Letter D

Defensieve aandelen

In tijden van onzekerheid of economische achteruitgang wordt vaak gezegd dat het verstandig is om in defensieve aandelen te zitten. Maar wat wordt er bedoeld met de term ‘defensief’, en wat maakt deze aandelen anders dan andere aandelen?

Wat zijn defensieve aandelen?

Defensieve aandelen voldoen over het algemeen aan een aantal criteria. Ze presteren goed, of aanzienlijk minder slecht dan offensieve aandelen, tijdens een economische recessie, hebben een lage volatiliteit en vaak een aantrekkelijk dividendrendement.

Veel defensieve aandelen zitten in sectoren waar altijd vraag naar bepaalde producten is. Zo zijn er veel defensieve aandelen binnen de voeding- en levensmiddelenmarkt. Denk aan aandelen zoals Unilever of Ahold Delhaize. Voedsel is natuurlijk een basisbehoefte van de mens. De vraag naar voedsel kan licht schommelen, maar zal nooit drastisch afnemen.

Gevestigde bedrijven

Veel defensieve aandelen zijn van bedrijven die al tientallen jaren meegaan. Gevestigde namen die hun positie binnen de markt veroverd hebben en niet zomaar omvallen. Vaak groeien deze bedrijven nog langzaam door, maar veel minder explosief dan die van groeiaandelen zoals veel bedrijven uit de technologie industrie.

Omdat er minder ingezet wordt op groei bij defensieve bedrijven, wordt een (aanzienlijk) deel van de winst uitgekeerd als dividend. Veel defensieve bedrijven keren al jarenlang een vast dividendpercentage uit zonder deze te verlagen. Dit zorgt bij defensieve beleggers voor zekerheid en voor een vast rendement.

Open een rekening Terug

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Beleggen gaat gepaard met risico’s.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 90 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 oktober 2023 jouw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

 • De actieperiode geldt t/m 30 september 2023.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 oktober 2023.
 • Kosten voor valuta afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze promotie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin november 2023 teruggestort op jouw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
 • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 september 2023 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close