Letter G

Wat is goud?

Goud is een van de meest populaire edelmetalen en al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de samenleving, nog daterend uit de oudheid. Tegenwoordig wordt goud gebruikt voor sieraden, tandheelkunde, elektronica, geneeskunde, ruimtevaart en, last but not least, beleggen.

Als u geinteresseerd bent, kunt u dit artikel lezen over beleggen in goud. Hier vertellen wij u over factoren die van invloed zijn op de goudprijs, voor- en nadelen van beleggen in goud, manieren waarop u erin kunt beleggen en hoe u dit kunt doen via DEGIRO.

Beleggen in goud via DEGIRO

Met een DEGIRO-rekening kunt u op verschillende manieren in goud beleggen. Zo kunt u beleggen in goudmijnaandelen, goud-ETF’s (Exchange Traded Funds) of goudfutures en andere hefboomproducten waarbij goud de onderliggende waarde is. Er zijn zelfs twee goud-ETF's op ons platform waarvoor u geen transactiekosten betaalt. Raadpleeg deze PDF over de ETF kernselectie voor details.

Open een rekening Terug

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien u voor 1 november 2022 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

  • De actieperiode geldt t/m 31 oktober 2022.
  • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
  • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 30 november 2022.
  • De door u gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin december teruggestort op uw DEGIRO rekening.
  • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
  • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
  • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
  • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
  • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 oktober 2022 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close