Letter D

Wat is de DAX?

De DAX is een index die onder de Deutsche Börse valt. Deze Duitse aandelenindex heet voluit de Deutsche Aktienindex en heeft betrekking op de dertig meest toonaangevende Duitse aandelenfondsen. Daarom wordt de DAX-index ook wel de ‘DAX 30’ genoemd.

Deze index volgt een combinatie van bedrijven als adidas, Beiersdorf, BMW, Deutsche Post, Lufthansa, SAP en Volkswagen

Beleggen in de DAX via DEGIRO

Via ons platform kunt u beleggen in aandelen van individuele bedrijven in de DAX, zoals de bovenstaande. Ook is het mogelijk om te beleggen in de DAX via een index tracker (ook wel indexbeleggen via ETF genoemd). Een ETF, ook wel tracker genoemd, is een product dat een index, grondstof, obligatie of een samenstelling aan producten volgt. Het doel van een ETF is dat de prestatie van het product zo dicht mogelijk bij de waarde ligt van de onderliggende producten. Het belangrijkste voordeel is het vermogen om uw beleggingsportefeuille met gemak en tegen relatief lage kosten te diversifiëren.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.