Letter I

Wat is investeren?

Investeren is een opoffering van tijd, inzet en/of geld om er op (vaak langere) termijn voordeel uit te halen. Investeren kan op veel verschillende manieren; u kunt bijvoorbeeld investeren in het opknappen van uw huis, in een project in een ontwikkelingsland, in uzelf en anderen (middels educatie bijvoorbeeld), en natuurlijk in bedrijven. Daarnaast kan investeren ook met andere middelen dan alleen geld, zoals met kennis, mankracht, invloed of bekendheid. Een investeerder kan bijvoorbeeld zijn of haar netwerk of apparatuur ter beschikking stellen om een bedrijf te helpen groeien.

Investeren of beleggen?

Investeren is een breder begrip dan beleggen. Beleggen is een vorm van geld investeren, maar met investeren wordt vaak een vergaandere samenwerking bedoeld. Een investeerder is namelijk meer betrokken bij de organisatie en heeft mogelijk ook meer zeggenschap. Hoewel aandeelhouders ook een bepaalde mate van inspraak hebben, blijven beleggers vaker op afstand en laten ze de bedrijfsvoering aan de organisatie. Beleggen is het aankopen van effecten, grondstoffen, vastgoed of valuta, en gaat meestal via een bank of een broker als DEGIRO. Bij beleggen wordt alleen geld geinvesteerd en in mindere mate tijd, kennis of andere middelen.

Investeren bij DEGIRO

Investeren kan op ons platform door uw geld te beleggen in in aandelen en andere financiële instrumenten. Ons platform geeft u toegang tot meer dan vijftig beurzen, verspreid over dertig landen. Beleg op bijvoorbeeld Euronext, Xetra, FTSE 100 of NYSE. Nu met gratis realtime koersen op o.a. Euronext.

Open een rekening Terug

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien u voor 1 juli 2022 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

  • De actieperiode geldt t/m 30 juni 2022.
  • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
  • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 juli 2022.
  • De door u gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin augustus teruggestort op uw DEGIRO rekening.
  • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
  • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
  • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
  • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
  • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
  • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 juni 2022 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close