Letter C

Wat is een certificaat?

Er zijn verschillende soorten beleggingscertificaten en ze zijn in sommige gevallen compleet verschillend qua opzet. Zo heeft u certificaten die uitgegeven worden als vervanging voor aandelen waarbij u wel de waarde van het aandeel in handen krijgt, maar geen stemrecht heeft. En certificaten zoals het bonus- en rendementcertificaat waarmee u met een beschermende buffer kunt investeren.

Certificaat van een aandeel

Een onderneming kan ervoor kiezen om certificaten uit te geven als het financiële middelen wil krijgen zonder de regie te verliezen over het gebruik van stemrechten die nu eenmaal bij aandelenbezit horen. In de Nederlandse context wordt een certificaat meestal uitgegeven door een bank of (stichting) administratiekantoor. Dit kantoor heeft in dat geval (alle) aandelen van een onderneming in handen, waardoor het stemrecht binnen de vaak beperkte kring van het administratiekantoor blijft.

Bonus certificaat

Een ander soort certificaat is het bonus certificaat. Dit beleggingsproduct wordt uitgegeven door grote financiële instellingen zoals Société Générale. Een bonus certificaat volgt de onderliggende waarde van een aandeel of index met een beschermende buffer tegen koersdalingen. Daarbij worden dividenden van de onderliggende waarde gebruikt om deze veiligheid in te bouwen.

Rendement certificaat

Naast bonus certificaten bestaan er ook rendement certificaten. Deze investeringsproducten worden uitgegeven door grote financiële instellingen zoals Société Générale en BNP Paribas. Waar er bij een bonuscertificaat geen maximum aflossing vast staat, is dat bij een rendement certificaat wel het geval.

Beleggen in certificaten via DEGIRO

Certificaten zijn een voorbeeld van een gestructureerd product. Met dit type product is het mogelijk om een hoog rendement te behalen, maar dit gaat vaak gepaard met hoge kosten en een hoog risico. Bekijk onze pagina over gestructureerde producten om hier meer over te leren. Via ons platform heeft u de mogelijkheid om te beleggen in turbo's, certificaten, warrants en andere gestructureerde producten. Echter, vanwege het hoge risico en de complexiteit zijn certificaten niet geschikt voor beginnende beleggers. Daarom kunt u bij ons alleen beleggen in certificaten als u een kennis- en ervaringstoets hebt behaald.

Open een rekening Terug

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien u voor 1 november 2022 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

  • De actieperiode geldt t/m 31 oktober 2022.
  • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
  • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 30 november 2022.
  • De door u gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin december teruggestort op uw DEGIRO rekening.
  • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
  • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
  • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
  • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
  • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 oktober 2022 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close