Letter H

Wat is een Hedge Fund?

Een hedge funds is een beleggingsfonds waarbij het kapitaal op een actieve en vaak speculatieve manier belegd wordt. Over het algemeen worden er meer effecten en ingewikkelde beleggingsstrategieën gebruikt dan bij een standaard beleggingsfonds. Achter een hedge fund zit vaak een selectief gezelschap van investeerders met veel kapitaal.

Korte termijn

Hedge funds hebben als doel om snel rendement te halen. Investeerders die in een hedge fund stappen zijn zich (als het goed is) bewust van het risicoprofiel dat hiermee gepaard gaat. Een fondsmanager heeft bij een hedge fund over het algemeen meer vrijheid dan een manager van een regulier beleggingsfonds. Er moet immers snel rendement behaald worden en daarvoor mag meer risico genomen worden. Er bestaat natuurlijk ook de kans dat een hedge fonds verlies lijdt.

Short-selling

Veel hedge funds gebruiken de mogelijkheid om ‘short te gaan’. Dit betekent dat wordt ingezet op dalende beurskoersen. Een aandeel wordt verkocht (geshort) en op een lagere koers teruggekocht, zo wordt een winst gemaakt. Deze strategie zie je niet vaak terug bij reguliere beleggingsfondsen omdat het risicovol is.

Wat zijn de kosten?

De kosten die u afdraagt aan de beheerder van een hedge fund liggen vaak aanzienlijk hoger dan bij een regulier beleggingsfonds. Niet gek, want een hedge fund wordt veel actiever beheerd. De beleggingsstrategie achter een hedge fund kent vaak meer aankoop- en verkoopmomenten van beleggingsproducten. Daarnaast worden er vaak complexe beleggingsproducten gebruikt die veel aandacht vereisen.

Beleggen via DEGIRO

Via ons platform belegt u op meer dan vijftig beurzen, verspreid over dertig landen. Ons gebruiksvriendelijk platform, uitgebreid aanbod en lage tarieven maken het u gemakkelijk. Ontdek onze ongekend lage tarieven.

Open een rekening Terug

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Beleggen gaat gepaard met risico’s.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 90 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 oktober 2023 jouw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

 • De actieperiode geldt t/m 30 september 2023.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 oktober 2023.
 • Kosten voor valuta afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze promotie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin november 2023 teruggestort op jouw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
 • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 september 2023 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close