Letter I

Wat is investeren?

Investeren is een opoffering van tijd, inzet en/of geld om er op (vaak langere) termijn voordeel uit te halen. Investeren kan op veel verschillende manieren; u kunt bijvoorbeeld investeren in het opknappen van uw huis, in een project in een ontwikkelingsland, in uzelf en anderen (middels educatie bijvoorbeeld), en natuurlijk in bedrijven. Daarnaast kan investeren ook met andere middelen dan alleen geld, zoals met kennis, mankracht, invloed of bekendheid. Een investeerder kan bijvoorbeeld zijn of haar netwerk of apparatuur ter beschikking stellen om een bedrijf te helpen groeien.

Investeren of beleggen?

Investeren is een breder begrip dan beleggen. Beleggen is een vorm van geld investeren. Beleggen is het aankopen van effecten, grondstoffen, vastgoed of valuta, en gaat meestal via een bank of een broker als DEGIRO.

Investeren in bedrijven

Wanneer u investeert in aandelen koopt u als het ware een stukje van een bedrijf. Wanneer dit bedrijf winst maakt en groeit, profiteert u hiervan. Dat kan in de vorm zijn van een stijging van de waarde van het aandeel en/of dividend dat aan u uitgekeerd wordt. Via ons beleggingsplatform kunt u investeren in aandelen.

Investeren in vastgoed

Uw geld in stenen stoppen. Dat is wat men vaak zegt wanneer het over investeren in vastgoed gaat. Zolang de prijzen van vastgoed stijgen, groeit ook het geïnvesteerde kapitaal dat u in een woning of gebouw heeft gestopt.

Nadeel bij investeren in vastgoed is vaak dat u over flink wat kapitaal moet beschikken. Het aankopen van een huis of een ander gebouw kost natuurlijk een hoop geld. Toch zijn er ook alternatieven waarbij u via een investeringsbedrijf met kleinere bedragen in vastgoed kunt investeren. U deelt met een kleinere inzet dan mee in het rendement dat de investeringsmaatschappij behaalt op vastgoed(projecten) dat zij aankoopt.

Bij ons kunt u investeren in vastgoed via de beurs door te beleggen in vastgoedbedrijven. Daarnaast kunt u ook kiezen voor vastgoedfondsen (ook wel bekend als Real Estate Investment Trusts – REIT’s) of ETF’s waarbij de focus ligt op de vastgoedmarkt.

Investeren in crypto

De cryptomarkt is al lang geen nichemarkt meer. Waar u in het verleden nog ingewikkelde handelingen moest uitvoeren om bitcoins op een wallet te zetten, is investeren in crypto stukken makkelijker geworden. Veel (crypto)brokers hebben apps waarmee je eenvoudig cryptomunten koopt en verkoopt.

Crypto is erg in trek bij (jonge) investeerders omdat er in korte tijd veel rendement behaald kan worden. Daarentegen is de cryptomarkt ook erg volatiel en kunnen cryptomunten ook sterk in waarde dalen.

Bij ons kunt u investeren in crypto ETF’s en ETN’s. Deze beleggingsproducten volgen de onderliggende waarde van één of meerdere munten.

Investeren in Groeibedrijven

Mensen die investeren in opkomende bedrijven worden ook wel ‘angel investors’ genoemd. Hierbij leent u geld aan een bedrijf om vervolgens rente op deze lening te pakken, of u koopt een percentage van het bedrijf op. In dat laatste geval wordt u mede-eigenaar van het bedrijf en profiteert u van de winst die er binnen het bedrijf gemaakt wordt. Wanneer het echter slecht met het bedrijf gaat, zult u daar ook de gevolgen voor uw investering van merken.

Veel angel investors zijn zelf ondernemer of ondernemer geweest. Wanneer ze investeren in een bedrijf willen ze met hun eigen kennis dit bedrijf verder helpen en laten groeien. De bedrijven waar angel investors in investeren zijn vaak niet beursgenoteerd.

Investeren in duurzaamheid

Er zijn verschillende investeringsmaatschappijen die het mogelijk maken om te investeren in duurzame projecten. Denk hierbij aan weides met zonnepanelen of windmolenparken. Wanneer u investeert in deze projecten wordt uw investering gebruikt voor de bouw van deze projecten. U wordt mede-eigenaar van het project. De opbrengst van de stroom wordt vaak aan u uitgekeerd als een jaarlijks rendementspercentage.

Bij ons kunt u ook beleggen in bedrijven die zich bezighouden met duurzame projecten. Aan de hand van ESG-scores kunt u nagaan of een bedrijf voldoet aan duurzaamheidsstandaarden.

Investeren bij DEGIRO

Investeren kan op ons platform door uw geld te beleggen in in aandelen en andere financiële instrumenten. Ons platform geeft u toegang tot meer dan vijftig beurzen, verspreid over dertig landen. Beleg op bijvoorbeeld Euronext, Xetra, FTSE 100 of NYSE. Nu met gratis realtime koersen op o.a. Euronext.

Open een rekening Terug

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 90 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 juli 2023 jouw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

 • De actieperiode geldt t/m 30 juni 2023.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 juli 2023.
 • Kosten voor valuta afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze promotie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin Augustus 2023 teruggestort op jouw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
 • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 juni 2023 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close