Letter E

Wat is Euronext?

Euronext is de internationale, Europese beursmaatschappij die in 2000 ontstond door de fusie van de beurzen van Parijs (Paris Bourse), Brussel (Brussels Exchanges) en Amsterdam (Amsterdam Exchanges). Vandaag de dag omvat Euronext ook beurzen in Dublin, Lissabon, Londen, Milaan en Oslo. Lees hier meer over wat een beurs eigenlijk is.

Euronext index

Een index is het gewogen gemiddelde van een aantal geselecteerde aandelen die voldoen aan bepaalde criteria. Euronext heeft meerdere indices. De grootste is de Euronext 100. Hierin zitten, zoals al te zien is aan de naam, de 100 grootste fondsen die worden verhandeld op de Euronext. Daarnaast is er de Next 150. Ook hier spreekt de naam voor zich: in deze index bevinden zich, de, na de top 100, 150 grootste fondsen van de Euronext.

Ook heeft Euronext in de landen waar de maatschappij actief is, eigen indices. Dit zijn in België de BEL20, Portugal de PSI-20, Frankrijk de CAC40 en in Nederland de AEX, AMX en AScX.

Indeling Large, Mid en Small cap bij Euronext

Euronext heeft voor de indeling van de indices de volgende vuistregels voor fondsen:

Large cap: €1 miljard of meer aan marktkapitalisatie

Mid cap: €250 miljoen tot €1 miljard aan marktkapitalisatie

Small cap: €250 miljoen of minder aan marktkapitalisatie

Marktkapitalisatie, ook wel market cap, is de totale waarde van de uitstaande aandelen van een beursgenoteerd bedrijf. Meer over dit begrip en wat het betekent voor uw beleggingsstrategie leest u op de pagina in onze beleggersacademie over marktkapitalisatie.

Beleggen op de beurs met DEGIRO

Via ons platform krijgt u toegang tot meer dan vijftig beurzen, verspreid over dertig landen. Beleg op bijvoorbeeld de Euronext, Xetra, NASDAQ of NYSE. Nu met gratis realtime koersen op o.a. Euronext. Naast een overzicht van de verschillende beurzen, vindt u op onze website ook de openingstijden van alle beurzen.

Open een rekening Terug

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien u voor 1 juli 2022 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

  • De actieperiode geldt t/m 30 juni 2022.
  • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
  • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 juli 2022.
  • De door u gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin augustus teruggestort op uw DEGIRO rekening.
  • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
  • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
  • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
  • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
  • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
  • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 juni 2022 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close