Letter I

Wat betekent ISIN?

ISIN staat voor International Security IdentificatioN. Het is een uniek identificatienummer dat toebedeeld wordt aan ieder aandeel, obligatie, ETF, beleggingsfonds of ander effect. Een voorbeeld: het ISIN-nummer van ASML met de beursnotering op de Euronext in Amsterdam is NL0010273215.

Opbouw ISIN-codes

De ISIN-code begint altijd met 2 letters die de landcode aangeven. Daarna volgen 10 cijfers, de NSIN en een controlecijfer. NSIN staat voor National Securities Identification Number. Dit is een uniek nummer dat ieder effect toebedeeld krijgt.

Verschil met ticker-symbool

Een ISIN-nummer en een tickersymbool zijn twee verschillende dingen. Aandelen kunnen meerdere tickersymbolen hebben, bijvoorbeeld als het aandeel op meerdere beurzen genoteerd staat. Een aandeel kan echter slechts één ISIN-nummer hebben.

Wat is het nut van een ISIN-code

De ISIN-code is een uniek nummer waarmee beursgerelateerde bedrijven en beleggers beursgenoteerde producten kunnen identificeren. Zo kunt u ermee controleren of het om het juiste product gaat en wat het land van herkomst is. Daarnaast kun je het nummer ook gebruiken om snel het product te vinden waarnaar je op zoek bent.

Beleggen via DEGIRO

Via ons platform belegt u op meer dan vijftig beurzen, verspreid over dertig landen. Ieder aandeel, of ander beleggingsproduct heeft zijn eigen ISIN-code. Op ons platform kunt u deze code invoeren in de zoekbalk om het product op te zoeken. Daarmee vindt u makkelijk de effecten waarin u kunt beleggen.

Open een rekening Terug

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Beleggen gaat gepaard met risico’s.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 90 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 oktober 2023 jouw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

 • De actieperiode geldt t/m 30 september 2023.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 oktober 2023.
 • Kosten voor valuta afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze promotie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin november 2023 teruggestort op jouw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
 • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 september 2023 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close