelijkheid om te beleggen in turbo's, certificaten, warrants en andere gestructureerde producten. Echter, vanwege het hoge risico en de complexiteit zijn certificaten niet geschikt voor beginnende beleggers. Daarom kunt u bij ons alleen beleggen in certificaten als u een kennis- en ervaringstoets hebt behaald.

Open een rekening Terug

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien u voor 1 juli 2022 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

  • De actieperiode geldt t/m 30 juni 2022.
  • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
  • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 juli 2022.
  • De door u gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin augustus teruggestort op uw DEGIRO rekening.
  • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
  • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
  • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
  • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
  • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
  • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 juni 2022 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close