Letter K

Wat is een koers?

Een koers is de prijs van een beleggingsproduct (bv. aandelen of obligaties) of valuta, zoals die op een beurs of markt tot stand komt. Bij aandelen en valuta is de koers uitgedrukt in geld, bij obligaties wordt de koers weergegeven als een percentage van de nominale waarde. Naast het in de gaten houden van de koersen om te zien wat beleggingsproducten waard zijn (geweest), wordt vaak naar de beurskoersen gekeken om het economische sentiment van dat moment te duiden.

Hoe komt een koers tot stand?

De koers wordt bepaald door de verhouding tussen vraag en aanbod. Daarom is een koers ook steeds in beweging, de prijs kan dus met de dag, de minuut of zelfs (milli)seconde veranderen. De openingskoers is de eerste prijs na de opening van een handelsdag. De slotkoers is de laatste prijs bij de sluiting van een handelsdag. In dit artikel op onze beleggersacademie vindt u een uitgebreidere uitleg over hoe de koers tot stand komt. Daarin behandelen we ook de rol van de bied- en laatkoers.

Volg de koersen met DEGIRO

Op elk moment zicht hebben op de bewegingen van de koersen is van essentieel belang, het kan het verschil maken tussen winst en verlies. Daarom bieden wij gratis realtime koersen op o.a. Euronext. Op deze pagina leest u meer over technische analyse, een techniek om aan de hand van de koersen te bepalen wat het beste moment is om aandelen te kopen of te verkopen. Ons beleggingsplatform geeft u toegang tot meer dan vijftig beurzen, verspreid over dertig landen. Zo kunt u beleggen op bijvoorbeeld Euronext, Xetra, NASDAQ of NYSE.

Open een rekening Terug

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien u voor 1 november 2022 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

  • De actieperiode geldt t/m 31 oktober 2022.
  • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
  • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 30 november 2022.
  • De door u gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin december teruggestort op uw DEGIRO rekening.
  • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
  • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
  • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
  • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
  • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 oktober 2022 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close