Letter D

Wat is dividendbelasting?

Dividendbelasting is de belasting die bedrijven moeten inhouden op dividend dat zij aan hun aandeelhouders uitkeren.

Hoe wordt dividendbelasting geheven?

Dividendbelasting wordt geheven van bedrijven die een dividenduitkering doen aan hun aandeelhouders. In Nederland moeten die bedrijven 15% dividendbelasting inhouden op de dividenduitkering en deze afdragen aan de belastingdienst, maar ieder land kent op dit vlak zijn eigen regels.

Wat betekent dividendbelasting voor uw inkomstenbelasting als belegger?

In Nederland is de dividendbelasting een zogeheten voorheffing op de inkomstenbelasting. Beleggers kunnen de dividendbelasting namelijk verrekenen met hun verschuldigde inkomstenbelasting of terugkrijgen in het geval ze geen inkomstenbelasting hoeven te betalen.

Bekijk voor veelgestelde vragen op het gebied van dividenduitkeringen, dividendbelasting en beleggen, onze pagina over fiscaliteit.

Verlaging dividendbelastingtarief aandelen VS

Het zogenaamde bronbelastingtarief op dividendinkomsten van aandelen uit de Verenigde Staten ligt op 30%. Nederland heeft echter een verdrag met de VS gesloten waarmee dit bronbelastingtarief kan worden teruggebracht naar 15%. Om in aanmerking te komen voor deze ‘verlaging aan de bron’ moet het woonland, het fiscale woonland en de locatie van uw bankrekening in Nederland liggen.

Uw broker kan in veel gevallen controleren of u in aanmerking komt voor dit belastingverlagingstarief. Bij DEGIRO vult u binnen uw account het W-8BEN-formulier in. Wij controleren vervolgens of u in aanmerking komt.

Wie draagt dividend af?

Bronbelasting wordt over het algemeen ingehouden en afgedragen door het betaalkantoor (‘paying agent’) van de uitkerende organisatie, maar inhouding kan ook hogerop in de custody-keten plaatsvinden. Wij ontvangen het inkomen doorgaans netto, dus na inhouding van de bronbelasting.

Open een rekening Terug
Letter D

Account

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 90 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 juni 2023 jouw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

 • De actieperiode geldt t/m 31 mei 2023.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 30 juni 2023.
 • Kosten voor valuta afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze promotie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin juli 2023 teruggestort op jouw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
 • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 mei 2023 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close