Letter K

Wat is een koers?

Een koers is de prijs van een beleggingsproduct (bv. aandelen of obligaties) of valuta, zoals die op een beurs of markt tot stand komt. Bij aandelen en valuta is de koers uitgedrukt in geld, bij obligaties wordt de koers weergegeven als een percentage van de nominale waarde. Naast het in de gaten houden van de koersen om te zien wat beleggingsproducten waard zijn (geweest), wordt vaak naar de beurskoersen gekeken om het economische sentiment van dat moment te duiden.

Hoe komt een koers tot stand?

De koers wordt bepaald door de verhouding tussen vraag en aanbod. Daarom is een koers ook steeds in beweging, de prijs kan dus met de dag, de minuut of zelfs (milli)seconde veranderen. De openingskoers is de eerste prijs na de opening van een handelsdag. De slotkoers is de laatste prijs bij de sluiting van een handelsdag. In dit artikel op onze beleggersacademie vindt u een uitgebreidere uitleg over hoe de koers tot stand komt. Daarin behandelen we ook de rol van de bied- en laatkoers.

Volg de koersen met DEGIRO

Op elk moment zicht hebben op de bewegingen van de koersen is van essentieel belang, het kan het verschil maken tussen winst en verlies. Daarom bieden wij gratis realtime koersen op o.a. Euronext. Op deze pagina leest u meer over technische analyse. Ons beleggingsplatfrom geeft u toegang tot meer dan vijftig beurzen, verspreid over dertig landen. Zo kunt u beleggen op bijvoorbeeld Euronext, Xetra, NASDAQ of NYSE.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.