Letter F

Wat is FOMO?

FOMO is een afkorting van Fear Of Missing Out, oftewel de angst om iets te missen. Vaak wordt dit gevoel opgewekt door het succes van anderen. Deze angst is een natuurlijke reactie, waarbij mensen zich laten leiden door emoties. Omdat ook bij beleggen emoties vaak een rol spelen bij het nemen van beslissingen, is FOMO ook binnen de beleggerswereld een belangrijk begrip.

FOMO bij beleggen

FOMO bij beleggen kan leiden tot het ontstaan van zogenoemde zeepbellen, zoals de dotcombubbel en de recente cryptobubbel. Van zo’n zeepbel is sprake als na een langdurige prijsstijging van bepaalde koersen veel beleggers besluiten (ook) in te stappen, omdat zij een verdere prijsstijging niet willen missen. Echter is er op die momenten vaak een verhoogde kans dat er een correctie plaatsvindt, wat leidt tot een prijsdaling. Zodoende maken de beleggers die instapten vanwege hun FOMO verlies.

Leer beleggen met DEGIRO

Hoe meer u weet over beleggen, hoe beter u in staat bent om weloverwogen beslissingen te nemen. Gebruik daarom onze beleggersacademie om meer te weten te komen over beleggen. Leer de basis van beleggen in tien lessen met korte video’s en artikelen. Zo begint u goed voorbereid aan uw beleggingsreis.

Begin vandaag nog met beleggen

Ontdek waarom meer dan 1 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Start met beleggen

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Logo

Actievoorwaarden €50 transactietegoed actie

Indien u in de periode tussen 20 juli en 1 oktober 2021 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €50 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

  • De actieperiode geldt tot 1 oktober 2021.
  • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €50 transactietegoed toegekend.
  • Het €50 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten in de periode tot 1 november 2021.
  • De door u gemaakte transactiekosten (tot een maximum van €50,-) worden begin november teruggestort op uw DEGIRO rekening.
  • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
  • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
  • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
  • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
  • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 september 2021 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close