Letter F

Wat is de FTSE 100?

De FTSE 100 is de Financial Times Stock Exchange 100 Index, ook wel bekend onder de koosnaam 'footsie' (spreek uit: foetsie). De FTSE 100 is de hoofdindex van de Londense beurs, de London Stock Exchange. De FTSE 100 index werd ontwikkeld en berekend door de toonaangevende Britse krant The Financial Times. In deze index staan de 100 meest actieve aandelen die worden verhandeld op de London Stock Exchange.

Samenstelling FTSE 100

De FTSE 100 index is een zogenaamde marktkapitalisatiegewogen index. Dat wil zeggen dat de grootste bedrijven in de index het zwaarst wegen. Bedrijven als Shell en Unilever zullen dus percentueel gezien een groter aandeel van de index uitmaken dan kleinere bedrijven die onderaan in de index bungelen.

Ieder kwartaal krijgt de FTSE 100 een update. De FTSE Group, het comité dat zich over de index buigt, heeft een aantal vereisten voor bedrijven die in de index worden opgenomen. Zo moet het bedrijf een notering hebben op de de London Stock Exchange met een koers in Britse ponden of in euro's. Daarnaast moet het aandeel voldoen aan bepaalde tests op nationaliteit, free float en liquiditeit.

Bekende bedrijven in de FTSE 100

De FTSE 100 omvat onder meer bedrijven als Vodafone Group, Barclays Bank, Royal Dutch Shell en AstraZenica.

Groei FTSE 100

Bij de lancering van de FTSE 100 in 1984 stond de waarde van de index op 1000 punten. Op 1 janari 2022 staat de waardering voor de index op 7515 punten.

Beleggen in FTSE 100 via DEGIRO

Via ons platform kunt u beleggen in aandelen van individuele bedrijven in de FTSE 100, zoals bovengenoemde bedrijven. Ook is het mogelijk om te beleggen in de FTSE 100 via een index tracker (ook wel indexbeleggen via ETF genoemd). Een ETF is een product dat een index, grondstof, obligatie of een samenstelling aan producten volgt. Het doel van een ETF is dat de prestatie van het product zo dicht mogelijk bij de waarde ligt van de onderliggende producten. Het belangrijkste voordeel is het vermogen om uw beleggingsportefeuille met gemak en tegen relatief lage kosten te diversifiëren.

Open een rekening Terug

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Beleggen gaat gepaard met risico’s.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 90 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 oktober 2023 jouw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

 • De actieperiode geldt t/m 30 september 2023.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 oktober 2023.
 • Kosten voor valuta afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze promotie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin november 2023 teruggestort op jouw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
 • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 september 2023 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close