Letter F

Wat is FOMO?

FOMO is een afkorting van Fear Of Missing Out, oftewel de angst om iets te missen. Vaak wordt dit gevoel opgewekt door het succes van anderen. Deze angst is een natuurlijke reactie, waarbij mensen zich laten leiden door emoties. Omdat ook bij beleggen emoties vaak een rol spelen bij het nemen van beslissingen, is FOMO ook binnen de beleggerswereld een belangrijk begrip.

FOMO bij beleggen

FOMO bij beleggen kan leiden tot het ontstaan van zogenoemde zeepbellen, zoals de dotcombubbel en de recente cryptobubbel. Van zo’n zeepbel is sprake als na een langdurige prijsstijging van bepaalde koersen veel beleggers besluiten (ook) in te stappen, omdat zij een verdere prijsstijging niet willen missen. Echter is er op die momenten vaak een verhoogde kans dat er een correctie plaatsvindt, wat leidt tot een prijsdaling. Zodoende maken de beleggers die instapten vanwege hun FOMO verlies.

Leer beleggen met DEGIRO

Hoe meer u weet over beleggen, hoe beter u in staat bent om weloverwogen beslissingen te nemen. Gebruik daarom onze beleggersacademie om meer te weten te komen over beleggen. Leer de basis van beleggen in tien lessen met korte video’s en artikelen. Zo begint u goed voorbereid aan uw beleggingsreis.

Begin vandaag nog met beleggen

Ontdek waarom meer dan 1 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Start met beleggen Terug

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien u voor 1 juli 2022 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

  • De actieperiode geldt t/m 30 juni 2022.
  • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
  • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 juli 2022.
  • De door u gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin augustus teruggestort op uw DEGIRO rekening.
  • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
  • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
  • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
  • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
  • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
  • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 juni 2022 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close